Autor Wątek: Akumulator 12V w Corolli hybrydzie - ładowanie, rozładowanie, odpalanie auta itp  (Przeczytany 52484 razy)

Offline kophew

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
Po rozładowaniu trzeba naładować akumulator do pełna bo w aucie to potrwa wieki. Ewentualnie możesz zostawić auto włączone Ready na P na kilka godzin to się akumulator podładuje.
Ale jak wyciągnę z auta na 1-2 dni to obędzie się bez błędów po ponownym odłączeniu oraz czy Meta BLe42 zostawić aktywne?

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E21
Spoko wyciagaj, jeśli masz gdzie to zostaw w aucie a odepnij klemy jak chcesz. Bez stresu jak zwarcia kluczem nie zrobisz to nic nie uszkodzisz.

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
istnieje jakikolwiek model AGM, ktory bedzie pasowal w miejsce montazu w Corolli? Widzialem do tej pory jeden EFB.
W ramach testu 2 Corolle jeżdżą na AGM 52Ah już 2-3m-ce w tym jedna moja, druga klienta. Moja ma monitor stanu naładowania.
Nie zeszła poniżej 70% soc i 12.5 więc jest dobrze biorąc pod uwagę 2 zabezpieczenia na pokładzie i prądożerną antykunę 80mA /24h.

Offline Gregory

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: suzuki swace
U mnie w suzuki swace 2023r fabrycznie jest yuasa 5000 54ah. Wymieniona w lutym  przez serwis suzuki na gwarancji. Auto miało problem z rozruchem po 2-3 dniowym postoju. Serwis wymienił na ten sam typ.
Suzuki Swace Elegance + LPG

Offline hugo326

• Toyot Leżący
  • *
No to ciekawe  od czego te cyrki z akku. Podam mój przykład: poniedziałek  20km do pracy i potem tam stoi do piątku,  jeżdżę  autem firmowym.
W piątek  powrót  20 km i w sobotę  robię 60km , i tak już 5 miesięcy bez problemu  z uruchomieniem jak do tej pory.

Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka

Offline Gregory

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: suzuki swace
W moim aucie wiem że na 100% złodziejem pradu jest ładowarka indukcyjna( jeśli jest właczona przy wyłaczonym aucie). Informowalem o tym serwis, stwierdzili że ładowarka jest ok, a winny był uszkodzony akumulator i wymienili mi go na gwarancji. Teraz mam założony ancel bm 200. I widze jak właczona ładowarka podkrada prąd z aku. kiedy jest włączona. Z racji założonej instalacji lpg nie chce mi sie teraz użerać z aso w tej sprawie. Wiec nauczyłem sie wyłączać ta ładowarkę.
Suzuki Swace Elegance + LPG

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla GR
Co ma LPG do (gwarancji) instalacji elektrycznej?

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
Ja co ma, wiele ma. M.in. ingerencja w instalacje fabryczną auta. Zasilić to trzeba, sygnały zebrać, wtryskiwacze rozłączać.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Sterownik LPG wpięty w instalację elektryczną auta.

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
W mojej Corolli fabryczny AGM ma już 5 lat i jest jak nowy.

No to wklej nam to zdjęcie spod maski tego "Twojego" fabrycznego AGM bo zalatuje Botem AI
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline lukchg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
Myślę żeby kupić takie coś https://tiny.pl/bzgyh-31 i pytanie techniczne podpinam normalnie te klemy z tego urządzenia i włączam ładowanie?

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
To nie jest do ładowania akumulatorów tylko jako starter.

Offline lukchg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
To nie jest do ładowania akumulatorów tylko jako starter.

Tylko w opisie na sklepie jest, że można ładować jak jest podłączone do źródła oraz bez źródła.

Offline alpha540i

• Toyot Pełzający
  • **
Rzeczywiście jest taka funkcja. Szału bym die nie spodziewał ale próbować można.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
lukchg - ja założyłem ten wątek i mam taki właśnie sprzęt o którym piszesz.
Wróć do samego początku (pierwszy wpis) wszystko tam opisałem w ub. roku.
Powodzenia.
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl