Autor Wątek: Elastyczność Cariny na IV i V biegu (F)  (Przeczytany 23360 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jedi

• Gość
elastyczno¶æ Cariny na IV i V biegu (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Października 2005, 22:13:26 »
Cytat: Pan_Człowiek
Wiesz to nie jest polonez żeby patrzeć na przebieg. Owszem jest ważny ale nie najważniejszy. Liczy sie stan techniczny, a średni zadbana carina do 300 tys pożyje  :wink:

Myślęże sporo więcej niż 300 tys zrobi - moja ma 280 tys i serce ma jak dzwon   :-DD  

Cytat: lukpiecz
ale można znaleźć z niższym przebiegiem np o 50 000

Tylko im mniejszy przebieg tym większe prawdopodobieństwo że licznik był cofnięty żeby nie przekroczył "magicznej" granicy 200 tys. Jak by nie patrzeć łatwiej uwierzyć, że ktoś robił takim autem ok. 20 - 25 tys rocznie niż że robił nim np 10-12 tys, tym bardziej jak kilka lat ma instalacja gazowa.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Października 2005, 23:27:11 »
Cytat: Kryspin
a 2.0 to chyba wszytkich objedzie prawda??

no konkurencjęw swojej klasie napewno
konkurencjęna pewno, ale dotąd tylko dopóki konkurencja pochodzi z europy. z takim typem jak accord na pewno będzie ciężko, niezależnie od pojemności :)
3VZ.pl

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Października 2005, 09:11:04 »
Cytat: marcinm
z takim typem jak accord na pewno będzie ciężko, niezależnie od pojemności

myślisz że accord 1,8 objechałby carinę2,0??
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Października 2005, 09:18:53 »
obawiam sięże byłby  w stanie to zrobić, co do 2.0 jestem niemal pewny :) w końcu to sportowe auto a nie wozidełko :)
3VZ.pl

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Października 2005, 19:39:45 »
Cytuj (zaznaczone)
obawiam sięże byłby w stanie to zrobić, co do 2.0 jestem niemal pewny w końcu to sportowe auto a nie wozidełko  

To niech kolega najpierw sprawdzi ,a potem pisze,chyba ,ze te uśmieszki oznaczają żart  .Wielokrotnie sprawdzane przezemnie porównanie na trasie i z miejsca z accordem 2.0 93/94 rok 131KM dało jasny wynik,ze accord to jeszcze większy dupowóz jak carina 2.0.
Panowie niepiszcie farmazonów na forum ,bo jak to ktoś przeczyta obcy...   :-DD  
Accord 2.0 ma gorszą elastyczność ,gorsze przyśpieszenie do 100km/h ,więcej pali i ma większą mase.Lepiej natomiast brzmi wydech i silnik Hondy 2.0 na zasilaniu PGM-F1

Cytuj (zaznaczone)
w końcu to sportowe auto    

Chyba z dołożonym turbo  

Cytuj (zaznaczone)

myślisz,że Toledo 1.6 objechałoby carinę2,0?? ,tak samo można se to tłumaczyć.
Pozdrawiam

namaxa

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Października 2005, 21:39:43 »
Wiecie co, tak moze ciut obok tematu, ale scigałem sięniedawno z Oplem Signum z silniekiem 2,2 DTi (moja cari to 2.0 16V). Scigałem siętak mimo chodem, poprostu jadąć za gościem trasą na warszawęz lublina. I bylo tak :
bieg I - 60km/h , II - 100 km/h, III na maxa - 140km/h  do 6 tys obr jade równo za nim  :twisted:
IV - mam juz 160 km/h - jade równo za nim ,   :twisted:  ani go nie doganiam, ani nie zostaje w tyle...
Bieg V - zaczynam siędystansować,  :evil:  mam 180 on mi znika 190 on dalej mi znika, :!:  :shock:  potem skrzyzowanie, redukcje do II, i od nowa II do oporu, III, IV itd, kilka razy
byłem w szoku  :shock: , bo żadko sięznajdzie na trasie ktoś kogo nie mogęwyprzedzić, jedak technologia nowoczesniego DIESLA robi wrażenie :)

Widząc pędzącego przede mną DIESLA podjąłem wyzwanie z ciekawośći...  8)

Ale i tak wole TOYOTkę

Pan_CzÂłowiek

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Października 2005, 02:20:27 »
Cytat: namaxa

Ale i tak wole TOYOTkę

:athunbsup

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Października 2005, 08:37:51 »
Też wole Toyotke.Taki signum to cięzki jest bardzo i widzisz jak sięrozpędzał mimo wiekszej mocy ,tak samo jak ty ,natomiast większa moc poszła w max.szybkośc

namaxa

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Października 2005, 10:34:43 »
:aclap  Dodam jeszcze w sumie ważną rzecz, ja na gazie jechałem   :cfiufiu

k r z y s i e k

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Października 2005, 13:51:22 »
Cytat: FAWORYT
Cytuj (zaznaczone)
obawiam sięże byłby w stanie to zrobić, co do 2.0 jestem niemal pewny w końcu to sportowe auto a nie wozidełko  

To niech kolega najpierw sprawdzi ,a potem pisze,chyba ,ze te uśmieszki oznaczają żart  .Wielokrotnie sprawdzane przezemnie porównanie na trasie i z miejsca z accordem 2.0 93/94 rok 131KM dało jasny wynik,ze accord to jeszcze większy dupowóz jak carina 2.0.
Panowie niepiszcie farmazonów na forum ,bo jak to ktoś przeczyta obcy...   :-DD  
Accord 2.0 ma gorszą elastyczność ,gorsze przyśpieszenie do 100km/h ,więcej pali i ma większą mase.Lepiej natomiast brzmi wydech i silnik Hondy 2.0 na zasilaniu PGM-F1

Cytuj (zaznaczone)
w końcu to sportowe auto    

Chyba z dołożonym turbo  

Cytuj (zaznaczone)

myślisz,że Toledo 1.6 objechałoby carinę2,0?? ,tak samo można se to tłumaczyć.
Pozdrawiam

:D   dobre, ja rozumiem ze wszyscy uwielbiamy nasze samochody, ale bądzmy poważni.
Nie wiem jakiego ty accorda objeżdzałeś ale ja aukrat moge coś powiedzieć na ten temat bo aktualnie jeżdze cariną 2,0 '97 rok i miałem w między czasie mozliwość przetestowania accorda 2.0 tez z 97 roku, Powiem tyle że to sa dwa rówoważne samochody pod względem przyśpieszenia. Oba mają rewelacyjne silniki, Chociaż jest to ładny samochód to Accord ma pewne wady które dla mnie dyskwaliwfikują ten samochód. Jest to auto typowo na trasy. Do miasta gorzej sie nadaje, dużo pali wkorkach, jest za niski, ma nisko dach, trudno sie wsiada i wysiada, bagaznik ma duży ale jest za długi i za płytki. To sparawia że jest ciasno na tylnej kanapie. Szkoda, bo zawieszenie i właściwości jezdne ma lepsze od cariny wchodzi w zakręty jak po szynach, rewelacja.
Krzysiek

Pan_CzÂłowiek

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Października 2005, 20:00:16 »
Ale i tak wolęToyotki  :-DD

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Października 2005, 11:18:40 »
Ale i tak wolęToyotki

ja też :twisted:
Moim zdaniem accord jeździ mniej więcej tak jak carina ( mówimy o silnikach 2.0 ), ale napewno accord 1,8 nie objechałby cariny 2,0

Pan_CzÂłowiek

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Października 2005, 13:12:35 »
Może by przegrała jakby sięstodołe przyczepiło do haka cari  :roll:

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #43 dnia: 02 Listopada 2005, 09:30:08 »
namaxa napisał/a:

Ale i tak wole TOYOTkę
  :athunbsup  

Może by przegrała jakby sięstodołe przyczepiło do haka cari

Ale i tak wolęToyotki

Pan_Człowiek, opanuj OT bo dostaniesz nagrodę  :evil:  

DEFINITYWNE KONIEC OT. Wracamy do tematu
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

paranoikLBN

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Listopada 2005, 02:50:07 »
hmm, to może ja coś powiem o elastyczności w mojej GTi ...

jak już mam coś wyprzedzać przy 100-120 km/h to wole zredukować na 3 i dać w palnik maxymalnie do tych 7000 niż meczyć sięna 4 czy 5 .... na niskich obrotach nistety 3sge jest dosyć mułowate ... :(( poeazja jest natomiast powyżej 4500 rpm , no niestety cudów nie ma :)))

co do accordów to te po 96 roku maja silniki VTEC ... i z 1.8 VTEC nawet 2.0 cari będzie miałą ciepło ...
natomiast te accordy z 92-96 były składane w UK i to ma raczej mało wspólnego z prawdziwą HONDĄ ... silniki to porażka i dlatego tylko 2.3 accord ma coś do powiedzenia Cari 2.0 ...  ;P

SORRY ZA OT   :modlitwa  

do faworyta ... katalogi nie zawsze pokrywają sięz rzeczywistością :)

no i ogólnie GTi rządzi :) niech moc bedzie z wami ;P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl