Autor Wątek: NOWY SYSTEM BRC Seqent 24 - co wy na to ?  (Przeczytany 8869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pisk

• Gość
NOWY SYSTEM BRC Seqent 24 - co wy na to ?
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Września 2005, 16:42:29 »
Cytat: Croom

Zalozyli ci Seqenta 24 ?

Tak

Z tym fachmanem to kolejny przyklad profesjonalnego podejscia do klienta, jak dla mnie zero profesjonalizmu.

tzn. mam go obić, kategorycznie zażądać wymiany  czy jeździć z mruczącym reduktorem?
« Ostatnia zmiana: 01 Lutego 2006, 17:03:26 wysłana przez pisk »

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Września 2005, 17:03:24 »
Cytat: pisk
tzn. mam go obić, kategorycznie zażądać wymiany czy jeździć z mruczącym reduktorem?

Obicie nic nie da a ty potrzebujesz miec sprawna instalacje.
Gdzie to zakladales podaj zaklad, w Krakowie moze ?

Coz na razie mysle ze jesli nic sie nie dzieje i zadnych dziwnych objawow nie ma to jezdzic ale jak tylko cos sie bedzie dziac to od razu trzeba do nich jechac.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

pisk

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Września 2005, 17:58:48 »
Obicie nic nie da a ty potrzebujesz miec sprawna instalacje.
Gdzie to zakladales podaj zaklad, w Krakowie moze ?

Coz na razie mysle ze jesli nic sie nie dzieje i zadnych dziwnych objawow nie ma to jezdzic ale jak tylko cos sie bedzie dziac to od razu trzeba do nich jechac.

Zakład to Abart we Wrocławiu. Generalnie, to wrażenia raczej neutralne. W związku z ich  instalacją mam parę rzeczy do poprawek. O ten mruczący reduktor zahaczyłem ich przy okazji likwidowania nieszczelności  - tu minus dla nich bo najwidoczniej nie sprawdzili czujnikiem szczelności po montażu.

Na razie (600 km) jest wszystko ok.
« Ostatnia zmiana: 01 Lutego 2006, 17:02:41 wysłana przez pisk »

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Września 2005, 21:36:25 »
Kiedys pisałem, że te reduktory to Włochom nie wyszły, ale pocieszające jest to , że wymieniają bez szemrania, a zestwy naprawcze (membrany ) są ogólnie dostępne ( oszcędność gdy skończy sięgwarancja). To że mruczy - trudno, mój Lovato czasem piszcczy, ale jeszcze sie nie popsuł, a przejechał sporo.

feliks

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Października 2005, 21:09:48 »
Witam

Obiecałem że podzielęsięwrażeniami z eksploatacji Sequenta 24. Przejechałem już 7 tys. km i wrażenia są następujące:
- moc - bez zmian
- spalanie - przy spokojnej jeździe na trasie do 120 km/h - w granicach 8,5 litrów; wzrost prędkości do 140 i wyprzedzanie na trójce powoduje wzrost spalania do 9,5 - 10 litrów, miasto - do 10 litrów
- kilkukrotnie przy wilgotnym poranku samochód po zapaleniu na benzynie jakby nie miał mocy (mulenie silnika); po przejechaniu 100-200 m wszystko wracało do normalności,
- przełączanie na LPG - dotychczas po przejechaniu max 1 km (zobaczymy jak będzie w zimie)
- jeden istotny mankament to pojemność butli, mam zbiornik 39 litrów i max jaki udało sięwlać po całkowitym opróżnieniu zbiornika to 28,5 litów LPG, wydaje mi sięże powinno wchodzić ok 30-32 litrów (ostatnio nie miałem czasu ale wybioręsiędo serwisu żeby to sprawdzili)
- raz zdarzyło się(na trasie) że oszukał mnie wskaźnik poziomu gazu w zbiorniku - miałem jeszcze jedną diodę(na cztery) i nagle pojawił sięsygnał dźwiękowy informujący o braku gazu, instalacja automatycznie przełączyła sięna benzynę
- żadnych regulacji, żadnych wizyt w serwisie.
- zużycie oleju - samochodzik w momencie montażu instalacji miał 161 kkm; na przejechanie 7 tys. "zjadł" jeden litr, mniej więcej podobnie jak wcześniej

Podsumowując jestem bardzo zadowolony z zamontowanej instalacji .   :D I oby tak dalej

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Października 2005, 12:14:28 »
ile cie wyszla instalka ?
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

feliks

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Października 2005, 20:11:45 »
Cytuj (zaznaczone)
ile cie wyszla instalka ?

3100 zł  :roll:

kajjo

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Października 2005, 08:38:58 »
Za tą cenęjuż sie nie zamontuje. Urządzenia BRC i butle Stako miały już dwukrotnie podwyżkęcen.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl