Jako ze to moj pierwszy watek na forum chcialem wszystkich serdecznie powitac

Mam problem, na ktory musze znalezc rozwiazanie w miare jak najszybciej.
Dzisiaj robilem przeglad po 105k i niestety musze wymienic tarcze przednie. W ASO nie mieli na stanie i maja zamowic, ale kazalem im sie wstrzymac poniewaz stwierdzilem ze jak mam placic ponad 800 zlotych za tarcze z ASO to wole troszke dolozyc i kupic tarcze sportowe.
Ale tu sie zaczynaja schody... Szukalem na wielu stronach tarcz dedykowanych do Avensis T25 z roku 2003, ale jakos nie znalazlem. Sa tarcze kilku dobrych producentow, ale do Ave T22 :/
Tak wiec musze znalezc tarcze do innego modelu, z ktorego tarcze pasowalyby do mojej Toyotki.
Z tego co wiem to rozstaw otworow musi byc 5x100 i taki rozstaw jest tez chyba w VW golfie (nie wiem ktorej generacji) ale czy tarcze dedykowane do Golfa o takim samym rozstawie jak w Avensis beda pasowaly???
Z tego co mnie interesuje to tarcze takich producentow jak Brembo, EBC, Tarox, Black Diamond z nacieciami, nawierceniami lub to i to.
Jesli ktos wie jakie musza byc rozmiary to prosze o pomoc. Rozmiar felg to 16 cali.
Pozdrawiam,
Artur
Połączyłem Twój wątek z innym juz istniejącym dotyczącym wyboru tarcz hamulcowych.
ayrsen