Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125363 razy)

Offline fodzio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1305 dnia: 26 Czerwca 2026, 20:41:48 »
Przez ostatnie 4 lata jeździłem ravką i w sumie byłem napalony na na nowy model ale w odmianie PHEV, naprzód pooglądałem, potem pojeździłem i stwierdziłem, że nie wydam 250 kawałków na to coś, jeszcze czekając prawie rok na auto. Teraz od tygodnia jeżdżę nowym Lexusem NX 450h+ co prawda wydałem trzy stówy , ale czekałem trzy tygodnie i wsiadając do NX czuje, że nie zmarnowałem pieniędzy.

Offline pimar26

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1306 dnia: 26 Czerwca 2026, 21:23:11 »
24.06 dostałem info o rozpoczęciu produkcji mojej Rav4 plugin w wersji executive. Wg. umowy planowany odbiór jest na 1 października. Czy ktoś ma podobnie i czy ten termin jest realny?

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1307 dnia: 26 Czerwca 2026, 21:38:38 »
Przez ostatnie 4 lata jeździłem ravką i w sumie byłem napalony na na nowy model ale w odmianie PHEV, naprzód pooglądałem, potem pojeździłem i stwierdziłem, że nie wydam 250 kawałków na to coś, jeszcze czekając prawie rok na auto. Teraz od tygodnia jeżdżę nowym Lexusem NX 450h+ co prawda wydałem trzy stówy , ale czekałem trzy tygodnie i wsiadając do NX czuje, że nie zmarnowałem pieniędzy.
No cóż.. najdłużej pamięta się jakość produktu.
A gdy jego cena była wysoka, racjonalizuje się.
Tak działają nasze mózgi.
W efekcie zadowolony jest i klient i sprzedawca.
Ja nie wydałbym 20% więcej, by mieć ładniejszy środek, ale starą technologię bez tych najnowszych gwizdków i dzwonków no i bez tss 4 i nowego Arene.
No, ale to ja.
Ty możesz mieć inne priorytety.
Miłej jazdy i szerokości!

Offline fodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1308 dnia: 26 Czerwca 2026, 21:47:23 »
starą technologię bez tych najnowszych gwizdków i dzwonków no i bez tss 4 i nowego Arene
Aż takiej różnicy nie widzę i nie czuję aby ta technologia była tak stara. 

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1309 dnia: 26 Czerwca 2026, 22:21:33 »
starą technologię bez tych najnowszych gwizdków i dzwonków no i bez tss 4 i nowego Arene
Rozumiem.
To jest właśnie racjonalizacja.
Ale rozumiem też decyzję.
Najbardziej przekonuje mnie to, że auto jest od ręki.
Za to mógłbym dopłacić. Ale nie tyle.. :)

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1310 dnia: 26 Czerwca 2026, 22:54:25 »
nie chciałeś poczekać na nowy model NX? Wychodzi pod koniec tego roku. Po wakacjach pojawią się pierwsze informacje. Ja będę zamieniał swojego NX350h Omotenashi z zeszłego roku na nowy model.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1311 dnia: 26 Czerwca 2026, 22:56:23 »
nie chciałeś poczekać na nowy model NX? Wychodzi pod koniec tego roku. Po wakacjach pojawią się pierwsze informacje. Ja będę zamieniał swojego NX350h Omotenashi z zeszłego roku na nowy model.
Pod koniec tego roku prezentacja, w sprzedaży w połowie przyszłego roku.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1312 dnia: 26 Czerwca 2026, 23:15:03 »
Po dzisiejszej rozmowie z moim opiekunem w Lexusie, który właśnie wrócił ze szkolenia mam inne informacje. Powiedział, że premiera pod koniec roku i zaraz będzie można zamawiać. Nowe informacje na temat nowego modelu mają być podane już po wakacjach. Jestem umówiony na telefon we wrześniu.

Offline fodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1313 dnia: 26 Czerwca 2026, 23:37:46 »
nie chciałeś poczekać na nowy model NX?
Tak to można w nieskończoność czekać na lepsze, nowsze :) NX jest również jednym najpopularniejszym modelem Lexusa, nowy model jak wyjdzie to również będzie trzeba na niego czeka z rok albo dłużej, a życie jest krótkie :)

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #1314 dnia: 26 Czerwca 2026, 23:39:06 »
Po dzisiejszej rozmowie z moim opiekunem w Lexusie, który właśnie wrócił ze szkolenia mam inne informacje. Powiedział, że premiera pod koniec roku i zaraz będzie można zamawiać. Nowe informacje na temat nowego modelu mają być podane już po wakacjach. Jestem umówiony na telefon we wrześniu.
zamawiać tak, RAVki też można było zamawiać od 7 stycznia, ale odbiory auta po 4-5 miesiącach... to wprost wynika z procesu technologicznego i czasu transportu... nie da się inaczej... 

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1315 dnia: 27 Czerwca 2026, 01:11:58 »
A ja widzę PRZEPAŚĆ między najnowszym Arene Toyoty, zabawkowym MM21 które od antycznego TT2 różni się tak naprawdę jakością ekranu i wsparciem bezprzewodowym AA/CP a takim Pleos od Koreańczyków. Normalnie nie do porównania.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1316 dnia: 27 Czerwca 2026, 01:16:59 »
zamawiać tak, RAVki też można było zamawiać od 7 stycznia, ale odbiory auta po 4-5 miesiącach... to wprost wynika z procesu technologicznego i czasu transportu... nie da się inaczej...
Chińczyk kiśnie czytając to. Od premiery BYD Dolphin G do pierwszych jazd w EU minął jakiś tydzień. Demo w salonach za miesiąc, za kolejny miesiąc auta do odbioru z przedsprzedaży.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1317 dnia: 27 Czerwca 2026, 01:37:28 »
Chińczyk kiśnie czytając to. Od premiery BYD Dolphin G do pierwszych jazd w EU minął jakiś tydzień. Demo w salonach za miesiąc, za kolejny miesiąc auta do odbioru z przedsprzedaży.
każde auto możesz tak kupić o ile stoi na placu czy w centralnym magazynie... żadnego tak nie kupisz jeśli konfigurujesz "pod siebie"...

Cytuj (zaznaczone)
Oto jak wyglądają realne terminy dostaw:
Auta dostępne "od ręki": od 3 do 5 dni roboczych. Dotyczy to pojazdów, które znajdują się już na placu konkretnego dealera. Czas ten jest potrzebny jedynie na dokończenie formalności finansowych oraz rejestrację.
Auta z centralnego magazynu w Europie: od 2 do 4 tygodni. Jeśli wybrana konfiguracja znajduje się w głównym hubie logistycznym BYD (np. w Holandii), transport do Polski oraz przygotowanie auta do wydania zajmuje około miesiąca.
Indywidualne zamówienie fabryczne: od 4 do 6 miesięcy. Jeżeli konfigurujesz samochód pod własne wymagania (rzadki kolor, niestandardowe opcje) i musi on zostać wyprodukowany w Chinach oraz przetransportowany drogą morską, czas oczekiwania wydłuża się o kilka miesięcy.
Wersje przedpremierowe (np. nowo debiutujący Dolphin G): od 6 do 9 miesięcy. Na pierwsze dostawy zupełnie nowych modeli w ramach premierowych zamówień trzeba poczekać najdłużej, ze względu na harmonogram wdrażania produkcji masowej.
więc niech ten Chińczyk tak bardzo nie kiśnie  :roll:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1318 dnia: 27 Czerwca 2026, 02:09:28 »
6-9 miesięcy a 12-18 miesięcy to wydaje mi się kosmiczna różnica, za ten czas można jakiś lifting zrobić ;)
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1319 dnia: 27 Czerwca 2026, 06:56:15 »
6-9 miesięcy a 12-18 miesięcy to wydaje mi się kosmiczna różnica, za ten czas można jakiś lifting zrobić ;)
a ktoś czeka na RAVkę 12 do 18 miesięcy... :embarassed: nie wydaje mi się żeby były obecnie takie terminy...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl