Już na lawetach nowe Ravki są , obok mam skład Toyoty dziś dwie widziałem
Na lawetach nowe Ravki, a nawet już na ulicach. Ja wczoraj widziałem jedną w Gdańsku (swoją drogą, bardzo ładnie wygląda na żywo. wg. mnie dużo lepiej niż na filmikach).
Dowiedziałem się z potwierdzonego źródła, że salony mają aktualnie zakaz prezentacji tego modelu (nawet jeśli mają go fizycznie dostępnego u siebie na placu) - bo nie wszystkie salony w Polsce jeszcze dostały swoje egzemplarze. Także żeby nie byo migracji klientów pomiędzy miastami - Toyota wstrzymała możliwość prezentacji - oficjalnie będzie więc dostępna do jazd próbnych i oglądania po tym jak każdy salon będzie miał swoją sztukę. Powiedzieli mi że będzie to po majówce.
Blokady natomiast na wydawanie Ravek klientom nie ma - więc mogą być już pierwsze tego typu sytuacje, że pierwsi klienci otrzymują swoje samochody mimo tego że w salonie póki co nie jest pokazywana. Ja na swoją zamówioną 9.01.2026 nadal czekam. Podobno wszystkie zamówione w przedsprzedaży na początku stycznia są już w Mszczonowie i czekają na zlecenia transpostu do salonów.
pozdro.