Autor Wątek: spalanie lpg  (Przeczytany 17193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CarinaGTI

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #30 dnia: 01 Września 2005, 13:47:32 »
Cytat: Boguśka
Chce załozyc gaz do swojego sprzęta ale mój mechanik nie moze znalesc odpowiedniego miksera?  Skąd go wziąść?i czy wogule sie da założyc do Starlet 1.3 12V

zmień mechanika i pojedź do chłopaków, którzy znają sięna rzeczy :/ bo wole nie myśleć co może być póxniej skoro koleś już na samym początku ma problemy ...

p_flori

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #31 dnia: 01 Września 2005, 15:16:13 »
Tak jak pisał CarinaGTI - zmień mechanika - taka niewiedza - to tak, jakby szukać koła zapasowego w komorze silnika. Pozdrawiam

[Kuba]

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Września 2005, 10:46:42 »
Cytat: T.N.
BTW - słownik ortograficzny potrafi być zaskakującą lekturą, niektórzy mogliby go czytać z wypiekami na twarzy ;)

ROTFL   :D  Dobre :)
Stawiam orzechy przeciwko bananom, ze zaraz padnie argumant o dysortografii ;)

ps
Sorki za OT ale NMSP

T.N.

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Września 2005, 11:59:54 »
Cytat: [Kuba]
orzechy przeciwko bananom

Z tego wnioskuję, że wolisz banany :-D
Argument o dysortografii chyba nie padnie, co najwyżej o pośpiechu i zgubnych skutkach wędrowania po necie ;)

T.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
spalanie lpg
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Września 2005, 12:09:37 »
Proponujęskończyć OT   :csad    bo dział jak nazwa wskazuje jest o tematyce LPG a nie orzechach, bananach i ortografii  :twisted:  :twisted:
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

BoguÂśka

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #35 dnia: 03 Września 2005, 15:26:03 »
Witam  :? to ze mam zmienic mechanika to już wiem.Dzieki.Problem polega na tym ze juz trzy zakłady monntujące gaz powiedziały mi to samo :twisted: !!!!!!Poradzcie gdzie mam sie udac?Albo podajcie mi jakies adresy hurtowni gdzie mozna zakupic tą nakładke na gaźnik?????? :idea:

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
spalanie lpg
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Września 2005, 22:40:37 »
szukaj warsztatu który będzie wiedział co ma zrobić i gdzie kupić, a nie takiego który Ci założy gaz za 800 zł i mu połowa części zostanie, albo parownik na dachu Ci założy :):):)

navigator

• Gość
Gaz na stacjach w RP vs Slowacja/Chorwacja
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Września 2005, 10:51:31 »
Witam

Bedac na wakacjach w Chorwacji i oczywiscie planujac trase z dokladnym uwzglednieniem stacji z LPG w drodze bardzo ale to bardzo zaskoczyly mnie osiagi na gazie we wspomnianych w tytule krajach. W naszym pieknym kraju jak na pelnym (38l) baku gazu zrobie 360 km (jazda spokojna) to jest calkiem dobrze. Na takim tez wyniku opieralem swoje kalkulacje na wyjazd. Pierwsze tankowanie bylo na Slowacji przy samiutkiej granicy z Wegrami - nalal 36l (bo troche jeszcze tam bylo). I tak sobie jade (jazda rozna bo i szybka po autostradzie na Wegrzech+po Budapeszcie+po tlocznych drozkach wzdloz Balatonu+znowu szybka po autostradzie w Chorwacji +klima) - bije juz 380 i jade, przekroczylo 400 km i zastanawialem sie co jest grane - skonczylo sie na 405km!! Troche musialem przejechac na benzynie i znowu zatankowalem PLIN - juz na Chorwacji. Tym razem w wiekszosci byly to trasy gorzyste (bo nie jechalem autostrada), w korkach i caly czas klima - i tym razem juz calkiem sie zszokowalem bo przejechalismy 422km!! na 38l - myslalem ze to moze wybryk natury, ale dalej jezdzac po Chorwacji tankowalem na roznych stacjach i ... i wynik ciagle ten sam 425km. Mysle - moze sie cos ciekawie podregulowalo i jak wroce do kraju to tez bedzie tak pieknie - i niestety - pierwsze tankowanie i powrot do slynnych 348km.
Do tego wszystkiego cena gazu na Chorwacji jest dokladnie taka jak u nas - i w dodatku na kazdej stacji jest ta sama cena!! Czyli co robia na naszych stacjach - robia wspaniala mieszanke abysmy za wiele nie pojezdzili. Coz, to chyba nie nowosc.
Pzdrw
  :cwalbrush

topol

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Września 2005, 10:54:53 »
U mnie zasięg (38l "w kole") jest od 400 do 450 km (ale tylko na PowerGas z Shella   :chmmm  )

navigator

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Września 2005, 11:19:24 »
No to ciekaw jestem ile machnalbys na tamtym gazie.
A ja z ciekawosci  sprawdze ile moja przejedzie na PoverGas z Shella   :chmmm

topol

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Września 2005, 11:30:10 »
Zaznaczyłem tego PowerGas'a   :wink:  ponieważ mnie też to zaskoczyło, zwłaszcza, że generalnie dość sceptycznie podchodzędo tych cudownych paliw w stylu V-Power, Suprema etc.

Uśredniając, przejeżdżam około 430 km na zbiorniku. Ale ja tankujętylko na 2-3 stacjach (Shell na Połczyńskiej, BP na Modlińskiej - koło Plochocińskiej, kierunek Centrum - i Statoil w Sochaczewie), raz zatankowałem na BP w Łowiczu i był syf! Inne baaaaaaaaardzo rzadko. Tankowałem też na stacji Jet przy Połczyńskiej, ale sięskiepścili IMHO.

navigator

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Września 2005, 12:14:51 »
OK- tego Shella przy Polczynskiej mam pod nosem wiec dla testu go wezme. Na tym Jet tez tankowalem - zgadzam sie, skiepscili sie.
W wiekszosci tankuje na Orlenie Gorczewska/Lazurowa
A najlepiej mi jezdzi na gazie z najtanszej chyba stacji - WW w Oronsku za Radomiem na "7". Wiec jadac na Pd zawsze tam biore i w powrotnej rowniez. A cena - hmm, ostatnio czyli last week bylo 1,69 !

:adiabelek

topol

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #42 dnia: 08 Września 2005, 12:25:27 »
Niestety   :cry:  Radom mi nie po drodze...

[Kuba]

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #43 dnia: 09 Września 2005, 12:13:31 »
Cytat: navigator
A najlepiej mi jezdzi na gazie z najtanszej chyba stacji - WW w Oronsku za Radomiem na "7". Wiec jadac na Pd zawsze tam biore i w powrotnej rowniez. A cena - hmm, ostatnio czyli last week bylo 1,69 !
   :adiabelek
To przetestuj jeszcze stacyjke z lpg Pana Zdzisia po prawej stronie mijajac Szydlowiec juz na obwodnicy za swiatlami a przezd skretem w lewo. Cena aktakcyjna, jakosc rowniez.

Jarek Toifl

• Gość
spalanie lpg
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Września 2005, 22:24:37 »
Witajcie,a ile bedzie spalac gaziku moja Carina 2.0 z automatem na sekwenyjnym wtrysku gazu?Pozdrawiam.  :roll

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl