Czy ktoś ma w Yaris I 1,3 2005r. (moj samochod ma 73000km, po FL wersja francuska, system Bosch, ABS) założone z przodu tarcze+klocki TRW Lucas lub Jurid? Mechanik bardzo poleca Jurid, ponoc tarcze nie do zdarcia, ewentualnie TRW z klockami Jurid. Możecie napisać opinie jak sie sprawują tarcze Jurid lub TRW i jakie połaczenia tarcz z klockami są najlepsze? Inny mechanik poleca Textar. Trochę poszukałem na forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, a nawet mam niezly mętlik w głowie. Zastanawiam się też, czy nie zainwestować w Brembo i jakie wtedy klocki do Brembo (ATE?), chociaz bylem w kilku sklepach i uslyszalem, ze Brembo do tego modelu nie produkuje tarcz. Wynalazki typu Yamoto lub Ashika chyba sobie daruje. A na szukanie i sprowadzanie klocków EBC greenstuff + tarcz typu Brembo Max lub Tarox nie mam czasu, szczegolnie, ze nie znam dokladnych parametrow tarcz i klockow. Producenci tarcz i klockow podają w swoich katalogach rozbieżne dane i jedynym sposobem na dobranie odpowiednich tarcz i klocków jest wymontowanie ich z samochodu i dobranie odpowiednich w sklepie. W związku z tym jestem ograniczony do firm TRW lub Jurid.
W ASO za tarcze i klocki Optifit zażyczyli sobie ponad 1000zl (przód), oryginalne części +40% ceny materiałów. Kosmos.