Nie zmieniłem zdania. Od początku pisałem, że auto starsze zarówno wiekiem jak i rocznikiem będzie tańsze od tego nowszego. A któremu, do którego bliżej, jeśli chodzi o cenę to już sprawa drugorzędna. Ty zaś pisałeś że rok w tą, czy tamtą ma marginalne znaczenie. Nie ma marginalnego znaczenia. Ma znaczenie zasadnicze. Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Mam duże wątpliwości.
Nie kolego. Ty pisałeś, że auto z grudnia poprzedniego roku będzie znacząco tańsze od auta że stycznia roku kolejnego, bo (jak twierdziłeś ) "jest o rok starsze".
Cały czas podtrzymuję, że rok w jedną czy drugą ma niewielkie znaczenie, tylko przytoczę tu kontekst w którym to pisałem. A pisałem wtedy, że dużo ważniejszy jest przebieg, historia wypadkowości i ogólny stan danego egzemplarza.
PS: do dziś mi w pamięci utkwiło, jak w temacie o oponach napisałem coś w stylu "co z tego, że opony A zahamują o 5m wcześniej w jednych warunkach, jeśli w innych zahamują o 15m dalej?". Ty wyciales z tego zdania wszystko od słowa "jeśli " i pisałeś, że dla mnie nie ma znaczenia bezpieczeństwo.... Teraz robisz dokładnie to samo