Autor Wątek: Dlaczego tyle pali ??  (Przeczytany 10464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dEF

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Sierpnia 2005, 09:34:42 »
Twoja starletka ma bak 40 litrow. Nowsze maja 45.
Ja to w sumie nie wiem ile mi pali ep82... na pewno nie tyle co ep90 :D
Tak na oko to strzelalbym w wartosc okolo 8l / 100

piotr77

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Sierpnia 2005, 18:25:06 »
moja starletka pali w miescie ok 8.5 l a lubie raczej sięwszędzie spieszyć. W trasie (raczej nieczęsto jeżdżęw trasy) pali ok 6l/100.

CORN

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #32 dnia: 01 Września 2005, 23:12:31 »
przejechałem 110 kilometrów od pełnego baku a wskaźnik pokazuje mi połowe stanu benzyny   :shock:   też tak macie w p8?

Woytek

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Września 2005, 14:37:42 »
Odnośnie spalanie, to aż nie wierzęale spalanie spadło o ok 1 litr na 100km ( a nawet więcej) po zastosowaniu płynu Xeramic.
Pewnie nigdy bym go nie wlewał, ale siada mi skrzynia biegów, więc przy wymianie oleju dolałem tego specyfiku, a skoro zamawiałem jeden to zamówiłem od razu komplet.

Wynik jest taki , że  dotychczas spalanie w mieście z poziomu 8,5 - 9,5 spadło do 8 ( a przy delikatniejszej jeździe nawet do ok 7,5l. )

kaczuszka

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Września 2005, 01:04:33 »
Witam
Powiem szczerze że ja juz sama nie wiem jak mam nią jeżdzić ,ona dosłownie pali jak chce raz pali mniej raz wiecej ale tak jak było 10 litrów tak właściwie zostało .Mówicie, że jest paliwożerna i trzeba uważać na gaz powiedzmy że jej nie przeciągam zbytnio tak i jezdze góra 100 km/h i w sumie nie ma różnicy jak jeżdze  szybciej czy wolniej ,ale już trudno nie wnikam jedyne co to bede pracować nad swoją nogą przy pedale gazu   :lol:    :lol:

Jeszcze sprawdze czy faktycznie te hamulce "odbijają: bo faktycznie czasami mam wrażenie że one trzymają jest jakiś opór

Pozdrawiam

dEF

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Września 2005, 11:50:37 »
Niestety takie mamy paliwa w naszym pieknym kraju...

kaczuszka

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Października 2005, 19:08:03 »
WITAM

Po długim dochodzeniu doszło do oddania samochodu do elektryka w wawce przy ul.szpacza 13 polecam ,co sie okazało że jej spalanie (10-11l/100lm) nie jest prawidłowe ,samochód dostaje zbyt bogatą mieszanke,jak narazie jeżdże i wskażnik paliwa nie rusza sie co mnie dziwi gdyz po kilometrach które już zrobiłam już dawno powinna sie obniżyć ,ale stoi prawie w miejsu oby tak dalej myśle ze problem z duzym spalaniem jest rozwiązany ...wreszcie  :lol:  :lol:  :lol:

POZDRAWIAM  :D

Woytek

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #37 dnia: 02 Listopada 2005, 12:17:06 »
uuuuuuu.. napisz koniecznie co było zrobione, ile zapłacone i oczywiściejaki efekt ;)

kaczuszka

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Listopada 2005, 01:29:58 »
witam

po naprawie (regulacja wtrysku coś takieog :)samochodzik normlanie robił na całym baku ok 330 km teraz zrobiła 415 km czyli naprawa przy ulicy szpacza jest udana :) jka macie jakis problem z duzym spalaniem mysle ze mozecie ich odwiedzic

pozdr

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Listopada 2005, 12:11:44 »
Ostatnio tez miałem podejrzenia o zbyt duże spalanie. Wiecie co sięokazało? Od  kilku tygodni jeździłem na tzw. kapciu. Może mało widocznym z zewnątrz, bo mam niski profil opon, ale znacznie rzutującym na spalanie i dynamikę. Normalnie aż sięzałamałem, w jednej oponie było 0,5 bara, w drugiej 0,8. Dowaliłem powietrza do 2,1 bara i nie poznałem zupełnie swojego autka, aż trudno było mi uwierzyć że może być taka różnica. Wstyd sięprzyznać, że aż tak zaniedbałem sprawęciśnienia powietrza w oponach, ale ostatnio jestem troszkęzarobiony przez naukę. Mam nadzieję, że jak już sięobronię, to więcej czasu poświęcęswojej starletce.

bol0

• Gość
Dlaczego tyle pali ??
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Listopada 2005, 18:34:43 »
to sie nazywa opona run-flat   :anarty  

shame on you!   :cnice

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl