Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277242 razy)

pireus

• Gość
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #585 dnia: 11 Kwietnia 2024, 08:35:58 »
Jeśli cała sieć dystrybucji i wszystkie środki transportu należą do Ciebie to możesz sobie to tak zorganizować, żeby śledzić paczkę w czasie rzeczywistym.
A znasz taką firmę, która ma własne środki transportu?Wszystkie korzystają z firm tym się zajmujących. Jeżeli mogę prześledzić drogę jakiegoś śmiecia kupionego za przysłowiowa złotówkę na Alliexpres, a samochodu nie to chyba coś jest nie tak.

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #586 dnia: 11 Kwietnia 2024, 09:29:26 »
Myślę, że nikt nie kwestionuje twoich spostrzeżeń i są one ze wszech miar słuszne. Ja wskazałem Hyundaia, że tam wcale nie jest lepiej nie mam doświadczeń z innymi markami może wypowie się w tym temacie ktoś kto kupował np. Hondę czy Mazdę?

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #587 dnia: 11 Kwietnia 2024, 09:52:12 »
Na forum lexusa też czekają na swoje auta.
Ale trzebavorzyznac że to jakaś paranoja.
Zamawiając paczkę z Chin mamy podgląd gdzie się znajduje i to jak kolega pisał wcześniej za grosz, a auto warte 200tys nie ma podglądu to są jaja.
Są osoby co mają w aplikacji Wisnar tak jak ja a jak czytam że komuś się zmieniła na Mszczonow to krew mnie zalewa bo u mnie jest ciągle bez zmian.
Co z Centrali już nie odpisują na moje e-maile hehe

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #588 dnia: 11 Kwietnia 2024, 10:33:32 »
Do Centrali nie ma już co pisać. Równie dobrze auto może być dzisiaj jak i za miesiąc nis ogarniają tego. Ale mam odkrycie w dwóch aplikacjach mam Wismar.  A na stronie toyota której nie sledze mam Zebbruge  czyli tak jakby  miało dzisiaj  dojechać do Mszczonowa. Zobacz  u siebie  na stronie jak wiesz ze miales Wismar (ja nie wiem) to może zobaczysz  i u siebie zmiane, u mnie to może być status sprzed miesiąca

Offline Synoptycznydaniel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #589 dnia: 11 Kwietnia 2024, 10:34:22 »
U mnie auta jednak nie ma w Polsce błąd systemowy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #590 dnia: 11 Kwietnia 2024, 10:41:57 »
U mnie na stronie też Wismar Poland na aplikacji starej czerwonej która jeszcze kazali mi zainstalować też Wismar Poland i na czarnej to samo.
Właśnie sensu już nie ma pisać do Centrali bo i tak nie odpiszą a salon trzyma się tego że jak auta nie ma w Polsce to zrobić nic nie mogą.
Duża grupa ludzi czeka aż ich auta wjadą na wagony i ruszy do Polski.
Jedno jest pewne że długo w Mszczonowie nie będzie stał tak mi też powiedzieli że pisali do Centrali

Offline looju

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2024
« Odpowiedź #591 dnia: 11 Kwietnia 2024, 10:52:35 »
Witam,

również czekam na zamówioną RAV4 (HEV 2x4). W chwili obecnej od tygodnia mam status Mszczonów więc z tym krótkim postojem to trochę nie do końca. Ważne że sprzedawca i TCE twierdzą już od 2 dni że auto jest w Polsce i mam już VIN. A z tego co śledziłem statusy i wpisy na forum to samochód przyjechał pociągiem ze zdjęć (dzięki za ten optymistyczny akcent).

Mam nadzieję że teraz już z górki bo czekam od sierpnia (trochę z mojej winy bo zamówiłem produkcję 2024).

Pozdrawiam i życzę krótkiego oczekiwania :)

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #592 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:10:56 »
Też na aplikacji miałem kilka godzin Mszczonow dosłownie dzień później jak pojawiło się zdjęcie z samochodami.
Wróciło dalej na Wismar Poland i na mapie Zeebrugge jest odchaczone.
Mają bałagan a aplikacje z tego co gdzieś wcześniej czytałem to zamulają i często jest błąd systemu

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #593 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:11:41 »
Witam,

również czekam na zamówioną RAV4 (HEV 2x4). W chwili obecnej od tygodnia mam status Mszczonów więc z tym krótkim postojem to trochę nie do końca. Ważne że sprzedawca i TCE twierdzą już od 2 dni że auto jest w Polsce i mam już VIN. A z tego co śledziłem statusy i wpisy na forum to samochód przyjechał pociągiem ze zdjęć (dzięki za ten optymistyczny akcent).

Mam nadzieję że teraz już z górki bo czekam od sierpnia (trochę z mojej winy bo zamówiłem produkcję 2024).

Pozdrawiam i życzę krótkiego oczekiwania :)
Gratki to już dobry moment jak ma się Vin zazdro:)  salon twierdzi ze firma transportowa musi  obecnie  w 14 dni auto dostarczyć do salonu, może na tym etapie już nie będzie takich obsuw

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #594 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:13:02 »
No to nie pocieszyliście mnie.  Już myślałam że coś się dzieje że może szansa że dzisiaj dojedzie  do Mszczonowa, byłoby  zbyt prosto;)

Daniel może to nie błąd systemu tylko dealer  może widzi to w systemie z opóźnieniem cały VIN i itp a może Fizycznie to właśnie Mszczonow

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #595 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:20:35 »
Jak auta będą w Polsce to transporty wyślą tam gdzie jest największy dym w salonie.
Oni mają już mnie dosyć kazałem im informować mnie za każdym razem jak auto się ruszy hehe.
Także Edytka89 nasze to szybko chyba dojadą z tego Mszczonowa

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #596 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:22:44 »
Dzisiaj u mnie na stronie i w czarnej aplikacji zmienił się status z Wismar na Zeebrugge. W czerwonej aplikacji bez zmian Wismar. Ciekawe co to oznacza, może jedzie do Mszczonowa bo raczej się nie cofa do Belgii ;)

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #597 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:35:18 »
Mam takie przeczucie że dzisiaj dotrą do Mszczonowa

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #598 dnia: 11 Kwietnia 2024, 15:04:00 »
Właśnie zmienił mi się status na Mszczonów :)

Offline superhazy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav
« Odpowiedź #599 dnia: 11 Kwietnia 2024, 15:22:54 »
U mnie trzy,cztery dni po przypłynięciu Cape pojawił się wismar w czerwonej, za pare dni był już Mszczonów. Z końcem marca samochód został zlecony do transportu i fv. Dziś poprosiłem o vin i jest. Co dalej zobaczymy hahahaha. Oczywiście nie mam pewności czy przypłynął cape. Produkcja 2024

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl