bierzcie takie szkło, które nie będzie łapać śladów palców... w poprzedniej RAVce mieliśmy naklejoną folię i świetnie się sprawdzała... teraz też jesteśmy umówieni na oklejanie...
Cytat: andizy w 04 Czerwca 2026, 15:30:09bierzcie takie szkło, które nie będzie łapać śladów palców... w poprzedniej RAVce mieliśmy naklejoną folię i świetnie się sprawdzała... teraz też jesteśmy umówieni na oklejanie...Mam pytanie czy ktoś z kolegów oklejał samochód mam zamiar okleić przód maskę i piano black na błotnikach i progach. Jaki to mógłby być koszt ??
Wolałbym Nokiany Snowproof 3P bo mają mniejsze opory toczenia przy lepszej przyczepności (BAB) w stosunku do fabrycznie proponowanych zestawów kół zimowych z zamontowanymi oponami Yokohama (CBB)
Cytat: Henio w 26 Sierpnia 2026, 23:06:29Wolałbym Nokiany Snowproof 3P bo mają mniejsze opory toczenia przy lepszej przyczepności (BAB) w stosunku do fabrycznie proponowanych zestawów kół zimowych z zamontowanymi oponami Yokohama (CBB)Potraktuj te opisy z przymrużeniem oka a tak właściwie możesz na nie nie zwracać uwagi Przy Nokianach sprawdź jedynie gdzie były wyprodukowane. Musi być Finlandia.
Spalanie na spokojnych trasach zamiast 3,5 l/100km może wynieść nawet 2,9.Zauważyłem to zaraz po przesiadce z oporów B na klasę A.Zrobiłem sobie zrzuta zaraz po wymianie.Mnie to robi fan
Czyli komplet wyjdzie 11094 zł - trochę mi mina zrzedła :(Chyba pierwszy raz w życiu nie kupię całych kół, tylko będę przekładać opony 2 x w roku
Niestety takie różnice mnie nie przekonują
Te wyniki są powtarzalne. Mnie spadek spalania o 17% robi "miły dzień"
Jest kilka sklepów internetowych z dziesiątkami modeli w zdecydowanie niższych cenach...A czujniki kupiłbym i zaprogramował u ogarniętegp wulkanizatora, u którego montowałbym koła.To rozwiązanie oprócz $ ma jeszcze taką zaletę, że sam zdecydujesz o rozmiarze opon (i felg), gdybyś np. chciał opony o wyższym profilu, bo ASO sprzeda Ci tylko ten rozmiar, który masz wklejony na słupku.
Cytat: Henio w 26 Sierpnia 2026, 23:06:29Czyli komplet wyjdzie 11094 zł - trochę mi mina zrzedła :(Chyba pierwszy raz w życiu nie kupię całych kół, tylko będę przekładać opony 2 x w rokuA kto Ci każe kupować felgi w ASO? Jest kilka sklepów internetowych z dziesiątkami modeli w zdecydowanie niższych cenach...A czujniki kupiłbym i zaprogramował u ogarniętegp wulkanizatora, u którego montowałbym koła.To rozwiązanie oprócz $ ma jeszcze taką zaletę, że sam zdecydujesz o rozmiarze opon (i felg), gdybyś np. chciał opony o wyższym profilu, bo ASO sprzeda Ci tylko ten rozmiar, który masz wklejony na słupku.
?? Driving modes for the 2026 model・NORMAL・SPORT・TRAIL・SNOW?? (Improved model) Driving modes for the 2027 model・NORMAL・SPORT・SNOW・[NEW] MUD&SAND・[NEW] ROCK & DIRT
Ma być zmiana na MY2027, Cytuj (zaznaczone)?? Driving modes for the 2026 model・NORMAL・SPORT・TRAIL・SNOW?? (Improved model) Driving modes for the 2027 model・NORMAL・SPORT・SNOW・[NEW] MUD&SAND・[NEW] ROCK & DIRTHEV od Listopada, PHEV od Stycznia