kupilem go miesiac temu. Olej zmienilem 3 dni temu ale klekotal i przed zmiana oleju. Kupiony z niemiec od handlarz a i owszem. Wypadek mial ale w tyl i nie groznie to jestem 100% przekonany (pracuje troche w elektryce samochodowej i sie narozbieralem i mysle ze potrafie znalezc jak autko bylo uderzone - stad wiem ze silnik 100% nietkniety) , przebieg hmm tego nie wie nikt, na liczniku jest 137 tys i wg mnie raczej sie zgadza po ogledzinach roznych nalepek i karteczek po wymianach plynow eksploatacyjnych, ale tu nigdy nie wiadomo jak z drugiej reki.
Poza tym widze ze wiekszosc poza "Adasko" pisze ze raczej tak ma byc, no coz sprubuje jeszcze na jakas diagnostyke pojechac (moze cos z zaorem EGR), a jak nie to moze karne sie inna ave z tym silnikiem i porownam. A potem przyjdzie mi sie przyzwyczaic.
Diselka mialem Renault 19 td 90 KM interkuler - chodzil ciszej i szczerze poza przyspieszeniem, nizszym zuzyciem paliwa w R19 (chociaz jakby nie bylo Ave jest wieksza i wtedy kiedy mialem R19 byly mniejsze korki we wroclawiu) niczym nie ustepowala Ave.
A niby byl to Francuz chyba ze samochody robia coraz gorsze.
pozdrawiam
piszcie jezeli macie jeszcze jakies pomysly