Rav4 to bardzo dobry wybór dla Ciebie na takie przejazdy ale wybierz koniecznie hybrydę awdi, najlepiej z sieci ASO Toyoty Pewne Auto i z gwarancją Relax. Warto zapłacić trochę więcej ale mieć pewność.
AWDi przyda się zimą w górach a hybryda 2,5 litra spala średnio 6 litrów benzyny i masz już automatyczną bardzo komfortową skrzynię biegów.
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Dzięki za podpowiedź...szukam tez w tej sieci.
No i nie 20-30kpln dopłaty. Pewne auta od pierwszego właściciela z podobnym wyposażeniem i przebiegiem można znaleźć bez problemu góra 10kpln drożej.
Oczywiście porównanie automat vs automat, a nie manual vs automat.
To samo AWD vs AWD-i.
ale przynajmniej od 10 do 15.
To już 6 lat, czas wymienić baterię... dobrze, że mój hybrydowy Auris tego nie słyszy i ani myśli wspominać o wymianie baterii po 11 latach i 423 tys.km.
Naprawdę?, czyli w Rav 4 a 6 lat hybryda nie ma się czego bać?
Witam Wszystkich.
Jestem nowa na forum, także w razie jak jest taki watek to proszę o usunięcie.
Obecnie mam T Yaris z 2013 roku. Mam zamiar kupić używaną RAV 4 i myślę o rocznikach 2019 oraz 2020.
Myślę o tym egz. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/toyota-rav4-ID6HCsAM.html
czy te roczniki są ok?, czy to jest dobra decyzja?
Auto codziennie będzie pokonywało ok 40 km, a w okresie wakacyjnym wycieczki nad morze i góry.
Czy to jest dobra decyzja, czy mam wybierać inne modele?
dziękuję za pomoc.
Potrzebujsz tak duzego samochodu, skoro na co dzien jezdzisz yariska?
niby tak, ale zawsze mi się podobał Rav 4, mojemu mężowi tez, więc trzeba marzenia spełniać.
No trzeba tylko mieć jeszcze na uwadze przy hybrydzie dwie rzeczy:
1. Trzeba jednak ciągle martwić się niedoładowanym 12V akumulatorem i temu przeciwdziałać w taki lub inny sposób.
2. Przy napędzie AWD-i trzeba martwić się o tylną wtykę (złącze elektryczne), które lubi zaśniedzieć (zardzewieć) a jego wymiana jest kosztowna bo wymienia się całą wiązkę. ( to wtykę trzeba zakonserwować porządnie woskiem lub wymienić na inną ( np. ze Stacja Konserwacja.
Poza tym co do zasady przyjemnie się jeździ, Rav4 AWD-i.
Dziękuję, musze się przyjrzeć tej wtyczce, na co i dokładnie zwrócić uwagę.
2.0 manual i będzie Pani zadowolona
. Szukałbym od rocznika 2023 ponieważ są multimedia zmienione .
przewyższa mój budżet, ja chce wydac max 115 tyś.
po tych wszystkich wpisach autorka wątku pewnie zrezygnowała z zakupu Toyoty 
Absolutnie

, cały czas szukam, tylko ta chyba zastała sprzedana (.
To od początku wyglądało na próbę sprzedaży rav4 z 2020 roku 
mylisz się.
Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi, wszystkie czytam i się uczę.
Auta szukam dalej.
Jakby ktoś widział coś konkretnego i pewnego to proszę o info.