Autor Wątek: Kody usterek (F)  (Przeczytany 86480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stadek

• Gość
Kody usterek (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Sierpnia 2005, 14:43:44 »
Jak obiecalem opis czujnika jest w nowym temacie-powodzenia i prosze pamietac ,ze hamulce to powazna sprawa i kazdy robi to na swoja odpowiedzialnosc

skaucik

• Gość
Kody usterek (F)
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Sierpnia 2005, 12:47:34 »
-------------------------

dobra super ze jest opisane jak zrobic abs - coz ale trzeba sie znac troszeczke na tym ;)
---------------

no tak ale ja mam zapytanie nastepne co zrobic jak nie mam kodow w pamiec?!
tzn u mnie po zloczeniu E1 i TE1 i przekreceniu kluczyka w stacyjce lampka silnika ciagle mruga tak jak powiedzial Kryspin co 0.25 sek
co z tym fantem zrobic? jak zdiagnostykowac uszkodzenie ?
----------------
help  :wink:

stadek

• Gość
Kody usterek (F)
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Sierpnia 2005, 18:57:23 »
Skaucik jak masz dobrego znajomego elektronika to niech Ci sprawdzi stabilizacje +5V  w module.Przy 4.9V uklad juz nieprawidlowo pracuje ale jeszcze niezglasza bledu nr 41.

skaucik

• Gość
Kody usterek (F)
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Sierpnia 2005, 00:13:04 »
Dzieki Tadek, czas ruszyc do jakiegos "znajomego" :)

wolares

• Gość
Kody usterek (F)
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Listopada 2005, 12:29:28 »
Witam!!
Bardzo Was prosze o porade.
Mam Toyotke Carine E GLi 1.6 (bez gazu) i od dluzszego czasu zapala sie kontrolka silnika,raz na dlużej raz na chwilke przy roznych predkosciach i tak naprawde niema regoly kiedy sie zapali i kiedy zgasnie.Silnik chodzi dobrze na wolnych obrotach jak i na wyzszych nie ma z nim problemu,generalnie ciezko sie do czegokolwiek przyczepic oprocz tej kontrolki,ktora zapala sie bardzo czesto i strasznie mnie drazni.
23 list bylem na diagnostyce aby szczytac ewentualne kody bledow i ow pojawilo sie moje zdziwienie kiedy dostalem liste:( /left knock sensor signal abnormal/ /knock sensor circuit fault/ /ignition timing error/ / too large clearance noise of valve/ ... i mnostwo innych czyli generalnie wszystko zle,ale autko chodzi ok.
Bledy zostaly skasowane i przez dwa dni spokoj a potem znow ta  wredna pomaranczowa kontrolka i to samo.
Dzis pojechalem kolejny raz na diagnostyke i myslalem ze po skasowaniu ostatnich bledow teraz wyskoczy mi jeden dwa ale tylko te realne a tu znowu cala litania bledow idealnie ta sama co za pierwszym razem! Bardzo Was prosze o porade!! Co robic??!!
Z gory bardzo dziekuje!
 :cry:

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Kody usterek (F)
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Listopada 2005, 12:36:47 »
wolares, wygląda na to że wiąże sięto z czunikiem spalania stukowego

Sprawdź dokładnie kody błędów jakie ci sięwyświetlają sam za pomocą sposobu opisanego na początku tego wątku. Będzie pewność co jest.

Czy to jest 1,6 LB (na ubogą mieszankę) ???
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

FAWORYT

• Gość
Odp: Kody usterek (F)
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Czerwca 2006, 10:57:44 »
W złączu diagnostycznym niemam w tej ostatniej kolunie metalowych blaszek w które moge drucik wsadzic do diagnozy ABS-u , z tej ruskiej strony ,to nic niewiem. Chodzi mi o tą ostatnią kolune ,gdzie są trzy wtyki w rzędzie , niemam gdzie drucika włozyc. CO zrobic w takim przypadku . Kontrolka ABS mi się pali cały czas i niecieszy oka.

mfrydel

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Lipca 2006, 14:25:50 »
Witam

Ja mam to samo.
Toyota Carina 2.0 E TD 97

Był pękniety przewód od ABS. polutowałem i dalej świeci.
Kodów nie mogę odczytać bo mam ten sam problem co FAWORYT.

Pozdrawiam i czekam na pomoc,

mfrydel

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Lipca 2006, 19:13:42 »
Witam ponownie,

Mam uwagę co do opisu kontroli kodów błędów silnika dla wersji diesel.
W mojej 2.0TD nie ma sygnalizacji CHECK ENGINE (to chyba tylko dla benzyny?)

Jak sprawdzić to w diesel'u?

sebsta

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Grudnia 2007, 00:43:28 »
Witam
Mam problem, mianowicie świeci mi się kontrolka silnika ale po zmostkowaniu styków w złączu diagnostycznym (tak jak w opisie) i przekrąceniu kluczyka nie miga wogóle kontrolka (zresetować też się nie da) jedynie słychać cyknięcia jak od kierunkowskazu czy ktoś wie co to może być ?

Offline adamno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Stycznia 2008, 19:03:28 »
no wlaśnie: odnoście tego cykania.
Mi się pojawił błąd 36 w ABS (przerwany obwód RF i LR) i nie wiem czy oba razem warunki wystąpiły czy którykolwiek z nich?

podłaczyłem na chwilę do tyłu inny czujnik i po właczeniu stacyjki coś cykało troche, jakieś przekaźniki. I przstało. Co to mogło być?

adamno
pozdrawiam
adamno
---------------------
//sprzedane//
Toyota Avensis 1.8 LPG 2007

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Stycznia 2008, 13:51:27 »
Witam . ABS ma przekażniki w przedziale silnika koło akumulatora i to one załączają lub rozłączają ABS . Pierwsze co to  po przekręceniu stacyjki układ diagnozuje wszystkie czujniki i załącza się pompa a w zasadzie elektrozawory . Jeśli jest coś nie tak to ABS zostaje rozłączony przez te przekazniki ( jest to jeden moduł z dwoma przekaznikami w jednej puszce ) . ABS po prostu albo jest albo go nie ma wcale . Pozdro .

sebarosz

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Kwietnia 2008, 13:27:44 »
mam uszkodzony prawy przedni czujnik ABS (wyrwał mechanik przy zmianie łożyska) natomiast jak sprawdzam kody błedów ABS to wykazuje mi tylko jeden bład 35 a nier 31, czy może mi ktoś opisać swoimi słowami co oznacza kod 35 i co można z tym zrobić proszę :)

Offline Camelionix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Maja 2008, 23:56:03 »
Znalazlem cos takie go na necie: http://www.diagnostik.pl/testery_diagnostyczne/interfejs_tester_diagnostyczny_toyota.html
Gosciu trzebie kase za niewiedze ludzi. A moze tam cos wiecej jest napisane?? Ale niby co??

uncleti1

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Sierpnia 2009, 21:43:31 »
Witajcie jestem z Łodzi, jeżdzę Cariną E sedan 1997 1,6 16V z gazem silnik 4A FE (nie LB)pali mi 12,5 w mieście i koło 10 w trasie więc trochę za dużo,jest mieszana,ale bez piłowania auta,  mam błąd nr 31 czyli sygnał czujnik podciśnienia paliwa. Wcześniej był tż 25 - skład mieszanki ale po przeczyszczeniu krokowca,przepustnicy bład zniknął ale pozostał właśnie 31. Czasami check mi gasnie czasami zapala sie między 2000-3000 obr ale generalnie nie ma reguły.Błąd jest na stałe. Co robić?
co sprawdzić?czy jak odłączę kostkę od tego złącz-czujnika między grodzią a silnikiem na czołowej ścianie i check zginie to będzie wskazywało na to właśnie uszkodzenie czujnika podciśnienia?czy właśnie dlatego spalanie jest większe?proszę o pomoc i wybaczcie jeśli powielam temat ale jestem nowy (przeszukałem też forum szukając pomocy) z góry dziękuję i czekam na odzew

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl