0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Przy tej ładowarce tryb RECOND i puścić trzeba ze 2-3razy do FULL. Jeśli po tym będzie spadać do 11.9-12V to aku pewnie śmietnik, oczywiście poziom elektrolitu sprawdzony? No i upłynność w aucie?
Przecież to mały akus, kup nowy i spokój. Ja mam koniec 24 i varte wsadzili na pierwszy montaż.
wynikające z gwarancji
...i takich klientów (pod krawatem i nie awanturujących się, cytując klasyka) oni szanują i uwielbiają. Płacić i nie wymagać! Co niektórym to w głowach się poprzewracało, egzekwować swoje prawa wynikające z gwarancji, też pomysły!
Cytat: alpha540i w 13 Marca 2025, 07:33:14Przy tej ładowarce tryb RECOND i puścić trzeba ze 2-3razy do FULL. Jeśli po tym będzie spadać do 11.9-12V to aku pewnie śmietnik, oczywiście poziom elektrolitu sprawdzony? No i upłynność w aucie?Dokładnie tak jak mówisz. Już parokrotnie zwracałem w ASO uwagę, a oni oczywiście że wszystko ok, akumulator niedoładowany bo mało jeżdżone. Nie wymienia akumulatora bo urządzenie pomiarowe pokazuje że aku dobry niedoladowany. Szczerze mówiąc nie chce mi się robić hec z Assistance i podwózka do salonu... Ale jak widać to chyba jedyna opcja, jak koledzy z forum zalecają... Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka
Cytat: Krisman w 14 Marca 2025, 11:45:50wynikające z gwarancjijakiej gwarancji? Mówisz o tej, z której nie idzie skorzystać?
Cytat: Colin w 14 Marca 2025, 11:54:29Cytat: Krisman w 14 Marca 2025, 11:45:50wynikające z gwarancjijakiej gwarancji? Mówisz o tej, z której nie idzie skorzystać? Jak ułamek klientów chce wyegzekwować, a reszta "kombinuje" na szybko po swojemu, t tak im w to graj Załóżmy, że proporcje by się odwróciły i te 90% klientów notorycznie wzywało by pomoc/lawetę jak myślisz, jak szybko by zrobili porządek z tym problemem?
[...] Rav, Yaris i Yaris Cross ma nowe produkowane w Belgii