Autor Wątek: Chyba padla uszczelka  (Przeczytany 15916 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Listopada 2005, 22:55:26 »
Eee no raczej nie co by go tak nagle zjaralo pytalem w ASO kopolka stopare zlotych a palec rozdzielacza 60 to nie tak zle tylko najpierw trzeba wiedziec co wymieniac a nie zamawiac na pale :roll:

RafaÂł

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Listopada 2005, 23:06:53 »
Nie kopułka tylko  to co jest w środku nie pamiętam jak to sięnazywa.

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Listopada 2005, 23:50:29 »
palec rozdzielacza sięnazywa to 'w środku' :-)

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Listopada 2005, 06:49:18 »
No i bylem na toyocie czyscili przepustnice podobno gorzej zasyfionej jeszcze nie widzieli,teraz chodzi ale jeszcze silnik nie chodzi tak jak powinien na gazie oczywiscie,jak chodzi  na wolnych troche slychac jak przerywa  oczywiscie mniej a jak zapne D i trzymam na hamulcu to bardziej, przewody stwierdzili ze sa oki,przecierz ten walniety przeplywomierz nie ma nic do gazu wiec jego sie nie ma co czepiac,ale jedna sprawa jest ciekawa jak podczas prob na serwisie zgasla to slychac bylo taki SYK ,ja mowie to pompa paliwa ?a gosciu,nie to gaz syczy tak nie powinno byc jak zgasnie to ma byc cisza,tak ze jeszce do gazownikow pojade moze jakis zawor nie domyka albo nie dziala ?Jest to o tyle wk....jace ze nie wiem co jest grane bo wole wylozyc kase i zeby auto chodzilo a tu jakas pierdola mi psuje krew juz drogi tydzien  :twisted: .Skorzystalem z tel. ktory ktos podal na forum odnosnie przeplywomierzy i faktycznie gosciu ma pod dostatkiem cena 600 zl.bede zamawial  :athunbsup  A tak przy okazji to tarcze z klockami ida z USA mam nadzieje ze beda pasowac ale jak znam zycie i mojego pecha to duze prawdopodobienstwo ze beda do sprzedania  :lol:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Listopada 2005, 10:10:25 »
jak masz 3.0 to nawet jakbyś miał największego pecha to tarcze będą pasować, no chyba że Ci z 2.2 przyślą:)
przepływomierz nie ma nic do gazu???   :shock:  może poszukaj jakiegoś innego warsztatu...
pzdr
3VZ.pl

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Listopada 2005, 21:42:47 »
Ja nie twierdze ze przeplywomierz nie ma nic do gazu tylko tak powiedzieli w warsztacie.a w koncu ma czy nie??  :roll:

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Listopada 2005, 23:02:04 »
Cytat: raptus
a
Co ciekawe jak chodzila wczesniej to przewody tez nie siadaja z dnia na dzien?

Może ten doświadczony je porwał w czasie demontażu ? :-(

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Listopada 2005, 23:48:45 »
Z calym szacunkie maniek,ale to jest muj ziomek byly sasiad a nawet jakas tam siodma woda po kisielu  :lol: to jest za pewny gosc nie zrobil by czegos takiego a pozatym to na toyocie stwierdzili ze przewody oki ale moze i racja z ta przeplywka ze pierdzieli i na gazie jotro dzwonie do goscia i zamawiam.  a narazie zajmuje sie zakladaniem sprzetu do auta radio glosniki wzmacniacze suby itd.przynajmniej muzyka bedzie na przyzwoitym poziomie  :-DD  a toyotke tez w koncu dopiezszce i bedzie golila a tak przy okazji to z wielka radoscia dzisiaj dolozylem audicy 2.8 i na nastepnych swiatlach z przyjemnoscia spojrzalem na gosci w aucie taka mialem radoche ze szok  :aclap

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Listopada 2005, 09:03:05 »
Cytat: raptus
Z calym szacunkie maniek,ale to jest muj ziomek

Ziomek nie ziomkek - kable mozna b. łatwo urwać - tym bardziej, że pewnie mają tyle lat co Twoja camry...
Nie możesz złapać kogoś z TKP i pożyczyć przepływomierza na 15 minut ? Ja tak wykluczyłem uszkodzenie przepływomierza w moim samochodzie - podmieniłem od kumpla. Okazało się, że mój samochód chodzil jak muł, bo za mocno naciągnąłem dolną linkęna kółku przepustnicy (sterującą skrzynią)..

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Listopada 2005, 10:34:04 »
Ale przeplywomierz byl rockrecany jest peknieta cala oska i teraz poprostu ociera,chodzi tak ciezko ze trzeba palcami dosc mocno pchac  zeby go poruszyc   :( .Chyba zeby go rozebrac i sprobowac to pokleic do kupy moze by troche podpilowac zeby chodzil lekutko co o tym myslisz  :roll:

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Listopada 2005, 22:27:57 »
No to masz odpowiedź czemu jest źle !. Oska to kawałek pręta więc jedź do jakiegoś ślusarza i za 5zeta niech Ci zrobi nową. Mazi (obecny kiedyś na TKP) reaktywował przepływomierz sam - pisz do niego ...

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Listopada 2005, 19:12:59 »
Czy w 3VFZE jest  hydrauliczna regolacja zaworow czy plytki?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Listopada 2005, 19:46:01 »
nie słyszałem o Toyce z hydrauliczną regulacją, ale mogęsięmylić...
jednak co do 3VZ-FE to na 100% płytki
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Listopada 2005, 21:17:23 »
Wszędzie tylko płytki - nawet LS jest na szklankach z płytkami.

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Listopada 2005, 21:29:46 »
Pytam bo podobno jak jest za ciasno to moga sie wypalic gniazda.Przeplywomierz bede mial jotro tylko mysle jak zamontowac klapke zabezpieczajaca przed wybuchem gazu bo jak popatrzylem to tam nie ma za duzo miejsca?A i jeszcze jedno w ukladzie wydechowym,a dokladnie na kryzach przy katalizatorze niestety przepyszcza  mam zamiar kata wywalic a ostatni tlumnik zamienic na jakis sportowy np.ultera bo i tak furczy  a po drogie to mi sie podoba basik tylko czy to z czyms nie koliduje?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl