Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125365 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1410 dnia: 04 Lipca 2026, 20:35:35 »
A coś wożą czy tacy zaganiani, że nie mają czasu załadować. 
Wiele lat pracowałem w korpo i wiem że najlepsze auto to służbowe.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1411 dnia: 04 Lipca 2026, 20:57:35 »
Najbardziej narzeka na dynamikę wyprzedzania, głośność i mały zbiornik paliwa przez co jest stratny bo był benefit jednego baku w miesiącu dla pracownika ;)

No nie dziwię się jak im kupili Comforty 1.8 gdzie jedzą po Polsce z góry na dół praktycznie codziennie. 
Ja jeździłem ta mocniejsza corolla 196 konna. Auta masakryczne. Na szczęście to była tylko dwutygodniowa przygoda. Nie dziwię się że narzeka na corolle. Na camry raczej by nie narzekał a jak już to na pewno nie przez pół roku ;)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1412 dnia: 05 Lipca 2026, 12:07:06 »
Znajomy jest motorniczym. Jedne tramwaje lubi bardziej inne mniej tak samo jak i linie na których jeździ jednak nie ma żadnego wpływu na to jaki tabor w firmie się pojawi. Nie narzeka na to czym i gdzie danego dnia jeździ bo lubi tą pracę a jeśli ktoś narzeka, że pracodawca dał mu w użytkowanie auto którego nie lubi to niech zmieni pracę. Proste.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1413 dnia: 05 Lipca 2026, 14:53:46 »
Ja jeździłem ta mocniejsza corolla 196 konna. Auta masakryczne. Na szczęście to była tylko dwutygodniowa przygoda. Nie dziwię się że narzeka na corolle. Na camry raczej by nie narzekał a jak już to na pewno nie przez pół roku
@Piwo pamiętam Twoją wypowiedź na temat Coroll i tak delikatnie mówiąc był zbiorem Twoich subiektywnych odczuć które nawet nie dotyczą promila osób korzystających z auto typu Corolla.

Popadasz z kolegą którego cytujesz w ekstremizmy a chciałem Ci przypomnieć że on do auta które wybrałeś, które Ci się podoba, które realizuje Twoje wysublimowane cele nawet nie chciał wsiąść opisując je jako badziew.
Mam rozumieć że jeździsz celowo badziewiem ? :-)

I tak się tworzy mity z satelity  :-)

Nie znam ani jednego kierowcy który dostając nowe kombi z firmy cieszy się na widok Toyoty Corolli. Bliski kolega przesiadł się z Passata i jest taki ból że innego tematu że mną nie porusza od blisko pół roku.
A ilu masz takich kolegów na setki tysięcy sprzedanych aut ?

Tak nieśmiało zapytam to kolega jakiego ma Passata ? Wersja, silnik, skrzynia ?  :cool:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1414 dnia: 05 Lipca 2026, 15:35:49 »
Ja jeździłem ta mocniejsza corolla 196 konna. Auta masakryczne. Na szczęście to była tylko dwutygodniowa przygoda. Nie dziwię się że narzeka na corolle. Na camry raczej by nie narzekał a jak już to na pewno nie przez pół roku
@Piwo pamiętam Twoją wypowiedź na temat Coroll i tak delikatnie mówiąc był zbiorem Twoich subiektywnych odczuć które nawet nie dotyczą promila osób korzystających z auto typu Corolla.

Popadasz z kolegą którego cytujesz w ekstremizmy a chciałem Ci przypomnieć że on do auta które wybrałeś, które Ci się podoba, które realizuje Twoje wysublimowane cele nawet nie chciał wsiąść opisując je jako badziew.
Mam rozumieć że jeździsz celowo badziewiem ? :-)

I tak się tworzy mity z satelity  :-)

Nie znam ani jednego kierowcy który dostając nowe kombi z firmy cieszy się na widok Toyoty Corolli. Bliski kolega przesiadł się z Passata i jest taki ból że innego tematu że mną nie porusza od blisko pół roku.
A ilu masz takich kolegów na setki tysięcy sprzedanych aut ?

Tak nieśmiało zapytam to kolega jakiego ma Passata ? Wersja, silnik, skrzynia ?  :cool:
To są auta służbowe którymi jeździ zarówno po pracy w ramach jakiejś tam umowy między nim a pracodawcą. Passat chyba był klasycznie czyli Kombi 2.0 DSG, ale nie pamiętam dokładnie. Na pewno była to poprzednia generacja. Kierowców znam niewielu, a czy ty wiesz jaki odsetek tych kierowców samo wybrało samochód którym jeździ, a ile po prostu wsiada do tego co firma mu podstawi? Jest pewnie dokładnie jak w przypadku mojego kolegi, ktoś z toyoty zaoferował warunki nie do odrzucenia dla firmy i po temacie, a że to pracownicy będą cierpieć to przecież nikogo nie obchodzi.
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2026, 15:37:46 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1415 dnia: 06 Lipca 2026, 07:59:26 »
Czy ktoś z użytkowników Rav4 2026 przetestował już działanie profili kierowców w praktyce?
Jakieś przemyślenia?
Co dobrego/praktycznego dają profile w tej odsłonie ravki?
Czy faktycznie część tych wkurzających komunikatów da się za pomocą profili dezaktywować lub przypisać wyłączenie dźwięków po rozpoznaniu kierowcy?

I drugie: jak wiele funkcjonalności tracimy, gdy zachowamy się asertwnie i na wszystkie pytania auta odnośnie udostępniania danych odpowiemy NIE?

Offline czaki58

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4 V 222 KM
« Odpowiedź #1416 dnia: 06 Lipca 2026, 19:44:34 »
Obecnie oczekiwanie na nowa RAV 4  ok 9 do 10 miesiecy .TRAGEDIA

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1417 dnia: 06 Lipca 2026, 19:47:53 »
Tyle samo co na wiązkę elektryczną tylnego silnika napędowego ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1418 dnia: 07 Lipca 2026, 06:52:21 »
To może od razu wraz z zamówieniem nowej Ravki zapisywać się na wiązkę. 
Będzie jak znalazł przy eksploatacji.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1419 dnia: 07 Lipca 2026, 08:00:14 »
Jeśli chodzi o profil kierowcy, to tylko raz go ustawiłem przy odbiorze auta w salonie i od tego czasu nic już z nim nie robiłem. Z tego co widzę, to oprócz mnie jest chyba tylko jedna osoba na forum, która odebrała nową RAV4. Opinii więc za dużo nie ma. Jeśli chodzi o czas oczekiwania, to wcale mnie to nie dziwi, że ludzie się tak rzucili na to auto. Pomimo częstych zmian samochodów bardzo doceniam nową RAV4 i gdyby nie opóźnienia z uruchamianiem ekranu byłbym naprawdę bardzo zadowolony z tego auta. Już nawet przyzwyczaiłem się do większych szumów dochodzących od bocznych szyb przez to, że nie są klejone. Na razie więcej wad nie znalazłem i pewnie nie znajdę, bo Toyota i Lexus to auta niezawodne. Wystarczy tylko lać paliwo i jeździć. Widziałem, że pisaliście o Passacie. Mógłbym coś niecoś napisać na ten temat, ponieważ miesiąc temu oddałem najnowszy model Passata(skończył się leasing) po 12 miesiącach użytkowania. Ale w końcu to jest forum o Toyocie, a nie o VW. Na Passata przesiadłem się z nowego Lexusa ES. We wrześniu odbędzie się  premiera nowego NX, albo jak kto woli po dużym FL. 1 września kończy się dziennikarskie embargo na ten model i tego samego dnia pojawią się filmy z nowym NX. Zmiany w tym modelu mają być bardzo duże. Tak napisała mi osoba, która widziała już ten model. Jeśli tak będzie, to zamawiam w ciemno. RAV4 oczywiście zostanie w rodzinie, bo leasing mam na dwa lata.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1420 dnia: 07 Lipca 2026, 08:40:47 »
I 2 miesiące wcześniej już nagrali materiały o nowym NX? Nie wycieknie to do tego czasu? To jest jednak ważny produkt, w przeciwieństwie do AygoX HEV, Amerykanie by na 100% go wyciekli albo chociaż pisali artykuły o „plotkach”

Jak masz tam znajomych to zapytaj czy do końca roku będą w Japonii nową Corollę oglądać xD
« Ostatnia zmiana: 07 Lipca 2026, 08:51:27 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1421 dnia: 07 Lipca 2026, 10:50:11 »
Znajomości żadnych nie mam. Po prostu pisałem na YouTube z dziennikarzem, który widział to auto i nagrywał materiał. Przecieków wcześniejszych nie będzie. Co do nowej Corolli, to sam na nią czekam, ponieważ chcę zamienić obecny model na nowy. Żadnych informacji na temat premiery nowej Corolli nie mam, chociaż często dopytuję w salonach. Ostatnio powiedzieli mi, że premiera w 2028 roku. Nie spieszy im się, bo obecny model sprzedaje się nadal bardzo dobrze.

Offline Karcz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 Executive
« Odpowiedź #1422 dnia: 07 Lipca 2026, 13:30:22 »
Witam. Pytanie do posiadaczy Rav 4 . Dostaliście papierową instrukcję obsługi ? Mi obiecują od dwóch miesięcy.

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1423 dnia: 07 Lipca 2026, 15:28:31 »
Witam. Pytanie do posiadaczy Rav 4 . Dostaliście papierową instrukcję obsługi ? Mi obiecują od dwóch miesięcy.
Do każdego auta zawsze była papierowa instrukcja z takim skóropodobnym futeralikiem.W środku jest książeczkowa książeczka serwisowo-gwarancyjna i instrukcja podstawowa - w niektórych modelach miałem okrojoną, ale była.I jeszcze instrukcja systemu multimedialnego papierowa była.Zawsze też dostawałem takie skóropodobne okładki na dowód rejestracyjny.
Z tego co pamiętam, to był to pakiet standardowy producenta/centrali.
Dodatkowo jeszcze jakieś skóropodobne etui na kluczyk, ale to już od dealera było. Czasem breloczek Toyota, lub torba na gaśnicę itp - nie zawsze.
Ostatnie auto odbierałem 5 lat temu, to może coś się zmieniło...Instrukcja jest jednakowoż obowiązkowa wg przepisów, a jak konsument żąda papierowej, to MUSI ją otrzymać.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1424 dnia: 07 Lipca 2026, 15:48:07 »
Ostatnio nie dodają podobno. A jak już jest to w papierowej teczce ;)
C-HR II 1.8 '24 Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl