Autor Wątek: KŁOPOTY Z FILTREM PALIWA W 2,0 TD  (Przeczytany 1429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

S-Piotr

• Gość
KŁOPOTY Z FILTREM PALIWA W 2,0 TD
« dnia: 01 Listopada 2005, 09:02:16 »
Witam w ten piękny listopadowy poranek . Prosze o informacje dotyczące oceny żywotności filtra paliwa .Gdy kupiłem samochód wymieniłem filtry na dostępne polskie zamienniki .po przejechaniu 6 tyś , zablokowało mi filtr , wymieniłem na taki sam (filtron PP 950 ) a w czoraj znowu to samo przejechałem 3 tyś .Nie tankuje w CPN-ach , więc problem jakości paliwa odpada .Dzwoniłem do ASO tam mają oryginał (23390-64450 DENSO) za 85 zł . Czy na rynku dostępne sa inne marki filtrów.   :modlitwa
« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2008, 08:58:11 wysłana przez Janmor »

Spro-ket

• Gość
K£OPOTY Z FILTREM PALIWA W 2,0 TD
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Listopada 2005, 22:14:32 »
Cytat: S-Piotr
Nie tankuje w CPN-ach , więc problem jakości paliwa odpada

:shock:  nie łapiętego , a niby dlaczego ?

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Listopada 2005, 22:22:03 »
Nie wiem, jak w dieslu, ale mój ma pewnie ze 200kkm albo i więcej, z czego ok. 80kkm pod moją nogą :)
Oczywiście oryginał :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Alien_Obcy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Listopada 2005, 22:22:43 »
W dieslu filtr paliwa należy wymieniać co 40k km i najlepiej kupować w JC japończyka (nie pamiętam nazwy, są jeszcze filtry markowane JC) - koszt ok. 40 PLN.
Jeżeli parkujesz na dworzu to może być tak, że rano był mrozik i zamroziła Ci sięw oda w filtrze -przed zimą należy spuszczać wodęz filtra - od spodu jest do tego pokrętło.
DIAGNOZA - testy drogowe (zapasowy zaworek VRV, czujnik ciśnienia turbo, przepływka, zaworki SCV, wtryskiwacz)- TOYOTA INTELLIGENT TESTER II
ANALIZA

BabciaEwa

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopada 2005, 12:24:04 »
Ja w swojej wymieniam przy co drugiej wymianie oleju.

S-Piotr

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Listopada 2005, 21:49:19 »
:lol:  Dzięki za cenne rady , ale to nie przymarznięta woda ani zasyfiony filtr , który i tak zmieniłem na oryginał , mam jakiś paproch o zbiorniku i to on przytykał przepływ . Naraźe przedmuchałem rurke , a gdy problem znowu sie pojawi zajrzędo zbiornika .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl