Jak odcięcie zalęży od elektroniki kamerki? Odcięcie to zależy od tego do jakiej wartości spadło napięcie na akumulatorze. Jeśli jest akumulator bardziej pojemny, to będzie spadać wolniej, co za tym idzie kamerka wytrzyma dłużej i później ją odetnie i my do tego piliśmy wcześniej. Drugą sprawą jest to na co zużywany jest prąd i ile go musi być by wstało auto. To jest to co napisałem Ci ja i Bartek, że chodzi o zasilenie styków baterii trakcyjnej, której nie masz w spalinówce. Jak tego nie będziesz miał z czego zasilić to nie odpalisz auta i tyle. W momencie jak kamera zeżre prąd i zjedzie do jakiegoś granicznego napięcia, moduł odcinający ją wyłączy a pozostałe rzeczy będą pobierać prąd tak samo jak w spalinówce tylko będą napięcie obniżać szybciej w hybrydzie przez wzgląd na niższą pojemność akumulatora, więc akumulator szybciej nie będzie nadawał się do odpalenia auta (nie mówię o odpaleniu silnika spalinowego w hybrydzie) a o włączeniu tej całej elektroniki itd i to są różnice w obu napędach/ich włączaniu/zasileniu/pojemności aku. Zacytowałeś nas przypisując nam inne znaczenie naszych słów
1. Napięcie odcięcia ustawił sobie producent aftermarketowego zabezpieczenia, czyli nie zależy od napędu
2. Bartek tłumaczył podstawowe kwestie innemu koledze, ja wiem co jest zasilane z czego w hybrydzie

3. Oczywistym jest, że przy mniejszej pojemności mniejszy aku rozładuje się szybciej przy tym samym prądzie rozładowania. Jeżeli więc w hybrydzie jest mniejszy aku, to padnie prędzej. Ale to nie ma nic wspólnego z tym, czy rodzaj napędu ma wpływ na rozładowywanie się akumulatora. Rozładowywanie powodowane trybem parkingowym i tak zachodzi w czasie, kilka dni, może kilkanaście - ze względu na ujemny bilans energetyczny, bo auto użytkowane między postojami nie jest w stanie doładować do aku tyle energii, ile ten utracił na zasilanie kamerki na parkingu. Różnica między większą a mniejszą pojemnością aku będzie w takiej sytuacji taka, że mniejszy aku rozładuje się wcześniej niż większy. Ale i tak prędzej czy później rozładują się oba i auto nie ruszy. Więc nie ma sensu mieszać do tematu pojemności akumulatora i obwiniać hybrydę że ma mniejszą pojemność aku. Tak zdecydował producent i tyle. Możesz sobie wymienić na większy - ja tak zrobiłem

ale nigdy nie powiem komuś, u kogo co chwilę pada aku, że to jest rozwiązanie problemu.