Chciałem się przywitać.
Od miesiąca jeżdżę Ave t22 z 2002r. D4 SW.
Jeździ się przyjemnie, choć jak to zawsze w samochodzie używanym coś tam wychodzi.
Zapaliła mi się lampka EOBD. Czy jest jakiś typowy powód świecenia tej pomarańczowej cholery w Ave? W serwisie przez telefon powiedzieli, że to pewnie kat. Mam pytanie czy jakby się potwierdziło, że maja rację, to czym można wstawić tam jakiś uniwersalny, bo oryginał to z pewnością majątek. Mam nadzieję, że z ta lampką można pojeździć ze 3 tygodnie, bo nie mam kasy na żadne naprawy.
Poza tym przytyka ją lekko tak przy 3000 rpm i ma trochę pływające i za niskie obroty (potrafi zejść poniżej 600). Inna sprawa, że amplitua wahań obrotów jest mała i są one stabilne (nie gaśnie). Pewnie trzeba przeczyścić przepustnicę lub EGR?
A i jeszcze wyje coś (albo dudni raczej) przy przednich kołach tak od 40 km/h szczególnie przy skręcie kierownicy - to pewnie łożysko jakieś w kole?
Ostatni problem to tylna wycieraczka nie działa- elektryk powiedział, że silnik działa ale w trybie powrotnika - więc poprzedni właściciel go odłączył.
Czy polecilibyście jakiś serwis w Warszawie?
Ja przed zakupem sprawdziłem autko w CCC.
Ale wiem już, że ten serwis nie cieszy się dobrą opinią.
A może nie autoryzowany - przeczytałem, że jest na Anilinowej (trcohę za daleko) i na Cyprysowej (dobry on jest?).
A może jeszcze jakiś inny?
Z góry dzięki za jakieś rady i pozdrawiam.