Cześć wszystkim. Jestem właścicielem nowej Camry i trochę zgłupiałem co do właściwych czujników ciśnienia w kołach. W serwisie Toyoty twierdzą, że czujniki mają oznaczenie 42607-02060 i są to czujniki PMV G101. W zimowych kołach mam założone 42607-02070 z oznaczeniem E100. Problem jest taki, że nie mogę ich od paru dni zarejestrować w samochodzie. Przeszedłem całą procedurę z instrukcji obsługi i w końcu pojechałem do serwisu Toyoty żeby mi ręcznie wprogramowali te czujniki. Po ich dodaniu za pomocą komputera zgasła lampka ostrzegawcza opon ale teraz cały czas pokazuje się komunikat, że trwa ustawianie kół podczas jazdy. Brak jest wartości ciśnień w poszczególnych kołach. Przejechałem od tej pory ponad 50 km i dalej ten sam komunikat. Powiedzcie proszę czy te czujniki pomimo, że się dały wprogramować są nieodpowiednie? W innym serwisie Toyoty powiedzieli, że powinny działać bo różnią się tylko kolorem(nie bardzo chce mi się w to wierzyć). Dlatego proszę Was o jakieś podpowiedzi zanim zacznę wydawać pieniądze kupując kolejne. Pozdrawiam.