update z mojej strony:
zamówienie początek kwietnia, wyprodukowana 8.04, płynęła do końca kwietnia, 9.05 zameldowała się na Mszczonowie, 26.05 we Wrocławskim salonie... wczoraj odbiór dokumentów, dzis rejestracja, jutro odbiór z "autoalarmem" (?... czyżby mieli na mysli BLE?)
dwie rzeczy do skomentowania: zamówione akcesoria - tego samego dnia co auto - pomimo kilku przypomnień i prósb - nie zostały dostarczone na czas (hak, progi, antykuna)... inna rzecz, o której się dowiedziałem z Bydgoskiego salonu - zabezpieczenie BLE jest montowane w Mszczonowie - i to może być powód, czemu niektóre auta zjeżdżają szybciej, a inne później... alternatywna Cobra jest montowana przez salony lokalnie... każdy salon, jak dotąd, twierdzi, że oni mają "by default" tylko jedną pastylkę do BLE i TCE zmusza ich do pokrywania kosztu drugiej z własnego budżetu.. ja uparcie na to odpowiadam, że nie za bardzo interesuje mnie polityka między TCE a Dealerem - interesuje mnie posiadanie obu pastylek do obu kluczyków... tyle w temacie (ale fakt potencjalnych opóźnień w Mszczonowie z okazji instalacji BLE - zaciekawił mnie... czyżby Wrocław montował to jednak sam? bo jaki inny autoalarm na mysli miała Pani, przygotowująca mi auto do wydania...?)
Edit: mój salon we Wro potwierdził, że oni sami montują BLE, ale faktycznie można to też zlecić w Mszczonowie... generalnie - per Pan z B-szczy - TCE z parkingiem w Mszczonowie podobno robi to taniej, a salonom to wychodzi drożej i dlatego B-szcz nie zakłada BLE, tylko Cobre z autoalarmem... per Pani z Wro - to jest kwestia "ptaszka" w systemie, gdzie to ma być założone, i oni zakładają u siebie... ot, co salon, to zwyczaj... a auta i tak miesiąc stoją w Mszczonowie...