Przejechałem się dzisiaj OMODĄ 9 Super Hybrid - no ale salon udostępnia tylko na godzinkę to mało co idzie sprawdzić i ocenić.
Wrażenia z mojej perspektywy.
- wygląd z zewnątrz i wewnątrz na plus - no tylko trzeba by jeszcze sprawdzić czy do bagażnika wchodzą 4 samolotowe walizki,
- w czasie jazdy w samochodzie cichutko ( moja Rawka to tu ma całkiem na noc),
- prowadzi się b. dobrze, dynamicznie i przyspiesza tak jak elektryk, tu mam same pozytywne wrażenia,
- silnika spalinowego nie usłyszałem,
- w środku bardzo wygodnie przy moim 183 cm, siedzenia na plus,
- kamery i wyświetlanie obrazu na bardzo duży ++++ normalnie elegancko,
- ładowanie małego 12V aku przez tą godzinkę z napięciem 13,9 do 13,7, niżej nie, tak jak w mojej RAV4 na 12,8V nie spadało,
- kierownica chodzi leciutko i fajnie się prowadzi i reaguje jak trzeba, czytałem, że OMODY 9 lubią ściągać na prawo i zwracałem na to uwagę , ale chyba nie ściągała ale to trzeba by jechać na lotnisko aby to dokładnie sprawdzić.
- próbowałem obsługi głosowej ale AI pokładowe powiedziało mi miłym głosem, że tej funkcji jeszcze nie umie i musi się nauczyć ( chciałem obniżyć temperaturę klimy o 1 st. C ) - no nie miałem czasu aby ją przyuczać .
Na razie jeszcze nie kupuje bo moja ravka jeszcze za nowa ale w testowanym aucie wygodniej jak w moim i tyle ogólnych wrażeń.
Mają w salonie dostępną sztukę z 2025 na wyprzedaży za 190 k i jeszcze dorzucą zimowe opony ale jakoś się nie skusiłem.