Nie ignoruj tej informacji, bo to na pewno nie jest błąd aplikacji. Akumulator jest po prostu słaby. Kup sobie zwykły woltomierz, ja mam taki z alle... za 13 zł i zmierz rano w gnieździe zapalniczki (wciskasz Power (Start) bez pedału hamulca).
Ja dostałem w ostatni poniedziałek informację w aplikacji o słabym akumulatorze, pojeździłem i informacja w aplikacji na drugi dzień zniknęła. Ponownie (po 3 dniach) w czwartek kolejna informacja w aplikacji o słabym akumulatorze - ta już nie zgasła i wyświetla mi cały czas do dzisiaj w aplikacji. Jestem umówiony do serwisu na sprawdzenie.
Akumulator dzisiaj rano, po nocy, miał tylko 11,4 V. Samochód odpalił (CH-R 2), wyjechałem z garażu ale nie chce się ładować, podczas jazdy pokazuje tylko 12,8 V. Po 20 minutach jazdy zatrzymałem się, wrzuciłem na P - wskazanie 13,6 V. Dawniej na P (Ready) zawsze pokazywał woltomierz 14,3 V
Akumulator od nowości był słaby. Od razu po zakupie (1,5 roku temu) rano zawsze wskazywał około 11,8 V. Podejrzewam, że samochód odpala tylko dlatego, że jeżdżę nim codziennie (krótkie trasy w mieście) po około 30 minut dziennie i trzymam go w garażu, gdzie temperatura jest 13 stopni. Mieszkam w bloku, więc nie mam możliwości aby go doładować prostownikiem. Gdyby stał na dworze, pewnie dawno by już nie odpalił.
Po roku, na pierwszym przeglądzie zgłaszałem, że akumulator od nowości jest słaby i rano zawsze miał tylko około 11,8 V. Powiedziano, że akumulator sprawny i że go doładowali. Ciekawe co tym razem serwis powie na ten akumulator.