Autor Wątek: Parowanie szyby przedniej w Camry  (Przeczytany 40570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
Odp: Parowanie szyby przedniej w Camry
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Listopada 2009, 07:22:48 »
tak jakoś sie nawinęło, pamientam, ze filtr kabinowy był przerabiany lata temu, cześc tematu szła na xtt, cześc tutaj. nie utkwiła mi konkluzja jaki i skąd. Szczęśliwie mój mechanik od kilku przegladów raczy mnie nowym wkładem filtra kabinowego stąd pomyslałem, aby postawic kropke nad i . Zamknąc kwestie dla potomnych aby pozostała w kompendium.
pozdro
T
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Listopada 2009, 09:38:44 »
no coz, ja po przeczytaniu tego wątku stwierdzilem ze tez musze miec miejsce w mojej camry IV 97r. 3.0 i niestety nie znalazlem :-( prosilem tez mechaniorów zeby sprawdzili i tez nie znalezli.

pytanie wiec, czy w camry 97 3.0 z vinem 4T1 jest miejsce na filtr kabinowy czy nie ma?

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Listopada 2009, 10:54:30 »
Skoro filtr jest dostępny: http://www.allegro.pl/item793364937_japonski_filtr_kabinowy_toyota_camry_1996_2001.html
to i jest na niego miejsce. Od strony kierowcy odchylasz wykładzinę i w okolicach rurek nagrzewnicy powinna być zaślepka (wysokość ok. 15cm.) ustawiona pionowo. Właśnie pod tą zaślepką jest miejsce na filtr. Montaż trochę utrudniony ale się da to zrobić.

owca

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Listopada 2009, 18:30:25 »
Skoro filtr jest dostępny: http://www.allegro.pl/item793364937_japonski_filtr_kabinowy_toyota_camry_1996_2001.html
to i jest na niego miejsce. Od strony kierowcy odchylasz wykładzinę i w okolicach rurek nagrzewnicy powinna być zaślepka (wysokość ok. 15cm.) ustawiona pionowo. Właśnie pod tą zaślepką jest miejsce na filtr. Montaż trochę utrudniony ale się da to zrobić.

z archiwum camry :)

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Listopada 2009, 18:48:15 »
Ja nie mogłem się tam nigdy dostać :| do jakiejś śrubki nie mogę się dostać :-(

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Listopada 2009, 19:12:53 »
Ależ swojski widok ;)

No, może za wyjątkiem tego KSW :P

Nie wiem, co się tak wszyscy uwzięli na ten filtr przeciwpyłkowy. Rozumiem, że jego posiadanie, to +5pkt do poważania u innych...

U mnie tego nie ma, od nowości ( 425kkm przebiegu nadwozia ) i ani nie parują mi szyby, ani nie mam kurzu w aucie, ani nie odczuwam żadnego dyskomfortu z powodu nieposiadania filtra PP.

Żeby nie pojawił się argument alergiczny, to od razu piszę, że mam alergię na jakieś drzewa, krzewy, trawy, kurz, pleśnie i wszystko, co lata i gryzie, jednak dzielnie opieram się lekarzom, nie faszerując się chemią.

Jedyną reakcję typowo alergiczną ( wysypka, katar, kaszel, podwyższone ciśnienie ) posiadam w kontakcie z głupotą ludzką, i efektami pracy wielu naszych mechaników  <narka>

pzdr
3VZ.pl

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Listopada 2009, 20:57:10 »
Walić ten filtr pp. Mi np chodzi o syf jaki się mógł zebrać tam co widać po fotce :|

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Listopada 2009, 21:12:22 »
Walić ten filtr pp. Mi np chodzi o syf jaki się mógł zebrać tam co widać po fotce :|

Obojętnie jak bęziesz ten filtr walił, z przodu czy od tyłu to zawsze taki obrazek będziesz miał. Ja twierdzę że lepiej jak ten syf zatrzyma się właśnie na filtrze a nie wypełni żeberka chłodnicy od klimy.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Listopada 2009, 21:17:31 »
Obojętnie jak bęziesz ten filtr walił, z przodu czy od tyłu to zawsze taki obrazek będziesz miał. Ja twierdzę że lepiej jak ten syf zatrzyma się właśnie na filtrze a nie wypełni żeberka chłodnicy od klimy.

Skoro fabrycznie go tam nie ma to można go walić jak się chce <zolta>

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Listopada 2009, 22:14:06 »

Skoro fabrycznie go tam nie ma to można go walić jak się chce <zolta>

Dziadek, piszemy tu, bo nie wiem czy zauważyłeś o filtrze do camry z 1997 roku, a tam filtr jest przewidywany więc nie bądź taki ogier  <diabel> .

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Listopada 2009, 22:28:16 »
Ja to "walić", którego się tak czepiłeś nie wiadomo dlaczego pisałem na post Marcina w którym napisał "Nie wiem, co się tak wszyscy uwzięli na ten filtr przeciwpyłkowy. Rozumiem, że jego posiadanie, to +5pkt do poważania u innych..."
I jak piszę "mi" to wiadomo, że mam na myśli moją Camry, a nie PhiSz'a :-)
 <diabel>

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Listopada 2009, 22:48:23 »
Owca, czy Twoja Camry miała niebieskie wnętrze ?

pzdr
3VZ.pl

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Listopada 2009, 23:44:29 »
Ja to "walić", którego się tak czepiłeś nie wiadomo dlaczego pisałem na post Marcina w którym napisał "Nie wiem, co się tak wszyscy uwzięli na ten filtr przeciwpyłkowy. Rozumiem, że jego posiadanie, to +5pkt do poważania u innych..."
I jak piszę "mi" to wiadomo, że mam na myśli moją Camry, a nie PhiSz'a :-)
 <diabel>

Dziadek, ja się nie przyczepiłem, mylisz się. Gdybyś pokusił się o obejrzenie np na allegro jak wygląda nagrzewnica do tego modelu to zauważyłbyś, że są bardzo podobne do naszych. Ja nagrzewnicę od III gen. rozebrałem na części i uwierz mi, że przez czas użytkowania uzbierało się tam masę zupełnie zbędnych gadżetów zatykając do ponad połowy parownik Klimy. Tych śmieci nie ma szans wyssać dokładnie, robiłem to kompresorem i zajęło to dobrych kilka minut mając parownik wymontowany. Nagrzewnica od ciepłego również była mocno zakurzona a to ma niewątpliwy wpływ na jej wydajność. Żeby było ciekawiej to okazuje się, że można do naszych nagrzewnic zamontować filtr kabinowy, jest tam na niego miejsce, to zresztą potwierdził tjedral i ma zamontowany. Nie mam pojęcia, czemu producent nie przewidział właśnie u nas filtra.  Mając filtr unikniesz problemów, więc nie mów na forum, że filtr przeciwpyłowy jest beeeee.
Jeśli marcinm zdecyduje się zamontować u siebie filtr, to jak myślę będziesz zaciekawiony tematem?
PS
Jeśli piszesz coś w oderwaniu od kontekstu to cytuj, do kogo piszesz i sprawa będzie jasna.
Pozdrawiam

owca

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Listopada 2009, 23:51:45 »
Owca, czy Twoja Camry miała niebieskie wnętrze ?

pzdr

tak miała. a co ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Listopada 2009, 23:56:31 »
Nic, szukam takiego od kilku lat... nie masz namiarów na kupującego ?

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl