Autor Wątek: Sekwencja czy zwykłła, ile litółw wejdzie do zbiornika w komorę  (Przeczytany 45999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

urbitek

• Gość
sekwencja czy zwyk³a, ile litrów wejdzie do zbiornika w ko
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Listopada 2005, 00:16:14 »
Najlepiej by było tanio ! :) Ale chodzi oczywiście żeby auto dobrze jeździło ! Dzięki ! Jutro zorientujęsięu nich. A na co szczególnie zwrócić uwagęprzy zakładaniu sekwencji ? Czy jest jakaś dobra instalacja, czy na szpaczej są fachowcy którzy doradzą ? Takie pytania bo nie chciałbym mieć później jakiś problemów. Lepiej założyć raz i dobrze !

Dzięki i Pozdrawiam !!!!!

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Listopada 2005, 02:22:53 »
Cytat: urbitek
Lepiej założyć raz i dobrze!
- hmm , raz i dobrze to mogą założyć, ale moje dotychczasowe doświadczenia dowodzą że nawet jak dobrze założą to nie umieją wyregulować, a piątkowa akcja w Czakramie w Tarnowie, to już lekka przesada!!! wystrzegajcie siętej firmy!!!
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Listopada 2005, 10:35:57 »
Cytat: urbitek
Najlepiej by było tanio ! :) Ale chodzi oczywiście żeby auto dobrze jeździło ! Dzięki ! Jutro zorientujęsięu nich. A na co szczególnie zwrócić uwagęprzy zakładaniu sekwencji ? Czy jest jakaś dobra instalacja, czy na szpaczej są fachowcy którzy doradzą ? Takie pytania bo nie chciałbym mieć później jakiś problemów. Lepiej założyć raz i dobrze !

Dzięki i Pozdrawiam !!!!!

Zakładają polską instalacjęKME i jest naprawdęjedną z najlepszych na rynku. Na Szpaczej gaz był zakładany łącznie do znanych mi 5 camry i wszystkie zachowują sięwzorowo. Po ostatniej regulacji zgrałem sobie ustawienia na lapcia więc w razie czego służęgotowcem do wydajnego ustawienia instalacji :-)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Listopada 2005, 23:32:08 »
Cytat: maniek_camry
Na Szpaczej gaz był zakładany łącznie do znanych mi 5 camry i wszystkie zachowują sięwzorowo.
- czy myśllisz że jak mnie piana weźmie na tych partaczy to warto sięprzejechać do Wawy?? pzdr
3VZ.pl

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Sekwencja czy zwykłła, ile litółw wejdzie do zbiornika w komorę
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Marca 2006, 00:23:31 »
Powrót do tematu wielkości zbiornika - 650x270 toroid, wchodzi 56litrów, wchodzi prawie idealnie z wysokości ( jest o 1,5cm za wysoki z przodu, ale to się da zniwelować ). nareszcie jeżdżę, a nie tankuję:) pzdr4all
3VZ.pl

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Czerwca 2009, 12:34:06 »
Witam ja natomiast mam instalację 2 gen BRC , moje pytanie brzmi czy tą zwężkę która jest w dolocie można zmienić na jakąś inną? żeby camry była bardziej dynamiczna niż obecnie? :-)

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Czerwca 2009, 13:56:07 »
a jaką masz obecnie. Ja w poprzednim samochodzie miałem na początku bodajże 27mm średnicy, ale poprosiłem o większą i miałem 30mm. Różnica była odczuwalna. Ale różnie to bywa. Może już masz maxymalną średnicę zwężki dla tej pojemności i nic nie da się poprawić. Ja jak zaczynała mnie denerwować "niemoc" to wykręcałem mikser (zwężkę) i ogień. Ale jakie spalania wychodziły......To była 2 litrówka Vectra A.

PozDro

P.S. może warto pomyśleć o sekwencji. Jak to jest z przeróbką z II na IV gen. W sumie te drogie elementy już masz, zbiornik, reduktor...... Potrzeba komputra i wtysków i chyba już nie zawiele...
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Czerwca 2009, 18:21:50 »
Nie mierzyłem jeszcze obecnego miksera z braku czasu na tę czynność,zastanawiam się tak jak pisałem nad innym mikserem o większej średnicy
Co do sekwencji to wiadomo dodatkowe koszta i to nie małe :-)
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2009, 18:23:39 wysłana przez niger »

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Czerwca 2009, 18:27:01 »
pamiętaj, że zbyt dużego miksera nie można mieć. Nie będzie działać fura..... Wykręć mikser i polataj na benzynie to poźniej trudno będzie Ci go założyć spowrtoem

PozDro
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Mmaroi

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Czerwca 2009, 18:44:48 »
Moim zdaniem najlepszym i najtańszym rozwiązaniem jest BLOS
Ja w swojej szarpałem się z mikserami aż postawiłem na BLOS-a  i śmiga aż miło  <taniec> ( miasto 15 , trasa np. W-wa / Biały  7,8 )
Brak różnicy pomiędzy wachą a gazem  ( wlot w 2,2 to chyba 60 a BLOS ma 70 , więc jak by co to pamiętaj o redukcjach a najlepiej redukcja 60/70 i kolanko 60/70 i pięknie pasuje  :grin: )

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Czerwca 2009, 18:47:13 »
To jaki mikser maksymalnie mogę włożyć ?mowa o średnicy

Mmaroi

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Czerwca 2009, 19:18:37 »
Z mikserami to tak naprawdę nie powalczysz za bardzo ( 30 to chyba max aby dobrze chodził w niskim zakresie ) – ale możesz zobaczyć deczko większy , tylko że jego zadaniem jest przewężenie przelotu celem wytworzenia danego podciśnienia wsysającego gaz – za mały : gaz w miarę ale zakres ograniczony – za wielki : gaz słabo zakres w miarę
Więc jak widać mikser to kompromis pomiędzy jednym a drugim  :|

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Czerwca 2009, 19:54:41 »
Ależ pieprzycie, koszt przekładki 2.2 na sekwencję, przy nowych gratach to 800-1000zł. To równowartość 10 tankowań LPG, czyli, powiedzmy, miesiąca jazdy samochodem.

Kupując to, i owo, używane, można się i w 500 zamknąć, oczywiście z własną robocizną.

Blosa to sobie można do auta z gaźnikiem założyć. Nie po to silnik ma wielopunktowy wtrysk, żeby uwsteczniać się, i montować mu gaźnik gazowy.

pzdr
3VZ.pl

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Czerwca 2009, 20:31:29 »
Ładnie Marcinku prawisz, ale nie każdy jak Ty ma umiejętność założyć/przerobić gaz we własnym zakresie :-(

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 20 Czerwca 2009, 21:27:17 »
Zmierzyłem swój mikser i ma 36mm przelotu :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl