Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125530 razy)

Offline janulka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2026
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #540 dnia: 29 Kwietnia 2026, 14:37:17 »
Już na lawetach nowe Ravki są , obok mam skład Toyoty dziś dwie widziałem

Na lawetach nowe Ravki, a nawet już na ulicach. Ja wczoraj widziałem jedną w Gdańsku (swoją drogą, bardzo ładnie wygląda na żywo. wg. mnie dużo lepiej niż na filmikach).
Dowiedziałem się z potwierdzonego źródła, że salony mają aktualnie zakaz prezentacji tego modelu (nawet jeśli mają go fizycznie dostępnego u siebie na placu) - bo nie wszystkie salony w Polsce jeszcze dostały swoje egzemplarze. Także żeby nie byo migracji klientów pomiędzy miastami - Toyota wstrzymała możliwość prezentacji - oficjalnie będzie więc dostępna do jazd próbnych i oglądania po tym jak każdy salon będzie miał swoją sztukę. Powiedzieli mi że będzie to po majówce.
Blokady natomiast na wydawanie Ravek klientom nie ma - więc mogą być już pierwsze tego typu sytuacje, że pierwsi klienci otrzymują swoje samochody mimo tego że w salonie póki co nie jest pokazywana. Ja na swoją zamówioną 9.01.2026 nadal czekam. Podobno wszystkie zamówione w przedsprzedaży na początku stycznia są już w Mszczonowie i czekają na zlecenia transpostu do salonów.
pozdro.
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2026, 14:44:48 wysłana przez janulka »

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #541 dnia: 29 Kwietnia 2026, 21:44:12 »
Dni otwarte w dniach 11-16 maja więc to pewnie będzie ten moment kiedy już w każdym salonie będzie nowa Ravka

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #542 dnia: 30 Kwietnia 2026, 10:05:23 »
Tak jeszcze a' propos chińskich aut co się ludziom wydaje że są składane w chatce z trzciny cukrowej ;)

Proponuję obejrzeć ten materiał co mają u siebie w salonach i porównać to z tym czym my się w Europie podniecamy :)

https://www.youtube.com/watch?v=zlTvo74i2xQ
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline krzysztofon

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #543 dnia: 30 Kwietnia 2026, 10:45:55 »
Proponuję obejrzeć ten materiał co mają u siebie w salonach i porównać to z tym czym my się w Europie podniecamy
Byłem w Chinach w zeszłym roku i te samochody naprawdę robią wrażenie. Ich rodzime marki już dominują na ulicach. Jedynie w Szanghaju było więcej Tesli. A jakość wykonania wnętrza np. marki Luxeed jest imponująca. A mimo to zamówiłem RAV4, bo miłe w dotyku wnętrze jeszcze mnie nie przekonało ;)

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #544 dnia: 30 Kwietnia 2026, 11:27:59 »
Proponuję obejrzeć ten materiał co mają u siebie w salonach i porównać to z tym czym my się w Europie podniecamy
Byłem w Chinach w zeszłym roku i te samochody naprawdę robią wrażenie. Ich rodzime marki już dominują na ulicach. Jedynie w Szanghaju było więcej Tesli. A jakość wykonania wnętrza np. marki Luxeed jest imponująca. A mimo to zamówiłem RAV4, bo miłe w dotyku wnętrze jeszcze mnie nie przekonało ;)

Znamienne jest to, że do Europy puścili praktycznie same budżetowe modele - jedyne mid-premium to BYD i za niedługo Denza - resztę wypasionych aut zostawili dla rodzinnego rynku i nie zamierzają się dzielić :)
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #545 dnia: 30 Kwietnia 2026, 11:53:11 »
Znamienne jest to, że do Europy puścili praktycznie same budżetowe modele - jedyne mid-premium to BYD i za niedługo Denza - resztę wypasionych aut zostawili dla rodzinnego rynku i nie zamierzają się dzielić

Wg mnie to poklosie doglebnych badan rynku i jakiejs tam strategii sekretarza.

Moim zfaniem te samochody (moze poza MG) nie sa budzetowe, tylko tanie na tle ugruntowanych w Europie marek.

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #546 dnia: 30 Kwietnia 2026, 15:29:30 »
Auto zamówiłem 10.01, po wielu dniach w Belgii dzisiaj zmienil sie status na Mszczonów.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

rav4

Offline Karcz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 Executive
« Odpowiedź #547 dnia: 30 Kwietnia 2026, 16:21:50 »
Ja zamawiałem również 10.01 i mòj sprzedawca utrzymuje iż odbiór nastąpi przełom mają i czerwca. Linku do monitorowania nie mogę się doprosić. Słabe to takie o profesjonaliźmie nie wspomnę.

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #548 dnia: 30 Kwietnia 2026, 16:32:53 »
Ja zamawiałem również 10.01 i mòj sprzedawca utrzymuje iż odbiór nastąpi przełom mają i czerwca. Linku do monitorowania nie mogę się doprosić. Słabe to takie o profesjonaliźmie nie wspomnę.
Możesz podglądnąć w aplilacji MyToyota lub logując się przez stronę toyota.pl

rav4

Offline Karcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #549 dnia: 30 Kwietnia 2026, 16:50:06 »
Z nieznanych mi przyczyn nie mogą mi udostępnić statusu zamówienia w aplikacji ani na stronie internetowej na koncie które w tym celu założyłem.

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #550 dnia: 30 Kwietnia 2026, 17:03:18 »
nam dziś zrobili zmiany na koncie toyota more minusując punkty na zakup auta i dodając za zakup nowego więc po majówce pewnie będzie faktura... do zapłaty oczywiście...

Z nieznanych mi przyczyn nie mogą mi udostępnić statusu zamówienia w aplikacji ani na stronie internetowej na koncie które w tym celu założyłem.
auto kupione prywatnie czy w leasingu? bo z tego co wiem, jeśli w leasingu to linku nie będzie... jeśli prywatnie to spróbuj napisać na klient@toyota.pl i podając nr zamówienia poproś o linka do śledzenia... u nas to zadziałało...

Offline Karcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #551 dnia: 30 Kwietnia 2026, 17:32:19 »
Auto kupowane za gotówkę. Pisałem do toyoty linku nie udostępnili. Otrzymałem tylko informacje iż przewidywana dostawa to przełom mają i czerwca. Co dziwne zamawiałem 10.01. A niektóre auta z tego dnia zamòwione jak czytam są już w kraju.

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #552 dnia: 30 Kwietnia 2026, 17:40:19 »
Ja też mam w umowie data dostawy do 29.05. Nikt tu się spieszyć nie będzie tak podejrzewam.
Druga mi znana Ravka zamówiona 2 dni wcześniej od 22.04 jest w Mszczonowie wg śledzenia i to co pisałem wcześniej wg dealera jest przyblokowanie właśnie w Mszczonowie i też mi potwierdzili że po weekendzie ma się ruszyć.
Co będzie zobaczymy.

rav4

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #553 dnia: 30 Kwietnia 2026, 19:02:49 »
Napisz z prośbą o wyjaśnienie tego fenomenu na klient@toyota.pl

W moim wypadku miałem odpowiedni numer zamówienia w godzinę.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline janulka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2026
« Odpowiedź #554 dnia: 30 Kwietnia 2026, 20:48:42 »
nam dziś zrobili zmiany na koncie toyota more minusując punkty na zakup auta i dodając za zakup nowego więc po majówce pewnie będzie faktura... do zapłaty oczywiście...

Rzeczywiście - u mnie to samo. Data transakcji oznaczona jest jako 30.04.2026 r. - Zakup samochodu. dodali mi punkty more do konta za zakup auta.
Dawajcie znać jak już bedziecie mieli jakieś konkretne info z salonów kiedy odbiór.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl