Ruszające się pułki i tunel
hmm - u mnie się nic nie rusza i nie kojarzę, żeby ktoś pisał o tym na forum
Najbardziej obawiam się:
- problemow że skrzynią (ale chyba problemy dotyczą manuala a ja bym bral cvt)
no to masz argument za rav4, gdzie "skrzynia" i jej osprzęt ma zdecydowanie mniej podzespołów narażonych na awarie, niż jakiekolwiek auto na tradycyjnej skrzyni;P
- falującej maski (macałem i faktycznie miękka jakaś)
podobno niektórym faluje, u mnie nie
- ściągania auta w prawo lub lewo (podobno częsty problem)
też nie.. to by znaczyło o źle ustawionej geometrii...
- slabe wyciszenie (Jeżdżę max 120km/h głównie poza miastem i zależy mi na ciszy)
według mnie ten punkt jest przesadnie rozdmuchany na forum. jasne - cicho nie jest, ale nie ma też tragedii. poza tym akurat do 120km/h to jest zupełnie cicho
Mam zgola inne sprostrzezenia - dynamika w moim subiektywnym odczuciu ciut lepsza do tego co mialem w octavii 1.4 TSI.
Jechalem raz, jako pasazer, samochodem z tego samego segmentu, ktory tych kuni mial troche wiecej (265) i roznica byla wieksza niz kolosalna. Moze akustyka troche tlumi obiektywne odczucia.
zależy na co zwracałeś uwagę. jeśli na przyśpieszenie 0-100, to ravka ma 8 sekund z hakiem - bez rewelacji, chociaż na pewno nie jest to słaby wynik. Natomiast jakbyś porównał przyśpieszanie przy wyższych prędkościach (typu 90-120), to nie znajdziesz benzyniaka o podobnej mocy, który zrobi to lepiej
Wpakowane 222km w samochod, ktorym przyjemnosc z jazdy ucieka z kazdym 1km/h powyzej 110. Do tej predkosci jest przyjemnie
jak pisałem wyżej - według mnie nie jest źle... kwestia bardzo subiektywna
Minus - bloga cisza czesto przerywana jest samoczynnym wchodzeniem silinika na wysokie obroty - pewnie podczas ladowania akumulatora (ale lepiej niech ktos mnie tu poprawi)
szczerze to nie wiem o czym piszesz. nie zauważyłem tego u siebie
Lekkie przyspieszanie rownież generuje sporo dzwieku z silnika
lekkie nie - chyba, że oczekujesz, że w ogóle nie będziesz słyszał silnika. ostre przyśpieszenie oczywiście jest już głośne