Autor Wątek: TUning wnetrza:)  (Przeczytany 13899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
TUning wnetrza:)
« dnia: 06 Sierpnia 2004, 23:19:36 »
ma ktos jakies ciekawe rozwiazania i pomysly:)??

luc

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpnia 2004, 15:25:18 »
Zmień kolor podświetlenia, gałkę, pedały, rączke recznego

adi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Sierpnia 2004, 18:15:33 »
da sie zmienic kolor podswietlenia :modlitwa

Crit

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Sierpnia 2004, 08:00:12 »
Cytat: adi
da sie zmienic kolor podswietlenia :modlitwa

ano da się :twisted:

adi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Sierpnia 2004, 08:33:24 »
a kto bedzie tak mily i powie jak :lol:

Crit

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Sierpnia 2004, 09:09:39 »
Duża rzeźba, w wolnej chwili opiszęmniej więcej, co i jak

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Sierpnia 2004, 09:18:38 »
zmienic i obszyc kolor boczkow w drzwiach ;)

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Sierpnia 2004, 09:36:36 »
Jeśli masz pakiet srebrny to koniecznie dołóż nakładki alu na pedały. Ładnie siękomponują z resztą (tylko kup sobie oryginalne z Toyoty - obejdzie siębez wiercenia).

Aha, nie zapomnij o płycie CD pod lusterko  :wink:

Crit

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Sierpnia 2004, 09:40:29 »
Zmiana podświetlenia deski w yarisie to sporo zabawy, ale i sporo satysfakcji, taką modyfikacjęradzęna początku zostawić na długie wieczory zimowe, bo teraz to szkoda lata :)

Aby deska świeciła równo na wybrany kolor (u mnie czerwony) trzeba sporo eksperymentować i szukać złotego środka, nie ma jednej sprawdzonej na 100 % metody. U mnie zrobione jest to tak:
Klawisze panelu sterowania radiem (część z wyświetlaczem) sprawa najprostsza, bo są tam diody, o ile dobrze pamiętam jest ich 16 sztuk, typowe 3mm diody, które można dostać w sklepie elektronicznym, polecam te mocno świecące to efekt będzie lepszy, wystarczy przylutować pamiętając o biegunowości, w razie pomyłki wystarczy diodęobrócić i nic sięnie stanie.
Wyświetlacz tego panela to już większy problem, seryjnie niebieski jest ładny, ale ja chciałem mieć czerwony, co przepłaciłem spaleniem 2 sztuk podświetlenia i jakoś nie mam serca zabierać siętrzeci raz i mam ciemno w nocy, są tam dwie żaróweczki i można na nie dać gumki koloryzujące albo kombinować z diodami, ale dostęp jest beznadziejny, duża rzeźba z rozbieraniem, nie polecam nie wprawnemu elektronikowi tego wyświetlacza.
Konsola środkowa z regulacją nawiewu to inny patent, są tam żarówki i pozostałem przy nich dokładając jedynie 2 sztuki dla mocniejszego świecenia, były na nich gumki, ale jak to gumki wyblakły szybko od temperatury i zastąpiłem to rozwiązaniem czerwoną folią naklejoną od wewnątrz na prześwitującą folięze znaczkami i to działa idealnie.
Przyciski konsoli od awaryjnych oraz ogrzewania szyby to duże mocno świecące diody umieszczone zamiast żarówek, tu bez niespodzianek.
Klawisze radia (bez znaczenia czy kaseta czy CD) tu rzeźba była konieczna, są tam dwie żarówki i zastąpienie ich diodami czy zakładanie gumek nic dobrego nie dało, więc zastąpiłem przezroczysty rozpraszający plastik we wnętrzu kawałkiem plastikowej płytki z umieszczonymi w niej diodami na każdy klawisz osobno i to dało super efekt.
Pozostaje regulacja wysokości świateł po lewej stronie kierownicy, tutaj też bez niespodzianek, mała dioda mocno świecąca i po kłopocie, trzeba tylko cierpliwie powalczyć z tym, aby to upchnąć w małej obudowie, ale da sięto zrobić :)
Samego wyświetlacza głównego jeszcze nie rozbierałem i nie wiem jak to zrobić, ale zabioręsięza to pewnie zimą, może też wtedy naprawięten od radia ;)
Jeśli będą jakieś pytania to w wolnych chwilach napiszę:)

luc

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Sierpnia 2004, 11:41:52 »
Cytuj (zaznaczone)
można na nie dać gumki koloryzujące albo kombinować z diodami, ale dostęp jest beznadziejny, duża rzeźba z rozbieraniem, nie polecam nie wprawnemu elektronikowi tego wyświetlacza.

A nie lepiej przykleić od spodu wyświetlacza folie kolorową(niebieska czy czerwona)? mój kumpel tak ma w yarisie.

Crit

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Sierpnia 2004, 11:46:34 »
ale najpierw trzeba siętam dostać a to nie jest właśnie proste

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Sierpnia 2004, 12:12:59 »
Cytuj (zaznaczone)
Aha, nie zapomnij o płycie CD pod lusterko

lepiej dwie duże kostki do gry - obowiązkowo podswietlane  :mrgreen:

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Sierpnia 2004, 15:40:30 »
ja nie musze zmieniac bo mam radyjko ktore ma zielonkawe podswietlanie:)
marze wciaz o alpinie wtedy mozna bedzie komnowac z granatowym kolorkiem ;)
widze ze lista modyfikacji u klubowiczow rosnie...tak dalej pojdze do zrobimy konkrus na wew klubu na car-audio & design. :aclap

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Sierpnia 2004, 15:46:59 »
Ja tylko w sprawie radia zewnętrznego - poszukajcie modeli z regulowanym kolorem wyświetlacza. Pokazano je rok temu, więc już powinny być dostęne i u nas. Kolory jak w tęczy, zawsze pasują.

Darus

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Sierpnia 2004, 12:21:18 »
Ja zmienilem kierownica na skorzana (od wyzszej wersji AVE), galke skorzna (od Corolli E12), pedaly sparco, podswietlenie na czerwono (podziekowania dla Crita ktory w 90% wykonal najtrudniejsza robote) i pare drobnostek.. tak jak zmiana fabrycznego radia na inne wyzszej klasy plus osprzet grajacy..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl