Autor Wątek: JAKOSC TOYOTY !!!  (Przeczytany 14937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bog62

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« dnia: 12 Sierpnia 2005, 12:06:25 »
Jestem "świeżym" uczestnikiem tego forum, ale naczytałem sięjuż wiele postów. Jednym z wniosków, jakie można wyciągnąć jest fakt,że reklamowana przez TOYOTÊ jakośc jej wyrobów bywa różna i często ich użytkownicy nie przeżywają różowych chwil ze swoimi "wybrankami". Ja przejechałem YARISEM niecałe 70 tys. , ale przez ten czas poznałem uroki i ciemne strony tej marki.
Tym, co mnie najbardziej razi, denerwuje a czasami doprowadza do rozpaczy, to sewis. Po cóz nam użytkownikom fotele, kawa i TV w oczekiwaniu na swoją "pociechę", kiedy to okazuje się, że ona często nie bywa wyleczona, ba.... nawet nie bywa dobrze zdiagnozowana. Serwis to jedno a jakość gotowego wyrobu do drugie. Przed momentem w swoim innym wątku wątku doczytałem się, że jeden z kolegów wymieniał rozrząd w YARISIE po 69 tys. a ja po 15 tys mialem wymieniane koło zębate łańcucha rozrządu. Może skusicie sięi podzielicie swoimi negatywnymi przygodami z reklamowna jakością TOYOTY. Smutnym jej użytkownikom może lepiej zrobi sięna duszy, gdy poczytają o problemach innych.   :D

MJ

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Sierpnia 2005, 13:38:53 »
Wymieniany silnik wycieraczek.
Tarcze hamulcowe zuzyly sie przy przebiegu ok. 37kkm ! Ciezko bylo wywalczyc ich wymiane gwarancyjna ale sie udalo.
Mialem rowniez smarowany "zgrzytajacy rozrusznik" - to ponoc bylo typowe dla Yarka.

bog62

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Sierpnia 2005, 15:32:48 »
Ja też miałem smarowany bendiks. Te sprawy są normalka, ale skrzypiace jak stare drzwi sprzęgło po 50 tys to dla mnie była przesada. Juz podchodzilem do tego tematu w serwisie a oni nic, tylko smarowali dźwignie sprzegła. Nie ma innej reakcji tylko smarowanie. Wiec zamiast tracić czas i kilometry, sam sobie je smaruje po ok 5 tys. Takie błachostki są niczym, bo są grubsze rzeczy, o które trzeba walczyć w serwisach. Przenies sięna pogaduchy, bo tam nasz "SZEF " raczył przenieść temat.

gorek86

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Sierpnia 2005, 16:12:03 »
Panowie ten temat już jest... http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?p=98029#98029 . Drogi Adminie zablokuj lub usuń ten wątek.

Pozdrawiam

MJ

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Sierpnia 2005, 17:42:16 »
Cytuj (zaznaczone)
skrzypiace jak stare drzwi sprzęgło

Wlasnie mi niedawno (teraz 43kkm)  tez zaczelo skrzypiec :/

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Sierpnia 2005, 23:44:22 »
ja dizsiaj pojechalm po mamuske do pracy i zaczolem jej nawijac ze ten nowy yaris jest 10 gorszy od tego starego.....

dobrze to skwitowala

"bo toyoty to byly jak je proukowali w Japoni, a teraz to sa zwykle auta....."

i miala w tym 100% racji!! - wie co mowi bo w domu od zawsze byly toyoty, jeszcze w czasach gdy przyplywaly wylacznie z Japoni..... a teraz ..... szkoda gadac.....

osobiscie, gdy bede kupowal kolejne auto, to napewno takie ktore bylo skladane w Japoni.....
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

zdanek

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Sierpnia 2005, 13:51:09 »
Oj tak, tak! U mnie było podobnie - ojczulek jeździ Toykami od 91r.( z małą przerwą na Nissana Primerę- też niestety już awaryjną...) i ogólnie jesteśmy ostatnio mocno rozczarowani. A to co siędzieje z moim Yarkiem to już w ogóle tragedia!  :( . 62 tys przebiegu - wymieniono sprężarkęklimy, 2 razy łączniki stabilizatorów, sprzęgło, amortyzatory przód a we wrześniu czeka mnie lakierowanie tylnej klapy i progu bo wylazła rdza! Któryś kolega pracujący w serwisie napisał że klienci wymyślają drobne usterki bo na przeglądzie grzecznościowo pyta sięich czy mają uwagi. A ja gdy miałem Starletkęto zawsze z ogromną satysfakcją odpowiadałem - uwag brak  :D . Jak jadęYarkiem na przegląd to zawsze mama całą litanię :(  i nie są to jakieś "stukające kabelki pod deską rozdzielczą" za które serwis nawet sięnie bierze!!! Grubo sięzastanawiam co będzie po zakończeniu gwarancji - chyba sprzedam Yarka i kupięjapońską urzywkęokoło rocznika 2000. Pewnie będzie lepiej sięspisywał niż nowy francuski składak  :!:

mugger

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Sierpnia 2005, 17:31:26 »
Ja na jestem posiadaczem yarisa ''mejd in dżapan''   :D i w sumie po 90tys. autko bryka bez specjalnych problemow . Nie ma jak import ze wschodu   :D... Choc w japonskiej ave był problem z wszelkimi naklejkami/tabliczkami/napisami w srodku - wszystko było napisane krzaczkami :lol:
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2006, 00:48:09 wysłana przez mugger »

Spro-ket

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Sierpnia 2005, 00:19:28 »
Cytat: gorek86
Panowie ten temat już jest... http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?p=98029#98029 . Drogi Adminie zablokuj lub usuń ten wątek.

Pozdrawiam

Czy ktoś może wreszcie wyłączyć tą książkęskarg i zażaleń ?

Jackal

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Sierpnia 2005, 09:26:06 »
Spro-ket
A ja sobie to czytam i gęba mi sięcieszy.

Dlaczego?

Powód jest jeden i do tego bardzo prosty.

Otóż, skoro tyle wymieniacie niedoróbek, drobnych i mniej drobnych usterek, a mimo to Toyota prowadzi w statystykach bezusterkowości, to co siędopiero musi dziać w autach konkurencji :-)  :lol:  8)

adi

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Sierpnia 2005, 10:18:29 »
Ja mam yarisa z japonii i pewnei tak samo albo gorzej stukaja w nim plastkiki jak w tych robionych we francji :wink:  co do usterek to ich nie ma, w tym pewnei roznica :D

Zobaczymy jak sprawdzi sie corolla produkowana tez w japonii podobno :wink:

adi

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Sierpnia 2005, 10:18:58 »
Ja mam yarisa z japonii i pewnei tak samo albo gorzej stukaja w nim plastkiki jak w tych robionych we francji :wink:  co do usterek to ich nie ma, w tym pewnei roznica :D

Zobaczymy jak sprawdzi sie corolla produkowana tez w japonii podobno :wink:

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Sierpnia 2005, 17:51:02 »
Cytat: Jackal
A ja sobie to czytam i gęba mi sięcieszy.

Mnie tez  :P  a to dlatego,ze mam juz 3 Yarisa - 2 japonczyki i teraz francuza -  i nigdy nie mialem zadnych usterek ,nawet najdrobniejszych.  :aclap  
Za to w ToTo nigdy nie wygrywam  :cwalbrush

Jackal

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Sierpnia 2005, 18:10:07 »
Czyli są jeszcze niepsujące sięYarisy, yupi!  :-)

dtox

• Gość
JAKOSC TOYOTY !!!
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Sierpnia 2005, 21:35:48 »
jarek po fl...
dziennie stukam kolo 300km...w firmie w ktorej pracuje sa od wielu lat tylko toyoty...
w smumie mamy ok 260 toyotek...

zrobilem juz 60 tys od wrzesnia i jeszcze nic sie nie zepsulo...
sprzeglo nie zgrzyta, bendiks nie trzesczy, niczego nie trzba smarowac ani dokrecac...
klocki nie byly jeszcze zmieniane...

przez pewien czas slychac bylo brzeczenie wydechu przy 3 tys obr...3 szybkie przejazdy A4 zalatwily sprawe...nic nie brzeczy...

ogolnie jestem bardzo zadowolony z tego autka....
co mi przeszkadza to:
za miekkie i za wyskoie zawieszenie
zegary na srodku deski jak jakis kalkulator...
wolalbym D4D...Compoty w zeszlym tygodniu zrobili 110PS i cos kolo 240Nm...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl