Autor Wątek: Sekwencja czy zwykłła, ile litółw wejdzie do zbiornika w komorę  (Przeczytany 46000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Re: sekwencja czy zwyk³a, ile litrów wejdzie do zbiornika
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Września 2005, 23:01:37 »
Cytat: maniek_camry
zbiornik 55l - wchodzi 41 :-( Zbiornik wystaje 4cm ponad podłogę, ale przy mniejszym zamiast jeździć tylko bym tankował :-(

serio taki masz mały zbiornik i jeszcze wystaje? czyżby kombiak miał więcej miejsca na koło zapasowe? u mnie wchodzi 650mmx270mm, ale na razie z braku laku mam 630x230, bo innych nie było

Sekwencja pogarsza osiągi - ale nieznacznie prawie niezauważalnie dla niewytrawnego benzynowca :-)
Pali 10,9 - 14 l/LPG w trasie (te ostatnie przy 180-200kmph na długim dystansie)
w mieście min. 12,5 max 18l/100 (korki, klima, ostre starty ze świateł)

cholera, znowu wychodzi że 3.0 tylko w mieście więcej pali... ostatnio z łodzi do krakowa 160-180 cały czas, 15,5 l LPG/100 - chyba sie potnę:)

TYLKO sekwencja chyba, że z V6 chcesz zrobić 2,2 (bez obrazy dla tej ostatniej)

no, chyba nikt sie nie obrazi? nie? w końcu 50 kucyków to jest trochę...

Od zakupu i zagazowania ostatniej (3ciej już ) camry prowadzęExcela ze spalaniem więc mogępotwierdzić to co napisałem.
- mogęprosić na maila tego excela?
3VZ.pl

bele

• Gość
sekwencja czy zwyk³a, ile litrów wejdzie do zbiornika w ko
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Września 2005, 07:30:24 »
wielkie dzięki all za szczzegółowe informacje ale maniek_camry ja chcękupić w combi, sedanków jest trochęna rynku, sa dwie kombice na sprzedaż, jedna w-wie a druga w olsztynie, interesujące propozycje tylko, że ta z w-wy to 94 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C543618 i no ten przebieg nie chcęmi sięwierzyć że 220kkm  a druga to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=65452281 tez z 94 i w automacie oraz tym samym przebiegiem   :D  a ja poszukuje 95, 96 i coś mi sięwydaję, że trochęsobie poczekam

bele

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Września 2005, 07:31:05 »
wielkie dzięki all za szczzegółowe informacje ale maniek_camry ja chcękupić w combi, sedanków jest trochęna rynku, sa dwie kombice na sprzedaż, jedna w-wie a druga w olsztynie, interesujące propozycje tylko, że ta z w-wy to 94 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C543618 i no ten przebieg nie chcęmi sięwierzyć że 220kkm  a druga to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=65452281 tez z 94 i w automacie oraz tym samym przebiegiem   :D  a ja poszukuje 95, 96 i coś mi sięwydaję, że trochęsobie poczekam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Września 2005, 08:37:33 »
zastanów sięczy jest sens szukać do oporu, cholera wie ile, 95. w USA wersjach od 94 były już 1mz-fe, więc rok czy dwa różnicy to chyba niedużo ( przynajmniej wg mnie ). ja miałe do wyboru 95 z 130kkm, ale niezbyt pewnym, albo 92 ze 180kkm ale 100% i jeżdżę92 :) z manualem przyznam że będzie Ci ciężko w wersji V6, zwłaszcza z 1mz-fe - słyszałem że to rzadkość na miarędinozaura:)
3VZ.pl

bele

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Września 2005, 11:42:15 »
dlatego już szukam, zmiana będzie gdzieś w nowym roku, jeśli mi sięnie uda znaleźć 95 lub 96 to będzie z 94, no i jak  w automacie no to będe musiał sięz tym faktem pogodzić.
z tego co czytam to ludzie są zadowoleni z automatów więc płaczu nie będzie.

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Września 2005, 17:39:53 »
to mój pierwszy automat. niesamowita przygoda.

a gaz - tylko sekwencja.

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Września 2005, 19:15:12 »
Witam wszystkich

Akurat jutro montuje gAz do mojej Camrusi i zakładam zwykłą instalację(po długich konsultacjach z serwisem ) bo zakładali do camry naszych klientów różne instalacje i nie było praktycznie różnicy oprócz finansowej. A co do butli 70 L to chłopaki na serwisie maja jedną jakby ktoś chciał :-) .

Pozdrowienia
Grzesiek
Sowier ex Toyota nr21

bele

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Września 2005, 20:12:55 »
jeżeli nie ma rożnicy to jest to bardzo ważna informacja, bo 3 tys. wiecej to jest nad czym sięzastanawiać.
pytanie jak to wygląda w spalaniu, bo różnica jest napewno, a przyspieszenie można sobie podarować przy 3.0V6

maniek_camry

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Września 2005, 22:34:50 »
Cytat: greg1230
Witam wszystkich

Akurat jutro montuje gAz do mojej Camrusi i zakładam zwykłą instalację(po długich konsultacjach z serwisem ) bo zakładali do camry naszych klientów różne instalacje i nie było praktycznie różnicy oprócz finansowej.

Kolego,
nie znamy się, ale powiem Ci szczerze - o tym "nie ma różnicy" to jest pierprzenie Różnica w zachowaniu samochodu jest KOLOSALNA . Nie ma różnicy dla dziadków jeżdżacych camry 2000-3000RPM , ale spróbuj ją wkręcić na 5, 6 tysięcy i wtedy zaczynają sięjaja.
Na II generacji (zrobiłem prawie 250 tys km dwoma camry z taką instalką więc piszęz doświadczenia a nie z zasłysznenia) po depnięciu (nagle z 1000 RPM w podłogęnajpierw jest muł a dopiero po 1 s. samochód zaczyna siębudzić) Na sekwencji podłoga = kop od razu mam na patelni 6000RPM i odejście.
II generacja nie daje pewności - czasem depniesz i idzie jak strzała a czasem depczesz i masz kapeć a nie 190KM /136 (2.2)
Dla gazowców nie ma różnicy poza finansami ponieważ camry bardzo ładnie sięgazuje na II generacji a jak Ci zapierniczą mikser w dolot to po przełączeniu na PB też masz zamulony samochód i jesteś pseudo-szczęśliwy - bo nie ma różnicy to po co przepłacać. Spróbuj pojechać dobrze dynamicznie camry zagazowaną instalką II generacji a potem wsiądź w camry, z tym samym silnikiem, która nie widziała gazu . Róznica będzie MIAŻDŻĄCA.
WARTO WYDAÆ TE 2 TYSIE WIÊCEJ !!!!!!

W Wwie mogęprzewieźć niedowiarków swoją camrówką z instalką IV gen.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Września 2005, 00:00:45 »
- maniek! przyjeżdżam jutro   :aclap  ... nie bój się, żartowałem :)
3VZ.pl

bele

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Września 2005, 06:22:11 »
Wielkie dzięki maniek za rozwianie wątpliwości, po twojej informacji nie mam już żadnych wątpliwości,

maniek_camry

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Września 2005, 11:02:42 »
Cytat: marcinm
- maniek! przyjeżdżam jutro   :aclap  ... nie bój się, żartowałem :)

Ależ przyjeżdżaj - tylko weź pampersy i torebki, bo niektórzy dziwnie źle znoszą moje demo-przejażdżki   :twisted:  

:cnice

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Września 2005, 11:21:46 »
to spoko, sam jeżdżętak że ostatnio zostało mi postawione ultimatum pt. : tak to sobie możesz sam jeździć :) jak tylko będęw okolicach wawy to wpadnę:) pzdr
3VZ.pl

galen

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Września 2005, 13:04:18 »
Witam!

Jezdze Camry 92 r 3.0V6 automat od dwoch lat, a kupilem ja juz z instalacja II generacji. Z sama jazda nie ma zadnych problemow o ile akurat parownik nie wymaga naprawy a elektryka w furze jest na medal, jednak trzeba przyznac, ze instalacja z mieszalnikiem pogarsza nieznacznie osiagi auta i to jest minus. Nie jest to tez instalacja dla ludzi nieobeznanych z gazem. Generalnie wogole nie strzela, ale jak juz strzeli potrafi rozwalic przeplywomierz, trzeba naprawde dbac o elektryke, i nigdy nie wciskac gazu do dechy jak ruszacie z miejsca po wlaczeniu silnika zanim przelaczy sie na gaz. Ja generalnie zawsze przelaczam stojac w miejscu, choc przy rozgrzanym silniku przelaczenia podczas jazdy sie praktycznie nie czuje.
Spalanie realnie mi wychodzi 15-16l po warszawie i obwodnicy, a w trasie to zalezy przy jezdzie w ok do 3000-3500 obrotow mieszcze sie w 13 litrach, ale jak akurat mam fantazje to tak jak w miescie ;-)
Na gazie z mieszalnikiem powyzej 200km/h ciezko juz cos wycisnac. Ogolnie polecam takie fury, jeszcze przy ich obecnych cenach.... ;-) Brakuje mi tylko troche kontroli trakcji, za to w nagrode nic mi sie przez te dwa lata nie popsulo, a jak sie np klocki zaczynaja konczyc to elegancko zaczyna mi sie swiecic lampka ostrzezenia, to samo przy awarii stopow. Na nieszczescie mam teraz troche kasy wiec pewnie niedlugo stane sie wlascicielem jakiejs e38 ;-), ale mysle ze juz nie bedzie tak bezawaryjna i wdzieczna na gazie jak toyota, a mam porownanie z dwoma moimi poprzednimi samochodami na gazie, to musze przyznac ze tutaj nie ma zadnych falujacych obrotow, silnik nie wchodzi w tryb awaryjny z powodu gazu itp itd, nie przygasa nie dlawi sie, a to wszystko przerabialem w golfie z instalacja II generacji.

Pozdrawiam

Zadowolony user Camry

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Listopada 2005, 00:30:10 »
zbiornik 55l - wchodzi 41

ja muszęsiępochwalić, że dzisiaj zatankowałem 52 litry   :bbravo  po raz pierwszyw wyjeździłem gaz do dna

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl