Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #135 dnia: 20 Stycznia 2026, 17:53:55 »
Miałem e rav4 dongle z tych najtańszych, ale nigdy mi nie zerwało połączenia.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2.5 AWDi
« Odpowiedź #136 dnia: 20 Stycznia 2026, 18:04:59 »
Nie po to kupuję auto za ponad 200 tys żeby chińskie dongle podłączać ;)

Dokładnie
Poza tym ja te dongle sprawdzałem i za 500zł i tak, na prostej googla mapie (nawet nie ma nazwy wioski przez jaką jedziesz)  jakos działa ale np na mapy.cz gdzie jest 1000x wiecej szczegółów zrywają, a po kablu działa stabilnie
Nie spotkałem się z takim problemem a mam dongle za 90zł z allegro wyglądający jak pendrive. Mapy idą z telefonu więc może po tej stronie był problem. Jak raz podłączyłem tak od dwóch lat codziennie używam i nigdy nie było żadnego problemu.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #137 dnia: 20 Stycznia 2026, 18:22:56 »
U mnie zerwało ze 3 razy od 2 lat, 2 razy było to w tym samym miejscu (jadąc tam i z powrotem) także podejrzewam, że coś tam zakłócało ten sygnał. Natomiast krótkie przytrzymanie przycisku od włączania radia i wszystko wróciło do normy w 5 sek. Bezprzewodowość to nie problem bo łatwo i tanio się ją załatwia. Co innego jak chodzi o tablet który jest w maździe i uwstecznienie się, że kiedyś był on dotykowy a już nie jest :) Ojciec mi mówił, że pan w salonie mazdy mu wytłumaczył, że to dla jego bezpieczeństwa, żeby nie grzebał na tablecie w trakcie jazdy. Cóż, jeśli joystick jest tym gwarantem bezpieczeństwa to trochę słabo. Generalnie auto nie jest złe natomiast mnie by to bardzo irytowało, gdybym nie miał tego ekranu dotykowego. Kiedyś widziałem, że na android auto czy carplay ekran zamienia się w dotykowy ale jak za pierwszym razem do tego podchodziłem to nie udało mi się tego tak odpalić Muszę pogrzebać w ustawieniach jeszcze. Ekran jest też nieduży, jedni powiedzą że to dobrze inni że to źle.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #138 dnia: 20 Stycznia 2026, 18:26:44 »
Nie po to kupuję auto za ponad 200 tys żeby chińskie dongle podłączać ;)

Dokładnie
Poza tym ja te dongle sprawdzałem i za 500zł i tak, na prostej googla mapie (nawet nie ma nazwy wioski przez jaką jedziesz)  jakos działa ale np na mapy.cz gdzie jest 1000x wiecej szczegółów zrywają, a po kablu działa stabilnie
Nie spotkałem się z takim problemem a mam dongle za 90zł z allegro wyglądający jak pendrive. Mapy idą z telefonu więc może po tej stronie był problem. Jak raz podłączyłem tak od dwóch lat codziennie używam i nigdy nie było żadnego problemu.
Mam podobny, ale zamówiłem z Ali i zapłaciłem bliżej 50zł i zapomniałem o problemie, a za przewodowy AA musimy podziękować Toyocie, bo w Stanach AA i CarPlay oba działają bezprzewodowo.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #139 dnia: 20 Stycznia 2026, 18:36:48 »
Jak widać jest więcej osób którzy doceniają ciszę.
https://www.youtube.com/watch?v=t1ZErv9fLa0

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #140 dnia: 20 Stycznia 2026, 19:14:05 »
nigdy mi nie zerwało połączenia.
nie chodzi o zrywanie tylko transfer

google to popierdółka tam nic nie ma w porównaniu do

Offline marekg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4 LE 2025
« Odpowiedź #141 dnia: 21 Stycznia 2026, 16:14:15 »
Mam podobny, ale zamówiłem z Ali i zapłaciłem bliżej 50zł i zapomniałem o problemie, a za przewodowy AA musimy podziękować Toyocie, bo w Stanach AA i CarPlay oba działają bezprzewodowo.

To prawda mam wersje USA i AA i CarPlay działają bezproblemowo no i ładowanie zawsze mam ponad 14,5, może dlatego że bateria NiMH ?

Jeździłem kiedyś wartburgiem wyciszenie w toyocie podobne, może też dlatego że mam najuboższą wersje. Ale toyota zawsze miała takie rzeczy gdzieś, zawsze w tyle za innymi z różnymi udogodnieniami

To Waze ?
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2026, 16:18:19 wysłana przez marekg »

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #142 dnia: 21 Stycznia 2026, 16:30:03 »
mapy.cz

To prawda mam wersje USA i AA i CarPlay działają bezproblemowo no i ładowanie zawsze mam ponad 14,5, może dlatego że bateria NiMH ?

Jeździłem kiedyś wartburgiem wyciszenie w toyocie podobne, może też dlatego że mam najuboższą wersje. Ale toyota zawsze miała takie rzeczy gdzieś, zawsze w tyle za innymi z różnymi udogodnieniami

To Waze ?

Nie WAZE tylko mapy.cz , używam zmiennie obie aplikacje , dla mnie są świetne .
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #143 dnia: 21 Stycznia 2026, 17:06:23 »

PHEV. HEV czy ICE
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline marekg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 21 Stycznia 2026, 17:09:34 »

Tylko się nie denerwuj, ale one nie są na rower ?

PHEV. HEV czy ICE

HEV

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #145 dnia: 22 Stycznia 2026, 11:50:05 »
Na Android Auto Mapy.cz nie oferują zbyt wiele w stosunku do Waze.
Plusy: czytelny widok mapy podstawowej, kilka niespotykanych gdzie indziej widoków mapy (turystyczna, zimowa, ...), nawigacja do punku gdzie chwilę przytrzymamy palec, podczas nawigacji widoczne ograniczenia prędkości oraz prędkość bieżąca.
Minusy: brak możliwości dodawania punktów po trasie, np. szukanie najbliższej stacji, sklepu, baru, ..., nie szuka tak dobrze jak Google Mapy / Waze, np. po nazwach firm nie koniecznie się odnajdzie.
W wersji smartfonowej mapy.cz ma bardzo dużo przydatnych opcji ale wersja na AA jest raczej uboga (jak w wypadku wielu nawigacji).

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #146 dnia: 22 Stycznia 2026, 13:29:00 »
oblicza srednia aktualna predkosc od poczatku odcinkowego odcinkowego predksoci?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #147 dnia: 22 Stycznia 2026, 13:34:47 »
W mapy.cz jeszcze nie sprawdzałem, za rzadko na nim jeżdżę, dodatkowo - odcinkowy mam blisko tylko na drodze 74 w Radlinie, z której to trasy bardzo rzadko korzystam.
Waze (a może Yanosik) z tego co pamiętam podaje średnią prędkość na odcinkowym.
Dobrze by było gdy któryś z portali moto zrobił przegląd / porównanie / ranking nawigacji w wersji Android Auto - bo to wygląda zupełnie inaczej niż w wersjach smartfonowych.
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2026, 13:44:42 wysłana przez Markid »

Offline marekg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 22 Stycznia 2026, 22:51:47 »
oblicza srednia aktualna predkosc od poczatku odcinkowego odcinkowego predksoci?

Jeżdżę na Apple Maps dobrze prowadzi ale czasami problem z wyszukaniem czegoś , Google Maps znajdzie wszystko gorzej z wytyczaniem tras.
ale i tak najlepiej mi się jeździ z TomTom, może przyzwyczajenie z dawnych lat tym bardziej że teraz jest za darmo. no i oblicza średnią na odcinkowych pomiarach.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #149 dnia: 23 Stycznia 2026, 15:15:14 »
pierwszy polski test nowej rav4. jakosc egzemplarza przedprdukcyjnego tragiczna.

https://youtu.be/xSpjGlMTmx8?si=sZ5-xHXIk1fBU9E1
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2026, 16:01:14 wysłana przez Piwo »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl