Autor Wątek: Camry MR2025  (Przeczytany 132719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Camry MR2025
« Odpowiedź #540 dnia: 07 Listopada 2024, 11:29:46 »
To w koncu jest czy nie ma bo widze że zdania są podzielone
Bo mowa o dwóch różnych autach. W poprzedniej wersji czyli 2019-2024 jest,a w najnowszej nie ma, przynajmniej w wersji comfort

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #541 dnia: 07 Listopada 2024, 11:37:51 »
To w koncu jest czy nie ma bo widze że zdania są podzielone
Bo mowa o dwóch różnych autach. W poprzedniej wersji czyli 2019-2024 jest,a w najnowszej nie ma, przynajmniej w wersji comfort

Jesteśmy w wątku MR2025, wiec moje pytanie dotyczy własnie najnowszego modelu.
Ciekawe że w comfort nie ma. Spróbuję poszukać jakichs informacji w necie.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #542 dnia: 07 Listopada 2024, 11:44:52 »
Ciekawe że w comfort nie ma
Ja przynajmniej nie zauważyłem. Muszę się dokładnie przyglądnąć. Może jednak jest,bo w instrukcji znalazłem to
Uzupełnić płyn do spryskiwaczy
w następujących sytuacjach:
Spryskiwacz nie działa.
Na wyświetlaczu wielofunkcyjnym
pojawił się komunikat
ostrzegawczy.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #543 dnia: 07 Listopada 2024, 13:25:35 »
W uzupełnieniu. Ten komunikat ostrzegawczy to może być tekstem,bo nie mogę znaleźć jakiejś lampki.
Teraz sporo rzeczy pokazuje się jako tekst.

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #544 dnia: 07 Listopada 2024, 15:18:22 »
W uzupełnieniu. Ten komunikat ostrzegawczy to może być tekstem,bo nie mogę znaleźć jakiejś lampki.
Wypsikaj letni płyn przed zmiana na zimowy i sie dowiemy :)

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #545 dnia: 07 Listopada 2024, 15:32:06 »
powinien byc komunikat na zegarach.
béton brut

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #546 dnia: 07 Listopada 2024, 19:05:09 »
Ja mam tylko jeden

Wysłane z mojego SM-A145R przy użyciu Tapatalka

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #547 dnia: 07 Listopada 2024, 19:07:47 »
Wypsikaj letni płyn przed zmiana na zimowy i sie dowiemy :)
Za późno,już to zrobiłem,ale na deskę nie patrzyłem

Wysłane z mojego SM-A145R przy użyciu Tapatalka

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #548 dnia: 07 Listopada 2024, 20:18:23 »
Wyślij mi VIN to sprawdzę czy masz płyn w zbiorniczku i czy masz czujnik. Będzie prościej?  Na PW
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #549 dnia: 08 Listopada 2024, 12:03:53 »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #550 dnia: 09 Listopada 2024, 16:18:53 »
dzis przejechalismy sie rodzinnie (dwoje dzieciakow w fotelikach, zona)  nowa camry. pierwsze co sie czuje od razu to na prawde mocny silnik elektryczny przy niewielkim operowaniu gazem. wcisniesz 30% gazu przy 30km/h a auto na prawde wyrywa do przodu. wiec do 60km/h i spokojnej jezdzie jest na prawde fajnie. powyzej 80km/h czuc ze spalinowka juz nie jest taka mocna jakby sie chcialo i jest znosnie ale juz nie jakos szybko. ogolnie naped super na duzy plus. halas w zadnym momencie mi nie doskwieral nawet przy maksymalnym przyspieszaniu.juz bardziej to ze przyspieszanie bylo nierowne raz szybsze raz wolniejsze w zaleznosci jak wczesniej jezdzilismy i to wyraznie czuc.  pikanie przy lamaniu predkosci tez w maire ciche subtelne i nie meczy tak jak sygnal niezapietych pasow. ogolnie takie zwykle auto. spoko skreca, zawieszenie tez spoko, nie doskwiera nic. ale jakos ta cena 2 setki i to co dostajemy jakos nie przekonuja do konca do zakupu. wiem ze inni oferuja mneij czesto ale dla mnie wnetrze camry wydaje sie za male. za wasko z przodu na nogi, za malo miejsca z tylu na glowe. tak klaustrofobicznie. wiem ze inni czesto oferouja duzo mniej miejsca ale jakos nie wyobrazam sobie wydac dwustutysiecy i dostac malego w srodku auta. niby dwa foteliki sie zmiescily i wydaje mi sie ze na na dlugosc jest ok ale meijsca nad glowa i na szeroksoc troche za malo. bagaznik tez tylko taki se. wiem ze konkurencja tez w czarnej dupie ale wydaje mi sie ze motoryzacja gdzies stanela w miejscu. jest drogo a w zamian dostajemy nic. chyba sie wstrzymam z zakupami nowych aut do mementu kiedy wyjda fajne elektryki duzo wieksze w srodku od camry bez zbednej komory silnikowej ktora mzona przeznaczyc na miejsce w srodku, z duzym bagaznikiem 800litrowym  i z duzo lepszymi osiagami oczywscie w wersji liftback nie suv  by bylo cicho bez szumu przy 200km/h  i w normalnej cenie 150tys zl. nawet jesli bedzie to chinczyk. poki co same lipne suvy lub ze skopanymi rozwiazaniami ale to powoli sie zmienia. mysle ze za 5 lat pojawia sie fajne elektryki z duza iloscia miejsca w srodku z normalna cena i osiagami. poki co nowa camry uwazam jest dla kogos kto musi cos kupic wtedy fakt lepiej kupic camry niz jakiegos gownianego mikro suwa typu corolla cros crv czy inne gowno. takze. mi czegos w tym aucie brakuje. wyglad ok i z zewnatrz i w srodku. osiagi przyzwoite. tylko miejsca w srodku za malo a cena wysoka.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2024, 16:39:44 wysłana przez Piwo »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #551 dnia: 09 Listopada 2024, 16:37:40 »
mysle za 5 lat pojawia sie fajne elektryki z duza iloscia miejsca w srodku z normalna cena
i w normalnej cenie 150tys zl.
zapomnij że kupisz nowe auto za 5 lat w takiej cenie. Te 150 tys. będziesz musiał pomnożyć razy 2, przy czym nasze dochody nie wzrosną razy 2.
by bylo cicho bez szumu przy 200km/h�
marzenia ściętej głowy - wszyscy dążą do ograniczenia prędkości, więc nie licz na to że producenci będą budować maszyny, które będą idealne przy prędkościach rzędu 200 km/h. Prędzej auta, na mocy przepisów unijnych, nie będą mogły osiągać takich prędkości.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #552 dnia: 09 Listopada 2024, 16:54:20 »
jakos nie widze by bmw audi i mercedes likwidowaly wygluszenia. nadal jest w nich cicho przy 200.
camry niewiele brakuje. na prawde jest spoko wygluszona. bardziej mnie wkurza juz ten brak przestrzeni. jakby troszke pokombinowali pewnie by to tak niedoskwieralo.
tutaj w elektryku tez nie widze by bylo jakos glosno.
https://www.youtube.com/watch?v=mDCB6_CUPPk&t=66s

wazne wlasnie by nie kupowac gowna i tyle.  i nie glosowac na debili ktorzy krzycza o bezpieczenstwie na kazdym kroku a na ludzi dla ktorych sie liczy by wszystko odbywalo sie szybciej i lepiej. kierowac sie nie marka nawet co po prostu kupowac z glowa po jezdzie testowej.
co do tej ceny 150tys zl. tesla 3 kosztowala po zwrotach kasy neiwiele wiecej niz 150tys zl.
moze przesadzam z  ta kwota 150tys zl. moze fakt za dwa lata niech bedzie to 180tys zl za duze auto. obecna np kia ev6 to 167tys zl z rabatami czyli niewiele wiecej. wiec to nie jest tak ze obszerny elektryk musi byc drogi.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2024, 17:18:51 wysłana przez Piwo »

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #553 dnia: 09 Listopada 2024, 18:31:41 »
jakos nie widze by bmw audi i mercedes likwidowaly wygluszenia. nadal jest w nich cicho przy 200.
camry niewiele brakuje. na prawde jest spoko wygluszona. bardziej mnie wkurza juz ten brak przestrzeni. jakby troszke pokombinowali pewnie by to tak niedoskwieralo.
tutaj w elektryku tez nie widze by bylo jakos glosno.
https://www.youtube.com/watch?v=mDCB6_CUPPk&t=66s

wazne wlasnie by nie kupowac gowna i tyle.  i nie glosowac na debili ktorzy krzycza o bezpieczenstwie na kazdym kroku a na ludzi dla ktorych sie liczy by wszystko odbywalo sie szybciej i lepiej. kierowac sie nie marka nawet co po prostu kupowac z glowa po jezdzie testowej.
co do tej ceny 150tys zl. tesla 3 kosztowala po zwrotach kasy neiwiele wiecej niz 150tys zl.
moze przesadzam z  ta kwota 150tys zl. moze fakt za dwa lata niech bedzie to 180tys zl za duze auto. obecna np kia ev6 to 167tys zl z rabatami czyli niewiele wiecej. wiec to nie jest tak ze obszerny elektryk musi byc drogi.
zapomnij nie ma aut idealnych.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #554 dnia: 09 Listopada 2024, 21:06:17 »

Osobiście oceniam aktualne konstrukcje wielkiej trójcy z DE na gorzej/taniej wykonane niż odpowiedniki z przed 10-15 lat. Po prostu jeszcze nie doszli do cięć na wygłuszeniu :)
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl