Czy Ty w ogóle cokolwiek wiesz o fizyce? Ponieważ piszesz takie herezje, że słabo się robi. Co ledziu w przystępnej formie wyjaśnił
To teraz wyjaśnię następny temat. To co przeczytaliśmy wg mnie jest pewnym uproszczeniem. Mój przykład super to obrazuje chociaż nie którzy tego nie zrozumieli ale ...kupiłem AŚ i zacząłem drążyć czyli łączyć kropki po swojemu.
Autorzy testu napisali Nissan wygrywa bo "ma mocniejszy napęd tylnej osi ( może przenieść znacznie większá siłę napędową)" .
Oczywiście możemy to zrozumieć idąc na wprost czyli więcej jazdy bo więcej mocy ale ja nie idę na wprost i zaczynam kminić że w dawnych czasach nissan pracował nad dziwnym napędami w autach gtr 32/3/4 aż doszedł do 35ki i Attesa (jakoś tak) i mówiąc krótko r35 potrafił robić cuda z kołami w trudnych warunkach jazdy. Teraz wbiłem sobie w google Attesa i wszedłem w odnośniki w odmianie elektrycznej i mamy:
https://global.nissanstories.com/en/releases/e-4orce Teraz przeczytajcie dokładnie jakie ma możliwości ten napęd chociażby w przenoszeniu, no właśnie czego ? Jak tu napusać jednym słowem ?
Ja daję słowo mocy chociaż tu nie móc chodzi.
Porównajcie sobie napęd awdi z rav i z nissana
Wiem że stałem się tu pośmiewiskiem dla niektórych znafcuf teorii motoryzacyjnej ale uznałem że twórcy napędu w nissanie nie byli aż tak mało roztropni żeby pieścić tylną oś na śniegu większą mocą
P.s.
Czytam dalej testy z AŚ i :
Test Polo vs Yaris vs opel kto wygrywa

Test pug 208 vs Fabia vs Kia Rio kto wygrywa

Test golf vs Focus kto wygrywa

Test kałdi vs BMW vs Volvo kto wygrywa

Test VW taigo vs ford Puma kto wygrywa

Test karoq vs corolla cross kto wygrywa

( PANOWIE POZIOM HAŁASU TEN SAM JA PIERNICZE NIE CZYTAJĄ NASZEGO FORUM

)
Test caddy vs jogger kto wygrywa

Test itd...
Teraz zgadnijcie każda mordka jakiego wygranego oznacza ?