Biegów nie zmienia, nie zatrzyma i nie wznowi ruchu pojazdu. Co ma adaptować?
Jechałeś manualem, że wiesz jak to działa ? Jest tempomat adaptacyjny i działa tylko, że wg mnie nie spełnia moich oczekiwań. Biegi zmieniam sam i nawet dobrze to działa. Bo jak nacisnę sprzęgło, to system nie wiem jak ale odłącza gaz i nie słychać wysokich obrotów silnika.
Chodzi o to, że w manualu tempomatu adaptacyjnego nie użyjesz w korku, czy sznurze aut, który czasem się zatrzymuje, bo musisz wtedy zmienić bieg
To jest działanie/zaniechanie mające wpływ na żywotność silnika czyli w dłuższym okresie niż kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt tysięcy kilometrów.
Gdyby to było prawdą, producent zalecalby taką wymianę
Nic nie jest idealne, każdy pomiar ma błędy, nie traktuj dystrybutora jak wzorzec a wskazanie komputera pokładowego jako instytucji, której nie dotykały paluszki marketingowców
Marketingowców bym w to nie mieszał. W poprzednim aucie miałem możliwość w trybie serwisowym regulować wskazania komputera. Wyglądało to tak, że jak ustawiłem idealnie (z dystrybutorem) na trasie, to przeklamywal w mieście i odwrotnie. Po tym wnioskuję, że te wskazania nigdy nie są dokładne