Autor Wątek: Camry MR2025  (Przeczytany 132570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline batorowo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
Odp: Camry MR2025
« Odpowiedź #765 dnia: 16 Lipca 2025, 22:56:51 »
 Rzeczywiście Hammer i Realni które posiadam nie mają ładowania bezprzewodowego. Moje niedopatrzenie. Trzeba zmienić telefony.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #766 dnia: 17 Lipca 2025, 12:58:35 »
Rzeczywiście Hammer i Realni które posiadam nie mają ładowania bezprzewodowego. Moje niedopatrzenie. Trzeba zmienić telefony.
Nie Ty pierwszy zapomniałeś, że  " do tanga trzeba dwojga".
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #767 dnia: 27 Lipca 2025, 09:55:44 »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #768 dnia: 15 Sierpnia 2025, 17:30:41 »
W crossie dopracowano asystentów i mniej piszczą i da się łatwo wyłączyć? Fakty też miała aktualizacje softu? https://m.youtube.com/watch?v=-FaMuXEofrE&pp=ugUEEgJwbA%3D%3D

Offline Miszka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2024
« Odpowiedź #769 dnia: 16 Sierpnia 2025, 07:11:59 »
A dla mnie jesteś kolejnym wyjkiem malkontentem :-)
No i jeszcze musisz zgłębić historię Camry vs lex bo coś kiepsko to u Ciebie wygląda.

Jakoś nie do końca mnie interesuje kim dla Ciebie jestem. Staram się być obiektywny. Ja rozumiem, że będąc na tym forum jesteś fanem Toyoty i krytyczne uwagi są trudne do przełknięcia. Cóż, takie życie, jakoś dasz sobie z tym radę. Bądź dzielny.
Dzięki również za sugestię dot potrzeby poznania historii Camry i Lexusa. Może kiedyś z tego skorzystam. Póki co będę się trzymał tematu wątku jakim są opinie o modelu Camry 2025

Wracając zatem do meritum.
Wczoraj montując kamerkę potwierdziłem swoją opinię o tapicerce jako elemencie wpływającym na wygłuszenie. A w zasadzie jako elemencie tego wygłuszenia nie poprawiającym. Podsufitka w ogóle nie przylega do szyby, między szybą a podsufitką jest na tyle duży prześwit, że spokojnie można tam kabel umieścić. Nie piszę "wcisnąć" bo kabel po prostu tam wkładasz. Jest na tyle luźno, że kabel nawet sam wypada. W poprzednich wozach podsufitka była idealnie spasowana i trzeba było trochę się natrudzić by poprowadzić kabel zasilania przy górnej krawędzi szyby. W Camry kabel zarówno swobodnie włożysz w to miejsce i tak samo ten kabel sobie stamtąd wypadnie. Dodam, że w poprzednim wozie lusterko wsteczne miało dedykowany port USB aby takie kamerki zasilać i nie mordować się z kablozą.
Sama podsufitka jakaś taka papierowa,  cieniutka. Kompletny brak izolacji

Kolejny bubel w Camry to system plików zapisu na pendrive USB dla którego Camry ma nawet dedykowany port. Przeniosłem sticka z poprzedniego wozu gdzie jego pojemność oraz system zapisu plików nie stanowiły problemu. Niestety Camry nie rozpoznawała ani plików (.mp3) ani samego pendriva (256GB). Zerkam do instrukcji obsługi Camry i co widzę? System audio obsługuje USB w formacie FAT16/32 o max pojemności 32GB.... czyli standard sprzed około 20 lat.... Serio? Rok 2025 i FAT16/32? max pojemność 32GB? teraz nawet proste telefony mają więcej... kompletny szajs.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #770 dnia: 16 Sierpnia 2025, 07:42:32 »
Rzeczywiście z tym systemem plików i pojemnością to się nie popisali. Chociaż jestem trochę zaskoczony że ktoś w ogóle z tego korzysta w tych czasach. Ja kupując Camry (tą z  21 roku) zrobiłem takie rozeznanie że wiedziałem wszystko co mi w nowej pasuje a co nie. Dlatego narzekanie po zakupie to chyba takie trochę pokazanie że się kupiło na rympał i utopiło pieniądze.

Offline Miszka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #771 dnia: 16 Sierpnia 2025, 08:35:36 »
Rzeczywiście z tym systemem plików i pojemnością to się nie popisali. Chociaż jestem trochę zaskoczony że ktoś w ogóle z tego korzysta w tych czasach. Ja kupując Camry (tą z  21 roku) zrobiłem takie rozeznanie że wiedziałem wszystko co mi w nowej pasuje a co nie. Dlatego narzekanie po zakupie to chyba takie trochę pokazanie że się kupiło na rympał i utopiło pieniądze.

Spodziewałem się takiego komentarza. Widzisz, skoro jest opcja to dlaczego z niej nie skorzystać. Sugestia korzystania z innej funkcji bo ta jest skopana delikatnie rzecz ujmując jest trochę bez sensu. Zwłaszcza w kontekście uwagi, że należy sprawdzać jej tryb działania przed zakupem wozu. Skoro jest osobny port do pendrive'ów USB to można chyba zakładać, że będą one zgodne z aktualnymi formatami i pojemnościami pamięci. Od biedy można sprawdzić czy obsługuje FLAC 24/192. Konia z rzędem temu, kto wpadłby na to, ze mając zwłaszcza port USB-C można się spodziewać, iż jest on przestarzały obsługując tylko format FAT16/32. Do takiego systemu zapisu plików już nawet Windows nie formatuje napędów. Trzeba specjalnego softu. Na szczęście wóz jest służbowy wiec nie mam poczucia utopionej kasy. Dzielę się opinią.

Idąc dalej
czy też byś sugerował sprawdzenie przed zakupem, czy klimatyzację trzeba osobno włączać za każdym razem po uruchomieniu pojazdu? Wpadłbyś na to aby zapytać o to, co jest normalne czyli raz włączona klimatyzacja działa od jej uruchomienia, dzień w dzień, przy każdym odpaleniu wozu? Tak było w każdym wozie każdej marki, który przeszedł przez moje ręce przez ostatnie 30lat. Gdy już raz włączyłem klimę to tak z nią jeździłem, wyłączałem ją tylko gdy... no chyba nawet nigdy nie wyłączałem. Była w trybie ON z definicji. A w Camry 2025? Dzień w dzień trzeba pamiętać by ją włączyć. W wozie za 200+ kPLN. Słabo

Offline Miszka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #772 dnia: 16 Sierpnia 2025, 09:01:18 »
. Dlatego narzekanie po zakupie to chyba takie trochę pokazanie że się kupiło na rympał i utopiło pieniądze.

I jeszcze tytułem uzupełnienia.
Dzielę się tu spostrzeżeniami właśnie po to, iż zakładając, że ktoś planujący zakup Camry 2025 trafi na to forum, poczyta różne uwagi i podejmie decyzję. Może trafi na moje uwagi i zastanowi się czy powód moich narzekań jest dla niego istotny czy nie.
Rozumiem, że fora wszelkiej maści są stworzone głównie przez miłośników marki/modelu. Zakładam, że garść krytycznych uwag przyda się aby podnieść obiektywizm całościowego wydźwięku wpisów. Stąd spodziewałbym się merytorycznych kontrargumentów do moich uwag. Niestety, komentarz typu "trzeba było myśleć przed zakupem" taki nie jest.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #773 dnia: 16 Sierpnia 2025, 10:08:38 »
Z tą klimą jest inaczej. Działa normalnie,nie trzeba włączać za każdym uruchomieniem auta. Ustaw w menu ustawień> personalizacja pojazdu na auto.
Klawisz auto wcisnięty na stałe, a klawisz A/C nie wcisnięty i działa.
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2025, 11:00:29 wysłana przez Jacek14 »

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #774 dnia: 28 Sierpnia 2025, 09:17:34 »
Kolejny bubel w Camry to system plików zapisu na pendrive USB dla którego Camry ma nawet dedykowany port. Przeniosłem sticka z poprzedniego wozu gdzie jego pojemność oraz system zapisu plików nie stanowiły problemu. Niestety Camry nie rozpoznawała ani plików (.mp3) ani samego pendriva (256GB). Zerkam do instrukcji obsługi Camry i co widzę? System audio obsługuje USB w formacie FAT16/32 o max pojemności 32GB.... czyli standard sprzed około 20 lat.... Serio? Rok 2025 i FAT16/32? max pojemność 32GB?
Trzeba specjalnego softu

Poniewaz jest to "moja branża" to wytłumacze o co chodzi.
Najpierw fakty:
1. Camry obsługuje pendrive ktory kupiłem: 128GB. Wszystko działa. Wymagany format Fat32
2. Twórcy Windowsa CELOWO zablokowali mozliwość formatowania pamięci powyżej 32GB, w tryb FAT32 bo oni wiedza lepiej co my chcemy robic i zabezpieczają nas przed wgrywaniem plików wiekszych niz 4GB na duzy nośnik. Twórcy po prostu zabrali nam tą mozliwość "dla naszego dobra" bo wiedza lepiej niz my co bedziemy robić. Niepojete ale prawdziwe.

Co trzeba zrobić?
Pobrac to małe narzedzie np z tej strony: https://guiformat.com/
Sformatowac duży pendrive w trybie FAT32

Cytat: Colin
Colin
Wiadomo juz o jakims update softu dla Camry ?
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2025, 09:26:10 wysłana przez Bigbluee »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #775 dnia: 28 Sierpnia 2025, 09:40:55 »
Cisza, nic. Zatkało system...
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #776 dnia: 28 Sierpnia 2025, 10:13:30 »
Cisza, nic. Zatkało system...
Straszna porażka. Ja już tracę cierpliwość męcząc się z tym pseudo nowoczenym systemem. Wydaje mi się,że obecnie sprowadzone Camry mają już nowsze oprogramowanie. Cięzko to sprawdzić ,bo w moim salonie brak tych aut.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #777 dnia: 28 Sierpnia 2025, 12:37:25 »
https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/art42912451-to-nie-jest-corolla-ten-model-toyoty-jest-najpopularniejsza-hybryda-na-swiecie

Top 5 hybrydowych Toyoty (styczeń–czerwiec 2025)
- Toyota Camry – 266 970 egz.
- Toyota RAV4 – 206 807 egz.
- Toyota Corolla Cross – 188 715 egz.
- Toyota Corolla – 184 698 egz.
- Toyota Yaris Cross – 171 004 egz.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #778 dnia: 28 Sierpnia 2025, 13:49:42 »
Mam pytanie do wszystkich obecnych posiadaczy nowej Camry.
Czy ma ktoś auto z dobrze działajacym softem systemu mulimedialnego?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #779 dnia: 28 Sierpnia 2025, 16:06:30 »
Patrząc na to że pewnie Toyota wysłała wszystkich hindusów pracujący nad oprogramowaniem do nowej platformy która będzie miała debiut z RAV4 to możecie się w ogóle nie doczekać aktualizacji
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl