Ja mam u siebie matrixy, ale mijania świecą identycznie jak w pozostałych wersjach z soczewką (ta sama optyka, potwierdzone info, do drogowych po prostu jest osobne zrodlo swiatla)
Ostatnio miałem okazję dwa dni pojeździć zastępczą corollą comfort z basic led i roznica jest bardzo wyraźna na korzyść soczewki
soczewka świeci duuużo szerzej. świeci też dalej, a przynajmniej można je wyregulować tak, że bez oślepiania będzie oświetlać naprawdę kawał drogi przed autem, bo ma bardzo ostre odcięcie. basic led jak sprobujesz podniesc trochę wyżej niż fabryka to oślepia, bardzo duży rozbłysk.
basic led świeci jasno tylko przed autem, tak do 10-15 metrów jest ok. potem, czyli tam gdzie światło jest najbardziej potrzebne, jest już słabo. tutaj na plus dla soczewki - zdecydowanie. daje jasność nawet kilkadziesiąt metrów w przód. IMO basic led świeci niemalże identycznie jak ledy w yarisie i aygo, możliwe, że to te same diody, tylko w trochę innym odbłyśniku. jeżeli miałbym oceniać ogólną jakość światła (jasność, szerokość, równomierność, dal, mijania, drogowe)
w skali 1-10, przyjmując za 1 marketowe żarówki za 5zł w seicento, a za 10 IQ matrix led w nowym passacie, ktory totalnie zmiadzyl moje postrzeganie oswietlenia w motoryzacji
Basic led 4/10
Full led soczewka 6/10
Matrycowe 7/10
dla porównania w moim poprzednim aucie miałem ksenon i tam dałbym ocenę 8/10, bo na mijania i drogowych było trochę jaśniej niż w aktualnych matrixach, ale matrycowe wygrywają funkcjonalnością. sama plama świetlna była lepsza w ksenonie.