Przepraszam za pisanie posta pod postem, ale nie mogę już edytować tego powyżej... Jeśli to możliwe, proszę o ich połączenie.
Byłam w sobotę u mechanika, razem z Total 5w30 oraz Liqui Moly do przeplukania silnika i kompletem filtrów Manna. I wiecie co zrobił mechanik? Odmówił wymiany! Powiedział, że popełniam morderstwo silnika, że on nie poleca płukanki i że nie słyszał, by komuś wyszła na dobrze,a co do oleju... Że absolutnie nie wolno mi zalać silnika rzadszym olejem i mam wlać znowu 10w40. A jak powiedziałam, że czytałam o tym trochę i że się z nim nie zgadzam,to zaczął się tak śmiać i powiedział,ze życzy mi dobrze, a po plukance i wlaniu synteyka zobaczymy się niedługo na uszczelnianiu silnika. I że musiał być jakiś powód dla którego poprzedni właściciel zaczął lać 10w40. I że 13letni samochód z 200k km przebiegu nie da rady na takim oleju. To już drugi mechanik, który odmawia mi wymiany; (
Pierwszy to był typowy pan Zdzisio, umazany smarem, ale ten drugi to młody chłopak, spodziewałam się, że będzie bardziej obeznany. A może faktycznie źle robię? :(
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka