Autor Wątek: Tarcze hamulcowe Camry  (Przeczytany 64661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Tarcze hamulcowe Camry
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Lutego 2009, 19:16:08 »
czy Ty zarabiasz tą camry??

Tak, samochód pracuje na siebie, i poniekąd jeszcze na mnie. Nie jestem ( niestety, a może i na szczęście ) bananową młodzieżą, gdzie starzy sponsorują synkowi/córuni drogie zabawki.

Piotrek, na tył 289mm, a jakie... wybór należy do Ciebie  <diabel>

Miałem tylne 289mm z JC, i póki ich raz nie przegrzałem ( zaczynały świecić ) to było ok. Potem zmieniłem na takie same, i dalej było ok. Teraz leżą i czekają na nowego ołnera :P

pzdr
3VZ.pl

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #76 dnia: 16 Lutego 2009, 19:21:00 »
Nikt tu chyba nie jest bananową młodzieżą, chyba. Jakby tak było to byśmy jeździli nowymi lexami a nie kilku, kilkunastoletnimi Clamerkami i napewno nie siedział by na forum, czytając jak nieprzepłacić za serwis samochodów.

PozDRo

P.s. Czy Wam się nie wydaje, że ostatnio często z wątków robimy OT????
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Lutego 2009, 19:24:10 »

289mm? a nie 269mm? W katalogu IC są za 60 zł ale 269mm...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #78 dnia: 16 Lutego 2009, 19:34:52 »

289mm? a nie 269mm? W katalogu IC są za 60 zł ale 269mm...

269 są w sedanach 2.2, niektórych sedanach V6 i bardzo niewielu kombiakach 2.2 ( Agiless np ma takie ).

289 są w sedanach V6, kombiakach V6, i niektórych kombiakach 2.2 ( np. mój takie miał ).

Szczegóły tu : http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=19823.new#new, bo nie lubię się powtarzać ;)

pzdr
3VZ.pl

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #79 dnia: 16 Lutego 2009, 19:38:41 »
269 są w sedanach 2.2, niektórych sedanach V6 i bardzo niewielu kombiakach 2.2 ( Agiless np ma takie ).

289 są w sedanach V6, kombiakach V6, i niektórych kombiakach 2.2 ( np. mój takie miał ).

Szczegóły tu : http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=19823.new#new, bo nie lubię się powtarzać ;)

pzdr

No to ja mam 269. To chyba się skusze na te z IC za 60 zł, ale dla pewności popytam jeszcze. Klocki kupiłem kiedyś i tak mi leżą. dzieki za odp

pzdr

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #80 dnia: 16 Lutego 2009, 19:46:06 »

No to ja mam 269. To chyba się skusze na te z IC za 60 zł, ale dla pewności popytam jeszcze. Klocki kupiłem kiedyś i tak mi leżą. dzieki za odp

Zdecydowanie masz 269, tarcze z IC powinny Ci wystarczyć - nie będziesz miał okazji ich przypalić :P

Polecam od razu zregenerować zaciski albo kupić sprawne, bo to ich wina, że masz takie tarcze z tyłu, a nie inne - tylne zaciski w Camry lubią się zapiekać na prowadnicach - warto raz do roku tam zajrzeć i sprawdzić ;)

pzdr
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2009, 19:48:00 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

Offline coupe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 16 Lutego 2009, 21:35:59 »

pzdr
[/quote]

ale nie zawsze  <zolta>

ja kupiłem 289 a tu zonk - były za duże i zamiast jechać do sklepu poszły na tokarke :d wewnątrz wszystko pasowało.

pozdr
16l / 100 LPG

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #82 dnia: 16 Lutego 2009, 21:38:18 »
Dlatego napisałem, że w niektórych sedanach V6 występowały 269mm, więc nie wiem o co chodzi z tym "nie zawsze" ;)

pzdr
3VZ.pl

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #83 dnia: 16 Lutego 2009, 21:40:02 »
ale Ty kolego masz COUPE, które nie zalicza się do sedanów ani kombiaków. Nawymyślali tych wersji, tu hamulce takie tu takie, po co to?? Ja jutro zobaczę jak moje tarcze wyglądają no i zaciskami można by sie zaopiekować też.  <taniec> <taniec> <taniec> <taniec>

PozDRo
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2009, 21:52:22 wysłana przez tabak »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #84 dnia: 16 Lutego 2009, 22:47:34 »
Jak Coupe skończy projekt, to chyba też będzie się musiał hamulcami zaopiekować  <diabel>

pzdr
3VZ.pl

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 17 Lutego 2009, 19:14:35 »
Dziś wymieniłem klocuszki na ferodo  <taniec> <taniec>. Pedał hamulca rzeczywiście jakby trochę zmiękł, ale nie słychać juz żadnego szorowania ani specyficzengo dźwięku jak sie zatrzymywało lub lekko popuszczało hamulec. Postaram się przez kilka km nie naciskać za mocno hamulca. Klocków już prawie nie miałem z przodu, z tyłu jeszcze jeszcze. Tarcze mam cacy, rancik minimalny, równo zużyte. Pytanko mam. Kiedys poruszyłem ten problem w innym wątku i powiedziano mi, że wymiana klocków pomoże, a nie pomogła. Otóż chodzi o to, że jak przekręcę kluczyk na zapłon to pali mi się kontrolka od ręcznego, nawet jak nie jest zaciągnięty. Po odpaleniu kontrolka gaśnie. Macie jakieś pomysły?? Klocki nowe, płyn na odpowiednim poziomie.

PozDRo.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #86 dnia: 17 Lutego 2009, 19:43:00 »
A spróbuj nie odpalać na P tylko na N.

Ale nie znam się na automatach, więc niewiele pomogę...

pzdr
3VZ.pl

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #87 dnia: 17 Lutego 2009, 19:49:24 »

A spróbuj nie odpalać na P tylko na N.

Myślisz?? Takiej propozycji nie słyszałem. Myslę, że to nie ma żadnego wpływu,a z resztą nie będę gasił na N. Ktoś jeszcze jakiś pomysł??

Ale nie znam się na automatach........

ale na hamulcach napewno  :grin: :grin: :grin: :grin:

PozDRo.
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2009, 19:51:24 wysłana przez tabak »

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Lutego 2009, 00:05:12 »
Pytanko mam. Kiedys poruszyłem ten problem w innym wątku i powiedziano mi, że wymiana klocków pomoże, a nie pomogła. Otóż chodzi o to, że jak przekręcę kluczyk na zapłon to pali mi się kontrolka od ręcznego, nawet jak nie jest zaciągnięty. Po odpaleniu kontrolka gaśnie. Macie jakieś pomysły?? Klocki nowe, płyn na odpowiednim poziomie.
A czy camry w 2000 nie miała już czujników zużycia klocków ? Może ktoś 'obszedł' to instalując kondensator - do czasu naładowania się ma zwarcie i zamyka obwód, naładowany rozwiera ? To taka hipoteza, ale 'naprawiacze' chwytają się wszystkiego. Popatrz czy nie ma podejrzanych kabli w okolicach prawych kół (tył i przód).

Do do odpalania na N - trzeba przełączać z dedykowanego P a np u mnie na N nie wyjmie się kluczyka ze stacyjki (chyba, że kombinerkami  :grin:)
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Lutego 2009, 00:14:56 »
Do do odpalania na N - trzeba przełączać z dedykowanego P a np u mnie na N nie wyjmie się kluczyka ze stacyjki (chyba, że kombinerkami  :grin:)

Podobnie jak w meśkach, jeżdżąc E420 byłem bardzo zdziwiony, nie mogąc wyjąć kluczyka ze stacyjki, nawet na P.

Dopiero, jak puściłem hamulec, to się udało :D

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl