Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277372 razy)

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #555 dnia: 09 Kwietnia 2024, 14:49:11 »
auto ma dotrzeć 24.03 do Mszczonowa
24 marca, czy 24 kwietnia (DOPIERO??)?

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #556 dnia: 09 Kwietnia 2024, 15:03:42 »
Przepraszam pomyliłem się 24.04
Już mam takiego nerwa

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #557 dnia: 09 Kwietnia 2024, 15:07:33 »
Tak mi się wydaje że moje auto wydali komuś innemu.
Mi teraz będą oczy mydlić.
I jeszcze się dowiaduję że mój handlowiec idzie na urlop no nie dziwię się że ucieka.

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #558 dnia: 09 Kwietnia 2024, 15:16:56 »
I jeszcze się dowiaduję że mój handlowiec idzie na urlop no nie dziwię się że ucieka.
Nie Ty sam. Mój   był tydzień przed Twoim.  I tak samo dealer nawet nie wie czy w kwietniu będzie  w PL. Obstawiam że został wypakowany ze statku zatarasowany innymi autami i czeka na końcu wielkiej kolejki  aż się do niego dokapia. Albo spadł z lawety. Drugi  raz by do płynął  z Japonii

Szkoda ze nie napisali  poważne na początku marca, na pewno bym  zrezygnowała. Teraz im tylko przysługę zrobie
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2024, 15:19:07 wysłana przez Edytka89 »

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #559 dnia: 09 Kwietnia 2024, 16:09:28 »
Nie Ty sam. Mój   był tydzień przed Twoim.  I tak samo dealer nawet nie wie czy w kwietniu będzie  w PL. Obstawiam że został wypakowany ze statku zatarasowany innymi autami i czeka na końcu wielkiej kolejki  aż się do niego dokapia. Albo spadł z lawety. Drugi  raz by do płynął  z Japonii

Szkoda ze nie napisali  poważne na początku marca, na pewno bym  zrezygnowała. Teraz im tylko przysługę zrobie

Edytka a czy ty przypadkiem nie miałaś wyznaczonego terminu odbioru 1.04.? Na prima aprilis? Już ten termin powinien Ci dać dużo do myślenia. Teraz żartuję ale co nam pozostaje?
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2024, 16:11:41 wysłana przez sp4 »

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #560 dnia: 09 Kwietnia 2024, 16:48:37 »

Edytka a czy ty przypadkiem nie miałaś wyznaczonego terminu odbioru 1.04.? Na prima aprilis? Już ten termin powinien Ci dać dużo do myślenia. Teraz żartuję ale co nam pozostaje?
Sprawdziłam odbiór 3 kwietnia;) więc jakby był 1 to bym nie miała pretensji.

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #561 dnia: 09 Kwietnia 2024, 18:43:25 »
Nic nie mam wpisane

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #562 dnia: 09 Kwietnia 2024, 19:11:04 »
Edytka89 wydaje mi się że masz rację.
Auta które zjechały ze statku na plac tak postawili że jak przypływały kolejne statki to zastawiali tamte.
Przyjechał pociąg i brali te auta z przodu, jak przypłynął kolejny statek to dalej zastawiali.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #563 dnia: 09 Kwietnia 2024, 21:44:17 »
… [cenzura] fajne teorie tu powstają :)

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #564 dnia: 09 Kwietnia 2024, 22:14:37 »
Przepraszam pomyliłem się 24.04
Już mam takiego nerwa
Trochę spokoju , wiem że łatwo nie jest czekać , ale czekałem 9 m-cy , miało być na wakacje  , ale odebrałem dopiero 22 września 23 r , najgorsze że poprzedniego RAVA z 2019 r sprzedałem 2 m-ce przed odbiorem , na wakacje pojechaliśmy za to kultowym
SEICENTO z 2000 r
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #565 dnia: 09 Kwietnia 2024, 22:53:24 »
… [cenzura] fajne teorie tu powstają :)

Noo xD Jeśli na forum siedzą sprzedawcy, mają super ubaw przy porannej kawie ;-)

BTW wygląda, że w salonach nic nie wiedzą, więc pozostaje im tylko ściemniać klientom.

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #566 dnia: 10 Kwietnia 2024, 08:23:53 »
Rozumiem że ktoś czekal na dany model x czasu ale sama zrezygnowałam z napędu na 4 żeby auto było szybciej. Więc nieobiektywnie jest patrzeć  na całkowity okres oczekiwania. Tylko powiedz ile czekałeś od produkcji do momentu  wjechania do salonu. Wiadomo ze najdluzszy czas to wlasmie ten pierwszy  okres  nim trafi do produkcji  i to tutaj grono aut czeka w kolejce. U mnie minęło 3 miesiace i auto jest niewiadomo gdzie.  Tego nie jestem w stanie zaakceptowac. I też jestem  miesiąc beż auta. Miesiąc korzystam z taksówek żeby wozić dzieci do przedszkola, bo nie sądziłam  że Tak można klienta traktować. Może  byliście bardziej zorietnowani bo mi się wydawało że jak kupuje samochód to jest to transakcja jak każda inna umowa z której trzeba się wywiązać.  Pisałam  wcześniej  grono znajomych odbierało aura w ciągu ostatniego roki innych marek i takich cyrków nie było  a teraz oni się że mnie dosłownie śmieją, że auto którym powinnam już  odebrać  jest niewiadomo gdzie i dosłownie  niewiadomo i nie mam nawet żadnych perspektyw i konkretów. Moje granice TOYOTA przekroczyła. Na 100% niezdecydowalabym się na ten samochód jesienią.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2024, 08:27:15 wysłana przez Edytka89 »

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #567 dnia: 10 Kwietnia 2024, 08:42:23 »
Ktoś pisał tu wcześniej, że jak przekroczono termin wpisany w umowie to po rozmowie w salonie użyczono mu auto do czasu odbioru - może warto spróbować?
Ja dlatego obecne auto sprzedam dopiero jak odbiorę Ravkę..

Inna sprawa, że rozumiem rozgoryczenie ale teorie spiskowe o wydaniu Waszego auta komuś innemu są chyba przesadzone :-)

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #568 dnia: 10 Kwietnia 2024, 10:20:05 »
Po dzisiejszej rozmowie w salonie powiedzieli mi że auto dojedzie do Mszczonowa między 24-30.04 teraz doliczyć weekend majowy to przy dobrych wiatrach odbiorę w połowie maja w co wątpię bo pewnie jeszcze go przytrzymają w Mszczonowie.
Moje przypuszczenia odnośnie placu w Belgi chyba się potwierdzają że jak statek przypływa wylądują auta i to leci losowo te co przyjechały pierwsze wyjadą ostatnie

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #569 dnia: 10 Kwietnia 2024, 10:24:29 »
Rozumiem że ktoś czekal na dany model x czasu ale sama zrezygnowałam z napędu na 4 żeby auto było szybciej.
Tak samo, jak ja zrezygnowałem z rocznika produkcji 2024. Mi sprzedawca powiedział wprost - żaden z terminów nie jest gwarantowany. Co najwyżej może mi podać termin szacunkowy, który robią z takim zapasem, że zazwyczaj się udaje zmieścić w terminie, ale i on nie jest pewny.  Wiedząc o tym, celowo nie sprzedałem auta, którym się poruszam, żeby nie doprowadzić do sytuacji takiej, w której się znalazłaś. W moim przypadku od początku wszystko było jasne jak słońce. W umowie mam 30.04, auto przyjechało 04.04 i gitara.

Problem pojawił się inny - czas wyjazdu z ASO na drogę się "w nagrodę" ciągnie, bo kolejki do wydania aut i serwisu są długie a szał związany z masowym wymienianiem kół/opon na letnie w niczym nie pomaga.

Wiem, złość towarzyszy Ci każdego dnia, ale wytrzymaj, tym bardziej polubisz ten samochód. Cóż innego mógłbym Ci napisać?
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2024, 10:39:43 wysłana przez KriSSo »
Pozdrawiam,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl