Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125432 razy)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #420 dnia: 07 Kwietnia 2026, 21:42:02 »
Dopóki nie będzie fizycznie pojazdu z tymi opcjami u dilera z tymi opcjami w MM24 - to te opisy można traktować jako lanie wody. Cyfrowy kluczyk jest na papierze. Juz od trzech lat
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #421 dnia: 07 Kwietnia 2026, 21:46:48 »
Elektryk dołoży swoje trzy grosze
No tu potestowali i wyszło, że jest nieźle.
(Tak ok 4 min video)
https://m.youtube.com/watch?v=jYRECrMp8zY

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #422 dnia: 07 Kwietnia 2026, 23:48:42 »
Tylko, że testował plug-in i tu wiadomo że będzie dobrze, a ciekawe jak jest w hybrydzie.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #423 dnia: 08 Kwietnia 2026, 00:34:07 »
Subskrypcja na immobilizer to jest za przeproszeniem k*wa hit xD. System polegający na blokadzie przez multimedia kodem, czyli coś jak rozbudowany tryb waletowy za paywallem. I cena za full opcje pewnie 50zl miesięcznie w najniższej możliwości. Dashcam też pewnie bez podglądu zdalnego czyli co przepraszam wymaga tu kosztów utrzymania? Żaden Comfort jeszcze nie przyszedł to i nie wiadomo co za funkcje ma, poważne działanie poważnych partnerów.

4k osób już kupiło ten płonący przybytek na kółkach w ciemno, niesamowite. Jak tak ma to wyglądać to się udławcie tym. Tak się podniecacie jak ważną częścią Toyoty jesteście, ile to sprzedaży nie generujecie a macie zero wcześniejszej wiedzy czy mocy sprawczej, tyle co wyproszone Camry w 2019 i to tylko dlatego że Toyota chciała spróbować na większej ilości rynków EU, nie wyszło to i aktualna generacja jest warunkowo po najniższej lini oporu, nawet matrixów nie ma w aucie za ponad 200 klocków. No ale klient frajer dalej bierze to w sumie czemu nie.
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2026, 00:47:05 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #424 dnia: 08 Kwietnia 2026, 06:36:32 »
Subskrypcja na immobilizer to jest za przeproszeniem k*wa hit xD. System polegający na blokadzie przez multimedia kodem, czyli coś jak rozbudowany tryb waletowy za paywallem. I cena za full opcje pewnie 50zl miesięcznie w najniższej możliwości. Dashcam też pewnie bez podglądu zdalnego czyli co przepraszam wymaga tu kosztów utrzymania? Żaden Comfort jeszcze nie przyszedł to i nie wiadomo co za funkcje ma, poważne działanie poważnych partnerów.

4k osób już kupiło ten płonący przybytek na kółkach w ciemno, niesamowite. Jak tak ma to wyglądać to się udławcie tym. Tak się podniecacie jak ważną częścią Toyoty jesteście, ile to sprzedaży nie generujecie a macie zero wcześniejszej wiedzy czy mocy sprawczej, tyle co wyproszone Camry w 2019 i to tylko dlatego że Toyota chciała spróbować na większej ilości rynków EU, nie wyszło to i aktualna generacja jest warunkowo po najniższej lini oporu, nawet matrixów nie ma w aucie za ponad 200 klocków. No ale klient frajer dalej bierze to w sumie czemu nie.
Konrad62, a Ty to zadowolony jesteś z tej CH-Rki?

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #425 dnia: 08 Kwietnia 2026, 06:42:59 »
Tylko, że testował plug-in i tu wiadomo że będzie dobrze, a ciekawe jak jest w hybrydzie.
Rozumiem.
Dla każdego inne dane są istotne.
Dla mnie PHEV.
HEV się najeździłem - czas na kolejny etap  :grin:

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #426 dnia: 08 Kwietnia 2026, 06:52:56 »
4k osób już kupiło ten płonący przybytek na kółkach w ciemno, niesamowite.
Nooo..
Mam wrażenie, że to jakiś eksperyment społeczny: ogłaszają w kolejnych premierach coraz mniej danych i widzą, że kupuje w przedsprzedażach coraz więcej klientów.   :shock:

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #427 dnia: 08 Kwietnia 2026, 06:55:35 »
płonący

Potrzebuję didaskaliów  :-)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #428 dnia: 08 Kwietnia 2026, 08:20:58 »
Rozumiem.
Dla każdego inne dane są istotne.
Dla mnie PHEV.
HEV się najeździłem - czas na kolejny etap  :grin:
Mnie phev nie pasuje z kilku powodów, a optymalny jest hev. Tyle że ja się tak nie podniecam. Będzie w salonie to pomacam, obejrzę, pojeżdżę i wtedy pomyślę czy to dobry zamiennika obecnej Ravki.
Jak na razie obecna jeździ,  nie psuje się i mi dalej pasuje, więc po co się śpieszyć.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2026, 08:22:46 wysłana przez Markid »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #429 dnia: 08 Kwietnia 2026, 08:42:52 »

Konrad62, a Ty to zadowolony jesteś z tej CH-Rki?
Nie ja nią jeżdżę, właścicielka zakochana i tyle mnie to interesuje szczerze. Jak ja nią jadę to mnie grzeje, ostatnio w ogóle zamek prawych drzwi oszalał i skakał, raz wcześniej też aplikacja raportowała że te drzwi się nie zamknęły więc coś jest tam nie teges.

Ja w ogóle się w fotelu nie mieszczę w tym aucie, zadek mnie boli po kilku godzinach jazdy. Szkoda bo to jest najbliżej co teraz Toyota oferuje co bym chciał na taxi, no dobra z starej generacji bo chce Arene i TSS 4 a to tylko RAV4 i chiński pasztet mają na ten moment.

Dziś-jutro jadę obejrzeć RAV4, może jednak te multimedia mnie nie przekonają…
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2026, 09:39:04 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #430 dnia: 08 Kwietnia 2026, 15:09:20 »
Dziś-jutro jadę obejrzeć
To daj znać, jakie wrażenia.
Ja w tym tyg nie mam szans, by się wyrwać do salonu..

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #431 dnia: 09 Kwietnia 2026, 23:00:05 »
Byłem, macałem i nie wiem co myśleć.
Jest trochę lepiej niż myślałem, ale minimalnie.
Podłokietnik dramatycznie głośny przy każdym przemieszczeniu wagi.

Tu hands-on który nagrałem koledze: https://www.youtube.com/watch?v=m_s6wtr1mSA

Multimedia szybkie ale mają duże braki, nie ma nawet możliwości ściemniania tego śladowego oświetlenia wnętrza, nic z bardziej zaawansowanych funkcji nie ma, chyba że pojawiają się dopiero po zalogowaniu...

Jestem przekonany że będzie się sprzedawał niesamowicie dobrze ale z uwagi na napęd i znaczek.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #432 dnia: 10 Kwietnia 2026, 06:57:48 »
Byłem,
Dzięki, że znalazłeś czas!
Cytuj (zaznaczone)
macałem i nie wiem co myśleć.
Jest trochę lepiej niż myślałem, ale minimalnie.
Skoro lepiej od poprzedniczki, to ja będę zadowolony.
Mnie pasowały poprzednie wykończenia. Super!
Cytuj (zaznaczone)
Podłokietnik dramatycznie głośny przy każdym przemieszczeniu wagi.
Na to już chyba wszyscy dziennikaże się skarżą..
Trudno, poprawią w liftingu.
Ja podkleję jakiś filc meblowy dyskretnie, żeby nie grzechotało  :grin:

Cytuj (zaznaczone)
Tu hands-on który nagrałem koledze: https://www.youtube.com/watch?v=m_s6wtr1mSA
Dzięki! Ale, ale! Czy Ty zmacałeś auto do wydania dla klienta!?  :shock:
A co to tam z przodu na masce mignęło?
Kokarda?!

Cytuj (zaznaczone)
nie ma nawet możliwości ściemniania tego śladowego oświetlenia wnętrza, nic z bardziej zaawansowanych funkcji nie ma, chyba że pojawiają się dopiero po zalogowaniu...
Wg instrukcji są ustawienia jasności oświetlenia, ale ustawienia zmienia się z uruchomionym napędem (READY zapalone, przekładnia w poz. P)

Cytuj (zaznaczone)
Jestem przekonany że będzie się sprzedawał niesamowicie dobrze ale z uwagi na napęd i znaczek.
Uf, dobrze, że pobiegłem pierwszy, bo by mi rozkupili  :grin:
Dopiero auto postawili do pomacania w salonach, przejechać nadal się nie ma czym (informują, że może będą egz do jazdy za tydzień) a już sprzedali 40% tegorocznych przydziałów na Polskę!
Wg prognoz od wakacji przyjmowane zamówienia będą zrealizowane w przyszłym roku dopiero.
Kolejny sukces sprzedażowy Toyody  :-)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #433 dnia: 10 Kwietnia 2026, 08:26:29 »
O nie, zdecydowanie nie jest lepiej od poprzedniczki, jest lepiej niż myślałem że będzie, głównie dlatego że boczek drzwi jednak ma jakieś minimalnie miękki materiał na górze, ale podłokietnik jest fatalny pod względem komfortu i ciszy.

Nie wiem czyje auto, recepcja salonu mnie do niego skierowała, i z nim zostawiła. Dywaniki były brudne, zdecydowanie inni klienci oglądali to auto. Wydaje mi się że to jest raczej salonu, nie zostawienie jakiegoś demo z pierwszej parti to by była długoterminowa głupota, jednak duża grupa klientów nie kupi auta w ciemno.

Jeśli jest możliwość zmiany ustawień oświetlenia to chyba przez ekran kierowcy, przeklikałem całe multimedia i tego nie znalazłem, a nie wydaje się sensowne by ustawienia znikały/pojawiały się zależenie od stanu uruchomienia auta. 
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2026, 08:31:30 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Viandinea

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR Tokyo PHEV
« Odpowiedź #434 dnia: 10 Kwietnia 2026, 12:28:08 »
Szczerze to z przodu jest gorzej niż w CH-R, u mnie jest sztuczny, bo sztuczny, ale fajny zamsz. Czekam jeszcze na Toruinga, ale patrząc na to jak wygląda Rav4 w środku to nie spodziewam się dużych różnic. Tego samego dnia sprawdzany był jeszcze Lexus RZ i chyba na niego padnie, bo w tej chwili 500e w PRESTIGE + pakiet DESIGN to 272k zł vs. 250k za Rav4 w wersji, która mnie interesuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl