Dostałem info że samochód jest obecnie w Niemczech (status Wismar) i za około tydzień powinien dotrzeć do Polski. Podobno wcześniej samochody trafiały bezpośrednio z Belgii do Polski a teraz z powodu jakiś problemów logistycznych trafiają najpierw do Niemiec a dopiero później do Polski.
I to by była konkretna informacja. Jeszcze jak się sprawdzi oczywiście. O takich drobnostkach mówie: jakiś szacunek do klienta, a nie na zasadzie zamówiłeś auto i dziękuję. Tak jak pisałam w innych markach jest lepiej i niestosowne jest bronienie Toyoty jako koncernu, gdyż ta obsługa posprzedazowa zostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję że auro wynagrodzi mi obecne frustrację, bo na razie mamy trudny start
Nie szalej @Edytka89 bo zaraz się fanboy’e zlecą i wyleją na Ciebie wiadro pomyj.
Od kilku lat jestem mocno krytykowany za pisanie prawdy na forum.
TCE (dawniej TMP) to jest modelowy przykład niekompetencji w zarządzaniu.
Tak jak już pisałem, w pierwszej z brzegu firmie, zajmującej się logistyką np. DHL czy DPD można ustalić gdzie znajduje się wysłana paczka z pampersami, można nawet uzyskać telefon do kuriera.
W tym samym czasie geniusze, a raczej banda gamoni z TCE nie potrafi precyzyjnie podać miejsca w którym znajduje się samochód.

Czas transportu na terenie Polski jest dłuższy od czasu transportu statkiem z Japonii do Europy.
Tu się nie ma z czego śmiać, to jest dramat.
Diler bierze od nas kasę za sprzedany samochód, a nie potrafi wydzielić osobnego stanowiska do przygotowywania zakupionych aut, tylko są przygotowywane miedzy autami, które przyjechały na serwis.
I zgadzam się z @Edytka89, w Toyocie pojęcie szacunku do klienta nie istnieje.
Z tego właśnie powodu u mnie na kilkanaście samochodów 80% to były Toyoty. W ciągu ostatnich 3 lat ten wskaźnik spadł do poziomu 50%. W przyszłym roku spadnie do poziomu 20%. Chyba, że nie uda im się dostarczyć zamówionego Yarisa gr four, to zostanie mi sentymentalne Hiace i dwa Yarisy w hybrydzie.
ps. Jak może byś dobrze jak prezes zarządu spółki w Wikipedii ma stanowisko cyt.
… prezydent Toyota Motor Poland, prezydent Toyota Central Europe…
W sumie też doktor

, ciekawe czy też się uczy przez całe życie