Witam
Obiecałem że podzielęsięwrażeniami z eksploatacji Sequenta 24. Przejechałem już 7 tys. km i wrażenia są następujące:
- moc - bez zmian
- spalanie - przy spokojnej jeździe na trasie do 120 km/h - w granicach 8,5 litrów; wzrost prędkości do 140 i wyprzedzanie na trójce powoduje wzrost spalania do 9,5 - 10 litrów, miasto - do 10 litrów
- kilkukrotnie przy wilgotnym poranku samochód po zapaleniu na benzynie jakby nie miał mocy (mulenie silnika); po przejechaniu 100-200 m wszystko wracało do normalności,
- przełączanie na LPG - dotychczas po przejechaniu max 1 km (zobaczymy jak będzie w zimie)
- jeden istotny mankament to pojemność butli, mam zbiornik 39 litrów i max jaki udało sięwlać po całkowitym opróżnieniu zbiornika to 28,5 litów LPG, wydaje mi sięże powinno wchodzić ok 30-32 litrów (ostatnio nie miałem czasu ale wybioręsiędo serwisu żeby to sprawdzili)
- raz zdarzyło się(na trasie) że oszukał mnie wskaźnik poziomu gazu w zbiorniku - miałem jeszcze jedną diodę(na cztery) i nagle pojawił sięsygnał dźwiękowy informujący o braku gazu, instalacja automatycznie przełączyła sięna benzynę
- żadnych regulacji, żadnych wizyt w serwisie.
- zużycie oleju - samochodzik w momencie montażu instalacji miał 161 kkm; na przejechanie 7 tys. "zjadł" jeden litr, mniej więcej podobnie jak wcześniej
Podsumowując jestem bardzo zadowolony z zamontowanej instalacji . :D I oby tak dalej