Zachary, cytujesz mój post w całości i znowu
a nie we wszystkich!
Chociaż końcowa część mojego postu brzmi "We wszystkich samochodach.........które tą kontrolkęposiadają",
a Ty
w moim FoFo jest kontrolka tyle, że nie (P) tylko ({!})
Z całym szacunkiem, ale albo nie uwaznie czytasz, albo nie rozumiesz tego co czytasz.
Chodzi o to, że symbole oznaczające, na tablicy rozdzielczej są znormalizowane i symbol (P), który jest oznaczeniem szczegółowym syganalizującym tylko i wyłącznie fakt zaciągnięcia hamulca ręcznego nie może oznaczać nic innego i jeżeli zobaczysz jakiś samochód, którego nazwy nawet nie będziesz umiał wypowiedzieć i będzie sięw nim świeciła kontrolka (P) to możesz być pewien, że ma zaciągnięty hamulec postojowy. Natomiast niektóre auta mają tylko kontrolkę(!), która nie jest oznaczeniem szczegółowym, nie dotyczy jednej, jedynej sytuacji jak w przypadku (P) a oznacza bardziej ogólnie sytuacje dotyczące układu hamulcowego w pojeździe.
Osobiście uważam, że rozwiązanie z dwiema kontrolkami jest lepsze i tylko dziwie sięskoro w Carinie '92 już było, to dlaczego tego niema w Ave '01 i mam propozycję: skupmy sięna pomocy innym a nie nabijajmy posty nic nie przynoszącą polemiką.
Pozdrawiam.