Autor Wątek: Camry MR2025  (Przeczytany 132739 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
Odp: Camry MR2025
« Odpowiedź #660 dnia: 17 Lutego 2025, 19:09:14 »
Zabawy mam co nie miara z ustawianiem 2 kierowców w tablecie tak zeby to działało jak chce ja a nie jak chce samochod.
Jeśli masz wersje 2174 to odpuść sobie . Szkoda czasu. Ten system ma własną duszę i działa jak chce. Ty nie masz nic do gadania. Uważaj na Android Auto. Jeśli uruchomisz jakąś navi,to spodziewaj się,że losowo ci się zamknie. Posłuchaj lektora (jeśli masz włączone RSA). Pisz do Toyoty co zaobserwujesz. Jest jeszcze wiele dziwnych zachowań. Nie ruszaj zanim się system nie załaduje,bo będziesz  logowany jako GOŚĆ  I jeszcze z dziesięć innych niedoróbek.
2174
Wiem o problemach bo czytałem twoje posty po odebraniu auta.
Collin mówił że niby koło marca ma być aktualizacja. Zobaczymy.
Poniewaz przez kilka dni nagrzebalem to dzisiaj skasowałem całość. Dodałem od nowa 2 użytkowników. Każdy po 1 telefonie. Ustawienia fotela lusterek itd per user.
Zobaczymy jak to będzie funkcjonować.
Niestety 1 user może być przypisany tylko do 1 loginu w aplikacji. Z tego powodu ja i żona założyliśmy osobne konta na Mytoyota. Niestety zdalne funkcje mogą być TYLKO na 1 koncie......
Android auto narazie tylko włączyłem. Nigdy tego nie używałem to muszę się przyzwyczaić. Yanosik nie działa w tle na AA więc musialem ustawić głos z yanosika otwartego na telefonie aby szedł na bluetooth. Wtedy działa mię navi expert i yanosik "jednocześnie".
Będę testował dalej.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #661 dnia: 17 Lutego 2025, 19:29:20 »
Dodałem od nowa 2 użytkowników. Każdy po 1 telefonie.
W CHR zrobiłem tak samo, dodatkowo auto identyfikuje użytkownika po swoim kluczyku. Oczywiście ustawiałem to w momencie gdy w aucie był tylko jeden kluczyk i telefon by nie było problemu z identyfikacją. Na ten moment nie było problemów ani razu, jeśli nie masz ustawionej identyfikacji po kluczyku warto to zrobić.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #662 dnia: 17 Lutego 2025, 20:18:03 »
Niestety zdalne funkcje mogą być TYLKO na 1 koncie......

Wypełniaj formularz w ASO niech dopiszą drugiego emaila do obsługi pojazdu pod VIN auta
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #663 dnia: 17 Lutego 2025, 20:45:09 »

Wypełniaj formularz w ASO niech dopiszą drugiego emaila do obsługi pojazdu pod VIN auta

Mi dopisali 2 konta przy odbiorze auta, usługi zdalne aplikacji dalej działają tylko na jednym. Znaczy technicznie mogę aktywować te usługi na drugim koncie, ale wtedy deaktywują się na pierwszym i tak w koło.
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2025, 20:47:04 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #664 dnia: 17 Lutego 2025, 21:18:38 »
Ja pitole o czym wy mowicie. Auto sluzy do jazdy. Kierownica pedaly. O czym wy mowicie

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #665 dnia: 17 Lutego 2025, 21:22:40 »
Ja pitole o czym wy mowicie. Auto sluzy do jazdy. Kierownica pedaly. O czym wy mowicie
auto służy do wygodnego przemieszczania się w komforcie

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #666 dnia: 17 Lutego 2025, 21:52:38 »

Mi dopisali 2 konta przy odbiorze auta, usługi zdalne aplikacji dalej działają tylko na jednym. Znaczy technicznie mogę aktywować te usługi na drugim koncie, ale wtedy deaktywują się na pierwszym i tak w koło.
Ja nic nie pisałem nikomu i nie podawałem. Założyłem konto, zeskanowałem kod qr z panelu do apki w tel. To samo na drugim telefonie na 2 koncie. Ale tak jak piszesz, aktywacja zdalnych usług na jednym, usuwa możliwość obsługi zdalnej na drugim.

Dopytam ale j/w, kolega podobno dopisał i nie działa. Sprawdzę w ASO jak znajdzie się ktoś odpowiedni z wiedzą w tym temacie.
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2025, 21:55:02 wysłana przez Bigbluee »

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #667 dnia: 17 Lutego 2025, 22:06:06 »
Dobra, nie da się na 2 kontach:

Only one person (the assigned user) will have Remote Connect access of the vehicle at any given time through the Toyota app.

https://support.toyota.com/s/article/Can-I-share-my-Remote-10703?language=en_US#:~:text=with%20your%20vehicle.-,Only%20one%20person%20(the%20assigned%20user)%20will%20have%20Remote%20Connect,Connect%20access%20to%20another%20user.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #668 dnia: 17 Lutego 2025, 22:07:58 »
j/w, kolega podobno dopisał
Powiedziałem żeby to zrobili i niby to wykonali, ale to dalej ASO więc jaka jest prawda to wie jedynie ktoś z dostępem :)
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #669 dnia: 18 Lutego 2025, 10:04:59 »
Collin mówił że niby koło marca ma być aktualizacja
Ja mam info z toyoty,że do końca czerwca. Ja jednak wierzę w Colina. Identyfikacja po telefonie to porażka.System jak chce to pozna,ale często nie.
Ja mam też dwóch kierowców,ale tylko teoretycznie. Ostatnio wsiadła żona i system uruchomił się po angielsku. Ot tak dla żartu chyba :grin:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #670 dnia: 18 Lutego 2025, 10:10:53 »
Ja mam info z toyoty,że do końca czerwca. Ja jednak wierzę w Colina. Identyfikacja po telefonie to porażka.System jak chce to pozna,ale często nie.
Ja mam też dwóch kierowców,ale tylko teoretycznie. Ostatnio wsiadła żona i system uruchomił się po angielsku. Ot tak dla żartu chyba :grin:
Pierwszy kierowca ma system po polsku, ja mam po angielsku, auto przestawia to odpowiednio. Różnica może być taka że nie mamy Keyless czyli trzeba otworzyć pilotem auto, więc nie ma zgadywania jaki klucz jest używany, od razu wiadomo jaki kierowca. A co do aktualizacji to chyba są 2 razy do roku, ale to z krótkich obserwacji wnioskuję.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #671 dnia: 18 Lutego 2025, 11:37:58 »
A czy w nowszych Camry już jest ten żółty trójkąty w AA do zgłaszania zdarzeń drogowych w trakcie nawigowania? W mojej nie ma (ma to związek z rozmiarami ekranu) i strasznie mnie to wkurza.

A może zna ktoś sposób na to żeby ten dolny poziomy pasek z ikonami, menu itp w AA zamiast poziomo był pionowo po lewej stronie bo widziałem kilka zdjęć w sieci gdzie tak właśnie było w ich wersjach?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #672 dnia: 18 Lutego 2025, 11:44:44 »
Pewnie przez jakiegoś carlinkkita można to regulować
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #673 dnia: 18 Lutego 2025, 14:13:06 »
Dzisiaj dośc szybko odjezdżałem po wejsciu do auta i rzeczywiscie system sie gubił. Pokazywał "gościa" zamiast mojego profilu mimo że BT w telefonie był włączony. Nie wiem czy telefon polaczyl sie z Car Multimedia bo nie miał czasu sparwdzać.
Do tej pory, jak wsiadałem na spokojnie to było ok. Musze to potestować dłużej i zoabczyć o co chodzi i jak to łapie/nie łapie. Różnica była taka że teraz miałem cały czas BT włączony. Wczesniej jak sie bawiłem to włączałem bedac juz w samochodzie i wtedy łapał bez problemu. Kluczyk tez musze potestować.

A co się stanie jak kluczyk będzie przypisany do żony a BT do mnie i użyje kluczyka żony? System sobie wylosuje kto prowadzi ? :)
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2025, 14:15:33 wysłana przez Bigbluee »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #674 dnia: 18 Lutego 2025, 15:01:06 »
Gdybym ja miał projektować taki system to bym w pierwszej kolejności brał pod uwagę kluczyk bo on pierwszy komunikuję się z autem. Mam wrażenie że oczekujecie od tego systemu trochę za dużo, to jest tylko Toyota a nie Apple czy Google. Telefon chwilę się łączy z multimediami które włączają się dopiero jak już uruchomisz samochód, a w międzyczasie jakieś ustawienia auto musi załadować więc bierze gościa bo nie wie jeszcze kim jesteś.
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2025, 15:50:37 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl