Panowie,
to nie ma być post przechwałek tylko jestem ciekaw jak zachowują sięWasze camraki ?
Mamy z kumplem takie same camry: 1994, silnik 1MZ-FE, automat, wersja Kanada, obie z LPG (moja na KME - Diego, kolegi na innej sekwencji). Problem polega na tym, że bez względu na obciążenie (na pusto, pełen skład + bagażnik), rodzaj paliwa (PB 98, PB95, LPG) camry idzie max 200km/h

i ani deka więcej.
Jechalismy z Wrocławia do Katowic po A4 noga cały czas w podłodze - obroty blisko 4200RPM i ni diabła 200 kmph i koniec. Do tych 200 przyspiesza na trójce (6200RPM) zapina sięczwórka/nadbieg i koniec przyspieszania (mimo, że zapas obrotów i pod nogą jest niby duży).
Zaczęliśmy sięzastanawiać czy to nie zasługa wersji kanadyjskiej ? Pamiętam, że pierwszą camry 2.2 (USA, automat, LPG) jadąc na wakacje udało mi sięrozbujać 210 i to jeszcze nie był koniec (strach mi na więcej nie pozwolił).
Kolega miał wcześniej manuala (3.0) i twierdzi, że rozpędzał ją do 230.
Więc o co chodzi ? Kto z Was tez ma kanadęi nie może/może ją rozpędzić bardziej ??
BTW. Co do przekłamań licznika w camry to prakrycznie ich nie ma. Sprawdzałem z GPS i przy 190kmph wskazania na GPSie były 187 więc uznaję, że wskazuje 1:1
Dzięki za info