Wreszcie udało mi się porozmawiać z serwisem i otrzymałem informację, że taki komunikat:
"Akumulator rozruchowy jest mocno rozładowany, a jego sprawność rozruchowa jest zagrożona, jednak nadal można prowadzić pojazd. Aby naładować akumulator, należy jeździć przez co najmniej 30 minut."
może być błędem występującym w aplikacji (?).
Jest to spowodowane tym, że na akumulatorze jest zainstalowany czujnik i krótkotrwały spadek napięcia powoduje, że jest wysyłany taki komunikat do apki. To chyba aktualizacja czujnika by się przydała lub jego oprogramowanie.
Były przypadki, że po trasie 800km też pojawiał się taki komunikat. Należy to obserwować i gdy takie komunikaty będą się powtarzały to wtedy należy zbadać aku.
OK. Naładowałem będę obserwował.
I jeszcze jedno może to normalne ale serwis widział w swoim systemie, że taki komunikat u mnie się pojawił. Ale nie ma info, że dzień wcześniej miałem komunikat "Słaby poziom naładowania baterii..." czy coś w tym sensie, który wyświetlił mi się po odpaleniu auta przed wyjazdem do serwisu. Podobno może to być wina słabej baterii pilota lub alarmu Cobra. Ale o tym osobny wątek.
Pozdrawiam