Autor Wątek: Światła- pytanie  (Przeczytany 32301 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AGILESS

• Gość
Odp: Światła- pytanie
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Maja 2007, 20:19:36 »

Przepraszam, źle się wyraziłem. Tak jak mówisz jest po prostu za słaby, to fakt.
Poprzednie moje auto (Totota Camry też kombi z 1987r.) miało podobny silnik 3SFE 2,0l. ale nie miałem problemów z przyspieszaniem tak jak w obecnym.
Tą Toyotkę mam dopiero miesiąc i więcej czasu poświęcam na doprowadzenie jej do stanu używalności niż na jazdę więc może jestem przeczulony  :wink:
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2007, 20:21:43 wysłana przez AGILESS »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Maja 2007, 22:04:37 »
Przepraszam, źle się wyraziłem. Tak jak mówisz jest po prostu za słaby, to fakt.
Poprzednie moje auto (Totota Camry też kombi z 1987r.) miało podobny silnik 3SFE 2,0l. ale nie miałem problemów z przyspieszaniem tak jak w obecnym.
Tą Toyotkę mam dopiero miesiąc i więcej czasu poświęcam na doprowadzenie jej do stanu używalności niż na jazdę więc może jestem przeczulony  :wink:

Wybaczam :wink: Tez w poprzedniej Camry(1982 1,8 1S) nie miałem problemu z przyspieszeniem jak w tej :-) ale ratuje mnie przełaczenie na PB :-)
Ja swoja Camry mam 3 miesiace i nic sie z nia całe szczescie nie dzieje. Szykuje sie do wymiany gum w tylnych wahaczach i poduszki sinika.

P.S. Moze ktos wie jaki jest numer katalogowy poduszki przedniej do silnika 2.2 5S-FE kandyjska??
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2007, 22:15:17 wysłana przez dziadek_tadeusz »

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Maja 2007, 23:41:36 »

P.S. Moze ktos wie jaki jest numer katalogowy poduszki przedniej do silnika 2.2 5S-FE kandyjska??

Kilka dni temu trafiłem na TKP link do pewnej literatury. Według tej książeczki nr. katalogowy poduszki to :12361-74241 , koszt w USA to ok 140$, jeśli chcesz to wyślę Ci to na e-mail, skatalogowane są w tej książeczce najdrobniejsze elementy Toyotki.

Offline xmikolajx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Maja 2007, 23:59:11 »
Wracając do tematu świateł :)
U mnie także H4 pozostaje w "mijaniu" zapala sie H1. Jak posprzątam sprawy bieżące, to być może pokuszę się o dołożenie 2 przekaźników i wykorzystaniu włókien drogowych w H4. Myślę że warto.

Pozdrawiam
In (T) we trust.

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Maja 2007, 00:05:46 »
Cześć Agiless.

Twój elektryk i Etz dobrze mówią.
Jeżeli owa przeróbka nie będzie zbyt droga (w sumie materiał to żaden koszt), to z pewnością warto. Nie ma to jak żarnik drogowego w H4. Polecam.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Maja 2007, 15:25:54 »
Kilka dni temu trafiłem na TKP link do pewnej literatury. Według tej książeczki nr. katalogowy poduszki to :12361-74241 , koszt w USA to ok 140$, jeśli chcesz to wyślę Ci to na e-mail, skatalogowane są w tej książeczce najdrobniejsze elementy Toyotki.

Jesli byłbys tak miły to bardzo prosze :-) e-mail:pepcio5@o2.pl
Z góry dziekuje
 Pozdrawiam :-)

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Lipca 2007, 10:40:04 »
Wracając do tematu świateł :)
U mnie także H4 pozostaje w "mijaniu" zapala sie H1. Jak posprzątam sprawy bieżące, to być może pokuszę się o dołożenie 2 przekaźników i wykorzystaniu włókien drogowych w H4. Myślę że warto.

Pozdrawiam

Wczoraj przerobiłem światełka żeby świeciły jak "europejskie" (koszt 42 zł : 2 przekaźniki i podstawki) teraz widoczność na drogowych jest znacznie lepsza, polecam !!!. Światła mijania gasną oczywiście.  Służę schematem (odręcznym oczywiście  :cheesy: ) jeśli ktoś jest zainteresowany.

tomek1983

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Lutego 2009, 09:28:00 »
Witam!
Na forum jestem juz jakis czas sporo czytalem.Mam problem,mam wersje amerykanska camry,niedlugo konczy sie przeglad.Czlowiek na stacji powiedzial mi ze musze zamontowac swiatlo p.mglowe tylne.Czy ktos u siebie montowal,gdzie zamontowac najlepiej wlacznik tych swiatel,ktos ma moze jakies fotki to chetnie bym zobaczyl.Chcialem zamontowac w zderzaku ale niewiem jak to bedzie wygladalo...wycieta dziura np.Z drugiej strony widzialem ze montuja pod zderzakiem,ale to strasznie wyglada,zamontowane na kawalku blachy i strasznie odstaje od zderzaka,zalatuje druciarstwem.

Pomozecie??  :grin: :grin:

Temat scalam.

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2009, 09:53:38 wysłana przez SZYMON14 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Lutego 2009, 10:32:19 »
Pomożemy ;)

Pokaż fotkę tyłu - czasem wystarczy wymienić żarówkę w postojówce na 21W, dociągnąć jeden kabel i już jest fajne, bez mała fabryczne p/mg.

Włącznik - sensowną opcją jest kupno oryginału, wraz z całą ramką okalającą zegary - części na Allegro coraz tańsze.

Można jeszcze ( ale to już dość kompleksowa przeróbka - wymienić tylne lampy i atrapę na europejskie - wtedy pojawia nam się przeciwmgielne fabrycznie.

pzdr
3VZ.pl

tomek1983

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Lutego 2009, 10:46:57 »
alez prosze bardzo.Tylu swojej camerki nie posiadam w tej chwili bo jestem w pracy.Ale to jest identyczny tyl.Wersja american...

*fotka autka zapozyczona z allegro,mam nadzieje ze wlasciciel jak to zobaczy sie nie obrazi

« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2009, 10:56:31 wysłana przez tomek1983 »

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Lutego 2009, 11:05:05 »
W mojej dlugie H1 zawsze sie swiecily z swiatlami mijania od poczatku.Wersja JT2.
Pzdr.Camry 2.2

userEU

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Lutego 2009, 11:21:35 »
Siema mam ten sam model a rozwiązałem to w ten sposób:
- lampa p.mgłowa chyba od kaszla została wstawiona w zderzak
- włącznik mam na podłokietniku od przodu ( dokładnie 2, jeden zapala mi p.mgłowe a drugi halogeny, które też zostały dołożone )

Wygląda bardzo ładnie ( czerwone p.mgłowe znika na moim bordowym zderzaku ) a halogeny wyglądają zaje... i ładnie świecą
Pzdr

tomek1983

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Lutego 2009, 11:30:47 »
moglbys pokazac fotki tych swiatel i z przodu i z tylu??tez myslalem nad wstawieniem halogenow z przodu.

userEU

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Lutego 2009, 11:39:29 »
spoko zaraz idę robić furę to cyknę jakieś foty ( ale auto mam brudne że masakra :grin: może coś będzie widać ) wieczorem podrzucę Ci foty.
Pzdr
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2009, 11:42:30 wysłana przez userEU »

tomek1983

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Lutego 2009, 11:44:25 »
wielkie dzieki.ciezko miec czyste auto jak na drodze chlapa.czekam na focie wieczorem

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl