Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277147 razy)

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #930 dnia: 13 Maja 2024, 19:00:42 »
 Salon nie ściemniał ze samochód będzie jutro. Przed chwilą w aplikacji zniknął Mszczonów i pojawił się Wismar. Tak więc z Mszczonowa do salonu nieco ponad 2 tyg. ale był tydzień 1 i 3 mają więc jest oki.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #931 dnia: 13 Maja 2024, 20:50:35 »
Są rysy. I co teraz?

No i listwa do wymiany. Albo wezmą na klatę albo przełożą np. z salonowgo lub od innego dawcy lol
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #932 dnia: 13 Maja 2024, 21:12:49 »
Są rysy. I co teraz?

No i listwa do wymiany. Albo wezmą na klatę albo przełożą np. z salonowgo lub od innego dawcy lol
Ty tak na poważnie? Mikro zarysowanie po transporcie statkiem, pociągiem, samochodem oby wszystkie były w takim stanie.

Offline igorqq

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 exe 4x4
« Odpowiedź #933 dnia: 13 Maja 2024, 23:18:46 »
Ty tak na poważnie? Mikro zarysowanie po transporcie statkiem, pociągiem, samochodem oby wszystkie były w takim stanie.

Nie bardzo rozumiem jak fakt, że samochód przebył długą drogę ma usprawiedliwiać rysy? Po to jest chyba przygotowanie samochodu do odbioru, żeby tego typu uszkodzenia transportowe skorygować? Być może ktoś kto często wymienia samochody patrzy na to inaczej, dla mnie, przy pierwszym w życiu zakupie nowego samochodu, w sytuacji gdy samochody wymieniam rzadko (w ciągu 19 lat odkąd mam jakieś auto RAVka będzie dopiero moim 3 samochodem) odbiór nowego auta będzie jednak dużym wydarzeniem i wolałym jednak nie psuć sobie frajdy świadomością widocznych uszkodzeń. IMO, jeśli auto wymaga poprawek lakierniczych albo wymiany plastików, żeby nie było uszkodzeń, nawet drobnych, po transporcie, to powinno to zostać zrobione.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #934 dnia: 14 Maja 2024, 07:53:18 »

[quote author link=topic=55480.msg818092#msg818092 date=1715626235]
Cytat:  link=topic=55480.msg818063#msg818063 date=1715616269

[/quote]

Dobre :) Może jeszcze ich przeproś, że zauważyłeś rysę?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline rka1989

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #935 dnia: 14 Maja 2024, 08:13:30 »
Salon nie ściemniał ze samochód będzie jutro. Przed chwilą w aplikacji zniknął Mszczonów i pojawił się Wismar. Tak więc z Mszczonowa do salonu nieco ponad 2 tyg. ale był tydzień 1 i 3 mają więc jest oki.

Od kiedy stał w Mszczonowie? Mój wjechał 29 kwietnia i póki co bez zmian ale tak jak właśnie pisałeś 1,3 maj to i pewnie się obsunęło

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #936 dnia: 14 Maja 2024, 09:17:43 »

Od kiedy stał w Mszczonowie? Mój wjechał 29 kwietnia i póki co bez zmian ale tak jak właśnie pisałeś 1,3 maj to i pewnie się obsunęło
Mamy identyczną historię transportu mój tak jak twój w Mszczonowie 29 kwietnia, TCE poinformowało mnie, że odbiór 27 maj a wczoraj tel. z salonu, że dziś ma być i wieczorem zmiana w apce na Wismar. Problem jest jednak innej natury nie ma (przynajmniej wczoraj) dokumentów.

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #937 dnia: 14 Maja 2024, 09:21:55 »

[quote author link=topic=55480.msg818092#msg818092 date=1715626235]
Cytat:  link=topic=55480.msg818063#msg818063 date=1715616269

Dobre :) Może jeszcze ich przeproś, że zauważyłeś rysę?
[/quote]
Nie chciałem nikogo urazić ale samochód który będę odbierał jest 7 nowym i nigdy nie zwracałem uwagi na takie drobne mikro zarysowania. Mam świadomość, że po paru dniach szczególnie na tych elementach może byc ich znacznie więcej. Ale to może moje indywidualne podejście do samochodu tak więc urażonych przepraszam. I jeszcze jedno idąc pod prąd i zgodnie z moim rozumieniem roli i funkcji samochodu oświadczam, że nie będę nakładał żadnych powłok nie będe go oklejał, wygłuszał, wymieniał szyb ani też zabezpieczał antykorozyjnie podobnie jak wszystkie poprzednie moje samochody :grin:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #938 dnia: 14 Maja 2024, 09:50:58 »
I jeszcze jedno idąc pod prąd i zgodnie z moim rozumieniem roli i funkcji samochodu oświadczam, że nie będę nakładał żadnych powłok nie będe go oklejał, wygłuszał, wymieniał szyb ani też zabezpieczał antykorozyjnie podobnie jak wszystkie poprzednie moje samochody :grin:
Wcale nie idziesz pod prąd, tylko normalnie traktujesz posiadanie samochodu.
nigdy nie zwracałem uwagi na takie drobne mikro zarysowania. Mam świadomość, że po paru dniach szczególnie na tych elementach może byc ich znacznie więcej.
Masz rację, ale szanujący się sprzedawca powinien takie drobne mankamenty usunąć, myślę, że nie jest to zbyt trudne.
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2024, 09:53:44 wysłana przez pireus »

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #939 dnia: 14 Maja 2024, 11:00:06 »
Masz rację, ale szanujący się sprzedawca powinien takie drobne mankamenty usunąć, myślę, że nie jest to zbyt trudne.
Pewnie, że tak. Przychodzisz odebrać auto, z jednej strony rysa, z drugiej strony odchodzi nakładka błotnika, wystarczyło wcisnąć i okej. No ale umawiasz się z klientem na odbiór, to fajnie byłoby żeby ktoś obszedł chociaż raz ten samochód dookoła i spojrzał, wcisnął ten klips zanim klient znacznie auto oglądać. To nic takiego, ale wrażenie zostawia słabe. Także spoko, nie mam pierdolca, nie chodzę z lupą i nie śledzę każdego cm powierzchni, znalezienie tych dwóch problemów zajęło mi 10 s. Każdy lubi żeby oferowana usługa była przeprowadzona profesjonalnie. Tylko tyle. Czy to wiele?
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2024, 11:06:31 wysłana przez KriSSo »
Pozdrawiam,

Offline rka1989

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #940 dnia: 14 Maja 2024, 11:12:36 »
Pewnie, że tak. Przychodzisz odebrać auto, z jednej strony rysa, z drugiej strony odchodzi nakładka błotnika, wystarczyło wcisnąć i okej. No ale umawiasz się z klientem na odbiór, to fajnie byłoby żeby ktoś obszedł chociaż raz ten samochód dookoła i spojrzał, wcisnął ten klips zanim klient znacznie auto oglądać. To nic takiego, ale wrażenie zostawia słabe. Także spoko, nie mam pierdolca, nie chodzę z lupą i nie śledzę każdego cm powierzchni, znalezienie tych dwóch problemów zajęło mi 10 s. Każdy lubi żeby oferowana usługa była przeprowadzona profesjonalnie. Tylko tyle. Czy to wiele?

Prawidłowo, też by to zwróciło moją uwagę i tak jak mówisz mały detal typu wciśnięcie klipu zostawia słabe wrażenie tym bardziej, że za to auto nie zapłaciłeś 5k

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #941 dnia: 14 Maja 2024, 11:15:05 »
Kumpel ostatnio kupował nową Dacię. Sam się z siebie śmiał ale uznał, że nie potrzebuje na swoim etapie zycia czegoś droższego. No i z pięciu, które stały na placu wszystkie mialy jakieś małe usterki wynikające z niechlujstwa przy transporcie. Fakt, ze auto za 70 a nie 200 tys ale co by nie było jak sie kupuje nowe to ma być na tip-top, a jak nie jest to albo do poprawki albo jakiś rabacik. Też czułbym niesmak, że nakładka błotnika jest porysowana. Z czasem zaczyna sie tolerować różne mikro uszkodzenia ale nowe to nowe i tyle.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #942 dnia: 14 Maja 2024, 13:41:56 »
W temacie czasu realizacji zamówienia. Byłem po dokumenty obejrzałem samochód na placu strasznie zakurzony :grin: Zostałem zaskoczony kolejnym "bonem" na akcesoria w wysokości 1500zł bo spóźnili się jeden dzień (zaniemówiłem!). Przelew wykonany odbiór 16.05 a nie 15.05. czyli jeden dzień opóźnienia.

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #943 dnia: 14 Maja 2024, 14:50:44 »
Byłem po dokumenty obejrzałem samochód na placu strasznie zakurzony  Zostałem zaskoczony kolejnym "bonem" na akcesoria w wysokości 1500zł bo spóźnili się jeden dzień (zaniemówiłem!).

Gratulacje, niech Cię wozi w dzielnie i przede wszystkim daje radość w dniu odbioru.
Pozdrawiam,

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #944 dnia: 14 Maja 2024, 16:17:48 »
Dziękuję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl